שאילת שאלות

הצופה.

New member
שאילת שאלות

יש מושגים שאנו משתמשים בהם ביום יום ומעולם לא חקרנו אותם...לפעמים חקירה של מושגים מעבירה אותם מהידע לאיזור התובנה ומשחררת אותנו מדברים רבים הנכרכים אחד בשני ומובילה אותנו לאט אך בטוח לשקט שהוא שקט ממחשבות המפתח לכניסה למדיטציה אינסנקטיבית ולא אינטלקטואלית משמע ללא מאמץ וזה מתרחש לאחר השלת הקליפות העוטפות אותנו בכל מיני אמונות ורעיונות מופרכים שדורות על גבי דורות דחסו בנו ואנו לקחנו אותם כמובן מאליו ללא חקירה. אחד הדברים שמניעים פה את הפורום זה המושג כבוד כל אחד מבין על מה מדובר והשאלה שעולה היאמה הוא כבוד? החקירה לשאלה הזו מפוררת את המושג כבוד מיתוכן וכאשר מפנימים את הידיעה הזו מגלים כי לא קיים דבר כזה , למרות שהרבה סבל מלחמות רציחות קינאות הפרדויות חילול כבוד המשפחה ומוות מיותר מתרחשים בגלל המושג הזה שבאמת אין אף אחד שמבין אותו וגם אי אפשר להצביע על היישות הזו זו עם הכבוד זו שנעלבת זו שעולמה יכול להחרב ביגלל מילה שפוגעת ב(כלום)... לפני שנתיים ישבתי במעצר 15 יום בגלל פרשה של פיתוח תוכנה להימורים...המשטרה חשבה שאני כריש גדול והושיבה אותי עם הכרישים המסוכנים...בכלא המושג כבוד מקבל משמעות אחרת אם בטעות אמרת מניאק לאחד העצירים אתה מסתכן בחיים שלך יום אחד שאנחנו נמצאנו בסיטואציה המתאימה שאלתי את האנשים "אתם שמומחים לכבוד ומוכנים להרוג ולההרג למען המילה הזו יש לי שאלה אליכם והיא מה הוא כבוד? ואני מבקש שתנסו להסביר בפירוט מה זה הרי כל החיים שלכם מנוהלים ע"י המושג הזה.." האנשים עשו stop ולא האמינו שאין להם הסבר למושג כבוד או מה יש בפנים זה פורר להם משהו רוקן להם את המושג הזה אני לא יודע מה היום , אך אז כמעט כל יום העילנו שאלה כאשר השאלה מחלחלת מיתוכך הידיעה הופכת לתובנה ולכן רצוי למסור ידע בצורת שאלה ולא בצורת ידיעה כל שאלה כזו משחררת ממשא כבד שאין לנו מקום בשבילו ולבסוף נכנסים לאיזור המדיטטיבי ללא מאמץ. יש פה אנשים בפורום שכל אחד יש לו מה לתרום ויש לו את המיוחדות שלו הם לא חקרו את המושג כבוד וזה פוגם להם בהמשך הדרך ומעוור את עינהם ולא נותן למידע חדש לחדור והאדם נשאר בבועה שלו---->זה לא מוביל לשיחרור !!! ולכן מה הוא כבוד?

הצופה.

New member
הפורום הפך לזירת התגוששות

מצב של יציאה החוצה מהמרכז וזה מהפחד העצום מהבילתי נודע שקיים ברגע הזה שהוא חור שחור... אתה בסה"כ ההכרה שלך! ולא שום דבר אחר! וההכרה שלך היא סה"ב ההיסטוריה של המין האנושי, סה"כ הידע שנאגר ע"י המין האנושי וואתה הוספת עליו כלום! אתה תלוי על ידע שנרכש ע"י אחרים, אינך חוקר כמעט כלום מימנו, ולכן אתה נמצא בלופ וממחזר חומר ישן כל הזמן... ההבנה הזו מראה כי ההכרה אינה שלך , היא דבר אוניברסאלי ואתה חלק קטן מימנה ממש חלק אפסי..בתור חלק מהמין האנושי אתה צריך לתרום את תרומתך להתפתחות הגלובלית של ההכרה.זה התפקיד שלך. במקום להתבוסס בבוץ של היישן (מי צודק ומי לא) דבר שאינו מזיז להכרה הכללית , יש להיות מודע כדי להיות נקי לפגוש חדש ובכך לתרום את חלקך להכרה הכללית וזה הפן האלוהי שבך והמיוחדות שלך.ורק נוכחות בהירות מודעות ומיקסום הפוטנציאל שבתוכך הוא הייעוד שלך.... אתה צריך לחוש שאתה שארית המין האנושי, וכן צריך להבין שאתה הינך העבר שמנסה כל העת להתאים עצמו להווה ונוששא עינו לעתיד דבר שמראה שיש רק הווה ורק עכשיו ולכן אין מחר או הרבה "מחרים" דבר שמעצמו מוציא את הטעם בוויכוחי סרק ושולח אותנו לייעודנו כמו שנכתב לעיל... אתם מנסים להסביר להכרה שהיא אוניברסאלית מה היא מאגיה ומה היא מדיטציה ומי מנסה להסביר למי? ובשם מה? ומה זה יועיל?נניח שהגענו להסכמה מה זה יעשה? ואיך הכרה יכולה להגיע להסכמה על מדיטציה שהיא מעבר להכרה? מה שמפליא שכל תותחי הפורום יוצאים מהמרכז שלהם על מנת להגן על "הכבוד" של האסכולה שלהם ולאן זה מוביל?

