שאיבת ביציות ללא הרדמה

Gogo1812

New member
שאיבת ביציות ללא הרדמה

שלום לכולן, אני חדשה פה, מתלבטת ואשמח לעזרה. בת 35 התחלתי טיפול ivf בשל בעית זרע וכרגע יש 2 ביציות לשאיבה. הרופא הציע לי לעשות שאיבה ללא הרדמה ואני חוששת. האם ניתן לעשות שאיבה עם טשטוש ואם כן האם מרגישים את הכאב תחת טשטוש. אשמח לשמוע מה אתן חושבות. תודה

acka

New member
עשיתי שאיבה ללא הרדמה

למען הגילוי הנאות - אני יחסית עמידה וסבלתי מאוד מההרדמה עצמה.
עשיתי ל3-10 זקיקים (תלוי בפעם). לקחתי 2 נרות לפני וכדור אופטלגין אחרי.
הדקירות הכאיבו קצת ואצלי עיקר הכאב היה מהלחץ של הus (השחלות היו מאוד מגורות). אבל זה היה נסבל ונגמר תוך 10 דקות.
אני חייבת להודות שהיה משהו מגניב בלראות את כל התהליך לייב.
הרגשתי הרבה יותר טוב אחר כך, ביחוד אחרי האופטלגין, והלכתי הביתה מהר יחסית.
לדעתי זה ענין של רגישות לכאב מול הרגישות להרדמה. אני לחלוטין בוחרת בכאב במקרה הזה.

דינה381

New member
שאיבה בלי הרדמה

אני עשיתי את כל השאיבות עד עכשיו בלי הרדמה (4 סהכ) , למען הגילוי הנאות היו לי 4 ביציות ,ביצית אחת , ביצית אחת , 4 ביציות - כלומר לא לול לצערי.. זה היה ממש לא נורא. אני פשוט מגיעה לשם ישר מהעבודה ואין לי יכולת לצום לפני , בפעמיים האחרונות גם חזרתי לעבודה אחכ אז זה הרבה יותר פשוט , אוכלים משהו ואחרי חצי שעה 20 דקות את בחוץ. שתי האחרונות היו קצת פחות נעימות ( הקודמת כי היה קשה למצוא את הזקיק והאחרונה כי הייתי ממש לחוצה כתוצאה מהטראומה של הקודמת ) , אבל בתכלס זה ממש לא נורא ועובר ציק צאק...

acka

New member
עשיתי בלי הרדמה

אני הרגשתי רע אחרי ההרדמה ולכן ניסיתי בלי.
אצלי זה עבר בקלות יחסית, עם 2 נרות ואופטגין אחר כך.
דקירה קצת כואבת והus גם הכאיב לי כי השחלות היו מאוד מגורות.
אבל הכאב היה מאוד נסבל וההתאוששות אחרי זה הרבה יותר קלה.

Gogo1812

New member
בנות יקרות

תודה רבה על השיתוף. עזר לי לשמוע את הסיפורים שלכן עכשיו נותר לי להחליט עם מה יותר קל להתמודד עם האי ודאות שבכאב או עם ההתעוררות מההרדמה... רציתי לשאול לגבי הנרות, נותנים אותם בבית חולים או שעלי להביא מהבית?

נועם@בת

New member
עשיתי כמה שאיבות כאלה

ובהחלט ממליצה. הכאב שאני הרגשתי היה ממש מינורי. זאת תחושה שמזכירה מכת אגרוףקלה בתוף הבטן, לא כאב דוקר, לא חד. הקושי היחידי היה שזה מקום שאני לא רגילה לחוש בו כאב לכן זה קצת מפחיד, אבל נשימות עמוקות עזרו לי מאוד. היו לי הזרעות שכאבו יותר.
אחרי המון שאיבות בהן נרדמתי והתעוררתי מטושטשת זאת היתה חויה מעניינת להיות ערה בזמן השאיבה, להתלוצץ עם הרופא והאחיות, לקבל תשומת לב מלאה כשכולם דואגים שלא יכאב לי.
אחרי שאיבה אחת כזאת העדפתי שגם השאיבות הבאות תהיינה ללא הרדמה, ולו רק בגלל חצי שעה של טשטוש שזה טריפ חוקי.
בקיצור, בשביל שתי ביציות אני בהחלט ממליצה.

בתיה

אני עשיתי

השאיבה עצמה לא כאבה. אחר כך מגרדים את דפנות הזקיק - לי זה כאב, אבל זה נמשך רגע.
מצטרפת להמלצה לנרות לפני ואופטלגין אחרי, ליתר בטחון.

הזמן לפני השאיבה עובר יותר בקלות, ומיד אחריה אפשר להשתחרר. אני בעד.

בהצלחה,
יעל

אשרת 1972

New member
גם אני עשיתי כבר פעמים והפעם השלישית מתוכננת

כנראה לסוף השבוע זה לא נעים אבל לא נורא, אני לא לקחתי כלום לפני וגם לא אחרי , הרגיש לי הרבה יותר טוב עם מההרדמה , אבל זה אינדיבדואלי לחברתי כאב מאוד ,את גם ערה לשלב הניקוי והחיטוי שהם קצת לא נעימים , אבל זה ממש עשר דקות ומבחינתי יכולתי ללכת הביתה אבל באסותא מחייבים אותי לשכב חצי שעה , אם עשית שאיבות בעבר ואת יודעת מה עוזר לך לכאב אחרי , קחי אותו לפני , אני לא אוהבת נרות ומעדיפה זריקה כי היא משפיעה עלי מצויין שקלתי לבקש אותה לפני בשאיבה הנוכחית , לעניין טשטשט הבנתי שלא עושים בIVF יכולה לאמר שעברתי ניתוח בטן שכלל כריתת חלק מהבטן בהרדמה מקומית עם טשטוש אני מבחינתי ישנתי בארבע שעות הניתוח ולא הרגשתי כלום וקמתי בחדר ההתאוששות , המרדים אמר שדיברתי איתו והייתי ערה .

עשיתי

פעם אחת נתנו לי טשטוש ופעם אחת הרדמה מקומית.
בשתי הפעמים היה בסדר גמור, ממש נסבל.
אני ממליצה, ולו רק כדי להשתחרר מהר הביתה

מרגישים את הדקירות של הזקיקים, אבל זה ממש נסבל.
בהצלחה!

עשיתי הרבה שאיבות בלי הרדמה

זה לא כואב. כמו עקיצה קטנה. היתרון הכי חשוב זה ההתאוששות המהירה אחרי השאיבה. אין את ההרגשה המגעילה של ההרדמה. ממליצה בחום על שאיבה בלי הרדמה.

למעלה