שאלה בדיני ההגבלים העיסקיים

kowainy

New member
שאלה בדיני ההגבלים העיסקיים

נתקלתי בשאלה שאני לא מוצא לה תשובה, להלן השאלה: "כרמית היא בעלים של חברה המייבאת ציוד לגני ילדים. מדובר בציוד לחצר המשחקים ולפנים הגן, העשוי חומר גמיש במיוחד ובטיחותי. כרמית מעוניינת לשווק את מוצרי החברה בישראל ועל כן נוקטת בקמפיין פרסומי רחב היקף, לפיו מוצרי החברה יוצעו למכירה בהנחות משמעותיות של מעלה ממחצית המחיר הרגיל. עוד מובטחת מתנה בשווי 1000 ₪ לכל הרוכש את מוצרי החברה בסך של 5000 ₪ ומעלה. נטע, הבעלים של חברה אחרת, המשווקת גם היא ציוד לגני ילדים, העשוי פלסטיק דווקא, מודאגת מאוד ומבקשת את עצתכם המנומקת, באמצעות החקיקה והפסיקה, האם יש דרך חוקית, מבחינת דיני ההגבלים העסקיים, למנוע את ההנחות הגדולות והמחירים הנמוכים שמציעה כרמית, מחשש שיפגעו בעסקיה של נטע." אני לא מבין מה הבעיה במתן הנחות משמעותיות במכירת מוצרים, מישהו יודע? תודה לעונים.

nr18

New member
תגובה

תראה אני לא יודע איפה אתה לומד ולפיכך מה פסקי הדין הרלוונטים שנלמדים אצלכם אז אני אענה ממש בכלליות מבחינה רעיונית. הבעיה במתן הנחות משמעותיות היא שכרמית תהפוך למונופול/חברה יחידה בשוק ואז תעלה את המחירים ויהיו כל הבעיות של ניצול רווח מונופוליסטי על חשבון הצרכן (כי אף אחד לא יקנה אצל החברה השניה ותישאר רק חברה אחת בשוק/החברה השניה תמכור מעט). לגבי המתנה במידה וכרמית כבר מונופול אז יתכנו כל הבעיות של הסכמי קשירה אבל זה חל רק על מונופולים. חוץ מזה במידה וכרמית לא הייתה עד היום בשוק בישראל אז יתכן הנושא של הגנת ינוקא..

kowainy

New member
קודם כל

תודה על התגובה המהירה. אני לומד חשבונאות באונ' הפתוחה. אין לי פסקי דין בנושא. איזה סעיף בחוק ההגבלים העיסקיים עוסק בסוגיה הזו, אם בכלל? ואם אתה יכול להפנות אותי לפסקי דין שדנים בסוגיה הזו אני אודה לך מאוד.

למעלה