RainBird

New member
זו שאלה שגם אני שאלתי בזמנו בקומונה אחרת והגעתי לכמה מסקנות חשובות- 1. כבוד זה מנגנון חברתי- אחד שגורם לאנשים להיות נחמדים אחד לשני. 2. זה מקבל על עצמו אוטמטית את היחס של "תתנהג כמו שאתה רוצה שיתנהגו אלייך" למרות שזה נראה לי כמו קונטציה מודרנית יחסית. 3. יש לכבוד קונטציה תדמיתית רחבה, ומכאן כבוד המשפחה כבודו של אדם כמאמר של זלדה- לכל איש יש שם. אני שואל על עצמי ועוטה את מושג הכבוד כשנוח לי בחברה כדי להשתייך אליה ולא להיות אקצנטרי או מוקצן. ולסיכום מיתוס שכתבה ידידה שלי בקומונה: "הסיפור על זקן ונכדו וחמור שיצאו למסע. בהתחלה הנכד רכב על החמור והסבא הלך לידם. אמרו עוברי אורח, איזו בושה זה לא מכובד זקן מסכן... התחלפו. ושוב אמרו עוברי אורח, איזו בושה זה לא מכובד, ילד מסכן.... עלו שניהם על החמור. אמרו עוברי אורח, איזו בושה חמור מסכן... בסוף העלו הסב ונכדו את החמור על כתיפהם. אמרו עוברי אורח הנה שני חמורים סוחבים חמור שלישי. וזה הכבוד שאני התכוונתי אליו בתחילת השירשור. אף דמות בסיפור אפילו לא עוברי האורח וגם לא החמור לא היו באגו טריפ ובכל זאת עשו דברים די מטופשים כדי להראות מכובדים." ארדן

הצופה.

New member
תהיה נאמן לעצמך

קראתי את השירשור שם ונתת תשובה פשוט טובה.. תבחן את מה שכתבת כאן לעומת שם ותראה שהמחשבה הראשונה שעולה לך לראש היא האמת

RainBird

New member
מאוד נאמן אז- לא הבנתי היום כן. הדבר הראשון שקופץ לי לראש יחודי בזה שהוא הראשון שקפץ לי לראש. מה שהסקתי מאז היה הרבה יותר יעיל, למרות שכן, כבוד זה לא בדיוק הערך החביב עלי.

הצופה.

New member
לדעתי התשובה שנתת אז

היא כנה והיא תשובה שקיבלתי מהרבה אנשים והתגובה שנתת אז היא למעשה התשובה שלי מה שכתבת היום אני לא נותן ציונים אך אם תחקור כל תשובה שנתת תראה לאן אתה מגיע (קח את החיים בקלות )

אינקה

New member
יש כמה סוגים של כבוד

סוג אחד הוא מנגנון תדמיתי-אישיותי שנועד לחסוך אנרגיה בעימותים עתידיים. הוא שייך לאישיות המזוייפת ואכן מבוסס על פחדים. סוג שני הוא כבוד ככלי חברתי, אותו ניתן לטפח גם ללא תלות בו כדי לפעול בסיטואציות חברתיות בהן יש לכבוד משמעות. סוג שלישי הוא הכבוד האמיתי. הוא הנגזר מלשון "כובד" - מאסה. שדה אנרגטי שמעיד על מרכז הכובד של בעליו. שדה כזה יכול להיות גם חברתי או בעל משמעויות חברתיות. הבעייה היא שרבים בעידן הניו אייג' נוטים לשפוך את התינוק עם מי האמבט. במנוסה מהכבוד התדמיתי הם מבטלים כל סוג של כבוד כלפי עצמם וכלפי אחרים. מפאת הכשל לרכוש ולתפוס מרכז כובד - כבוד אמיתי, הם מזלזלים בעצמם ובאחרים וממלאים את הכשל הזה באנרגיה אחרת, ברובה שאריות של אנרגיה מנטלית. החקירה ככלי תודעתי יכולה אכן לפרק את הכבוד התדמיתי, אך היא תיכשל כישלון חרוץ מול אנרגיות אחרות. התוצאה עלולה להיות הכחשה גורפת של קיומו של כבוד וגרימת נזק אמיתי לעצמך ולאחרים. ערב טוב.

הצופה.

New member
מטרת החקירה אינה הכחשה אלא מודעות

כאשר אתה מודע לאמת, מודע למושג כבוד, זה לא מבטל ולא הופך אותך לאדם מזלזל. המטרה למנוע עימותים ומלחמות שוא על מושג שנותנים לו הערכת ייתר שהוא למעשה יישות וירטואלית. אין מצב שחקירה אמיתית תוביל לנזק ...אם יש לך דוגמא אשמח לשמוע חקירה למעשה היא התבוננות שתפקידה למקם אותך במרכז המתאים ולתת לה את המשקל האמיתי וכדאי להסתכל היסטורית מה התועלת ומה הנזק שהמושג כבוד הביא לאנושות

אינקה

New member
עלולים להיות נזקים עצומים בחקירה

ואני אפילו לא מדבר על חקירה על סמך רעיונות שגויים שהיא הנפוצה מכל. חקירה היא פירוק מנגנונים תודעתיים. פירוק כזה נושא פרי רק אם כל המנגנונים מתפרקים עד תום, אחרת פירוק חלקי ולא הרמוני מעוות את הגוף האנרגטי. אם אתה מסתמך על וסישטהא אז אתה חייב לשים לב שכל חקירה שהוא מתאר היא טוטאלית לחלוטין ומרגע שהיא מתחילה אין להפסיקה עד לשחרור מוחלט. ברגע שעצרת ואפילו לרגע הוסחה דעתך גלגל הסמסרה סוחף אותך ובכוח רב יותר. אתה גם חייב לשים לב שיש לשאול אך ורק שאלות נכונות ורק שאלה נכונה תניב את התוצאות. וסישטהא מתייחס במיוחד לנושא השאלות הנכונות כי זהו נושא קריטי. שאלה נכונה כזו היא השאלה "מי אני? מהו העולם?" "כיצד להשתחרר מגלגל הסמסרה?" אלו שאלות שמפרקות את בסיס המבנים השגויים בתודעה. מצד שני שאלות ספציפיות כגון "מהו כבוד?" "מהי שנאה?" "מהי תקווה?" "מהו רכוש" הן שאלות שגויות לחקירה מכיוון שהן אינן מכוונות לכיוון הנכון. כל אחת מפרקת מבנה אנרגטי מסויים אך לא נוגעת במהות. יש מיליוני שאלות כאלו והן ישנו כל אחת פן מסויים בך אבל לא תשתחרר לעולם, רק תיכבל לחקירה עצמה. כך אתה יכול להעביר חיים ועוד חיים בשאלות סרק כאלו, להיות צדיק בעיני עצמך אבל להזיק מאוד להתפתחות שלך ושל אחרים. אם אתה רוצה לעסוק בחקירה הדרך היא רק אחת: לשאול שאלה נכונה אחת ללא הפסק עד לשחרור מוחלט. ולזכור שאפילו עצירה כדי לכתוב באיזה פורום אינה אלא הנעה מחדש של גלגל הסמסרה. בהצלחה.

הצופה.

New member
יש הרבה סוגי חקירות

אחת בסיגנון רמאנה מהרישי או היוגא וסישטהה "אני, מי אני" יש חקירה בסיגנון ביירון קייטי שהיא מלמדת דיסקרימינציה בצורה החדה ביותר (לטעמי זה הכלי יותר חזק להבנת המציאות) יש חקירה בסיגנון קרישנמורטי שהיא מפרקת הכל לגזרים ומעמידה אותך מול הכלום וכנראה יש עוד רק שאייני מכיר... לחוקר המתחיל
השאלה מי אני או אני לא אומרת דבר ורמאנה מהרישי בעצמו אמר כי נתן את השאלה הזו כדי שהתלמידים שלו יעזבו אותו במנוחה מאחר ום ביקשו טכניקה...אכן ברמה גבוה השאלה הזו מפרקת את הבסיס אך קשה לראות זאת זה ממש מפרק את עולם המחשבות באופן טוטאלי ומעמיד אותך מול הכלום לא השאלה מי אני אלא "אני" ישיר שהוא חד יותר מנסיוני כל שאלה שהיא חקירה אמיתית משחררת ואם אתה מחפש אמת אזי כל שאלה טובה. בתנאי שתבחן אותה מול המציאות לגבי הסמסרה האנשים הפשוטים (כמוני) ממילא פותחים כל הזמן מעגלים חדשים לימוד החקירה גם אם הוא ממשיך את התהליך הוא מאט אותו ובכלל אני בעד ותמיד ממליץ לכל אדם לבחון את עצמו ולשאול שאלות מפתח עובדתית זה מוביל לשיחרור יותר מכל שיטה אחרת וזה מהפכני ואינו דורש זמן גם גליגלי קרמה חדשים נשרפים באור הידיעה של החקירה העצמית אין דבר שהוא קדוש בחקירה הכל מותר אין אסור!!! איפה שיש אסור קיימת "סמכות" שחושבת שהיא יודעת איך החקירה צריכה להתנהל..ואז נולדת הישענות מנטאלית חדשה וגורואים נוספים שמאיטים את קצב השיחרור.... היוגא וסשטהה ממליץ גם על התבוננות בנשימה ואתה לא דוגל בזה נכון? כמובן שכל דבר מוגזם יכול להיות מסוכן פרט לחקירה

הצופה.

New member
בוקר אור השאלה מצויינת

ותלוי איך מגדירים כבוד? או איך מגדירים אגו? לפני שמגדירים לא ניתן להשוות אולי תגדירי?

אינקה

New member
יש שני סוגי חקירות רלוונטיות לענייננו

האחת היא חקירה עצמית והשנייה חקירה מונחית על ידי אדם מודע/מואר. בהודעתי הקודמת דיברתי על סכנות החקירה העצמית. לא לחינם ביירון קייטי מלמדת אותך בפרוטרוט כיצד לחקור. ללא ההנחייה שלה ניתן בקלות ללכת לאיבוד בסבך אפשרויות החקירה. גם השאלות שלה נבחרות בקפידה והן מתייחסות לא לחקירת כל מושג אלא לעמדות והאמונות המיידיות שמכתיבות את תפיסת המציאות הקונקרטית. אל קרישנמורטי קשה לי להתייחס אך בכל מקרה הוא נופל בקטגוריה של חקירה מונחית. לא תמצא חוקרי רוח אמיתיים שמנופפים בחרב החקירה לכל עבר. אולי ניתן למצוא סגנונות אישיים רבים אך לכולם יש מאפיינים זהים שחשוב להבין: בחירה מדוייקת של שאלות החקירה ותהליך חקירה טוטאלי. ללא שני המרכיבים הללו מה שנשאר אלו תהליכים דמויי חקירה שלא משרתים דבר, זולת אולי האגו הרוחני המצטבר.

הצופה.

New member
הרעיון של קייטי

הוא שכל אחד יכול לחקור ישנו תהליך של ארבע שאלות והיפוך שהתהליך הזה קבוע. לגבי הנושאים אימרתה הידועה היא אל תדאג הינה המחשבה הקרובה עולה דהיינו לחקור כל מחשבה (גם מחשבות טובות) ככבר מהפגישה הראשונה האדם לומד לחקור בעצמו ויכול לחקור את עצמו לבד כדי להפעיל את (המאסטר הפנימי) לשם התחלה רצוי ללמוד את התהליך אך בשום אופן לא זקוקים לאדם מואר או מודע (התהליך עצמו מודע) באופן כללי אני מקבל את החלוקה שלך מה שאני מתנגד שאדם יחשוש לחקור את עצמו בגלל "סכנה" דבר שהוא אנטי מודעות עצמית אני לא רואה סכנה בחקירה עצמית או מונחית המטרה העיקרית היא undo thinking ומה שנשאר זה המציאות זה החקירה המונחית בחקירה השניה הכל מתפורר ולא נשאר דבר להאחז ופה אכן צריך להיות מודע לכל התהליך אחרת אפשר לאבד את השפיות כאשר מתמודדים עם שאלת המוות והכלום אם תירצו נתרגל דיסקרימינציה פה בפורום כלי חד כתער שמעיר את המאסטר הפנימי יום נעים

אינקה

New member
לשם התחלה רצוי ללמוד את התהליך

לא רק את התהליך אלא במיוחד את השאלות הנכונות ואת רוח החקירה הנכונה. וצריך להיזהר מאוד משימוש בכלי החקירה למטרות אישיות שמנוכסות על ידי האגו. השאלות צריכות להביחר בקפידה והתהליך צריך להיות רציף ובלתי מתפשר.

למעלה