שאיבה לפני כל הנקה

שאיבה לפני כל הנקה

אני לא מצליחה להשיג את היועצת שלי ורוצה כבר לפתור את בעיות הקקי הנוזלי אם זה אפשרי.
אם אני מניקה כל שלוש שעות מצד מסויים, ולא תמיד מציעה צד שני (כי לא תמיד זה אפשרי) האם אפשר:
1. לשאוב בצד השני 30 מ"ל במקום היניקה שלו כדי לאותת לגוף על דרישה בצד השני
2. לפני התחלת ההנקה, לשאוב 30-40 מ"ל מהצד שהוא ירצה לאכול ממנו, כדי שיגיע לחלב אחורי (אני יודעת שחלקכן יגידו להתעלם מחלב קדמי ואחורי אבל אני רואה את הקקי שלו ואיך זה משפיע כשאני באותה הנקה גם נותנת לו לאכול וגם מחליפה צד - הקקי יוצא ירוק ומימי)

עוד 2 שאלות על שאיבה שאני רוצה להתחיל:
1. אם הוא עדיין סובל מגזים\ריפלוקס\שפריצים שגומרים לו להתנתק אחרי שהוא יונק כמות טובה (בגלל הכאב לא בגלל ביסוס הנקה) יש בעיה להתחיל בקבוק?

2. אני רוצה לשלב בקבוק אחד. אז מתי הכי נכון לשאוב - בהנקת בוקר או לילה, כמה מ"ל לשאוב בתור התחלה (מניחה שלפחות 100) ומתי ביחס להנקה - לשאוב לפני\אחרי שהוא יונק צד אחד, או לשאוב את הצד השני שהוא לא ינק אחרי שסיים הנקה?

תודה, אשמח אם תוכלו לענות לי

לדעתי את צריכה לדבר איתה על עודף חלב

אני הייתי מחכה ליועצת, כי יש אצלך הרבה משתנים שעשויים להעיד על כך שיש לך עודף חלב. הוספת שאיבות בשלב הזה עלולה רק להחמיר את המצב. בהינתן המצב הזה, אני גם לא הייתי מתחילה עם בקבוק. נשמע שההנקה עוד לא התבססה מבחינת כמויות החלב אצלך וכדאי לחכות עוד קצת.

gudat

New member
מנסה להבין ולענות

למה את מתכוונת שהקקי נוזלי? קקי של תינוקות יונקים הוא הרבה פעמים די נוזלי, אני לא בטוחה שיש פה בעיה. קקי ירוק כן מהווה לפעמים אינדיקציה לבעיה של עודף חלב או דברים אחרים.
האם הצבע ירוק כשאת מניקה משני הצדדים? והאם בדקת זאת לאורך זמן, למשל יום שלם? כי אם יש גם הנקות של צד אחד וגם של שניים, קשה לדעת איזה קקי הוא דווקא מהנקה מסויימת. את מבינה למה אני מתכוונת?
אני לא אומרת להתעלם מחלב קדמי ואחורי, אני אומרת להסתכל על התינוק. עולה במשקל? הרבה יציאות? רגוע? לא רגוע? ריפלוקס? הקקי- בדר"כ צהוב? בדר"כ ירוק? יש פה הרבה שאלות שיעזרו לקבל תמונה יותר ברורה.

מבחינת שאיבה של הצד השני- אפשרי לשאוב אם לא ינק, אבל אם לפעמים הוא כן לוקח צד שני, אני לא בטוחה שחייבים.
אפשר לשאוב לפני תחילת ההנקה אם לדעתך יש יותר מידיי חלב, אגב- אם זה כך, ודאי שהסעיף הקודם לא רלוונטי, כי אם יש יותר מידיי חלב- אין צורך לשאוב כדי לאותת לגוף לייצר חלב.

בקבוק- אנחנו ממליצות בדר"כ לדחות עד שההנקה מבוססת, ואצלכם לפי מה שאני שומעת ממך- היא לא לגמרי. אם את יכולה לחכות עוד קצת- עדיף.
שאיבה- להרבה אמהות נוח בבוקר כי הן יותר מלאות אז. שתי האפשרויות שהצגת הן למעשה אותו דבר, לא? את מניקה מצד אחד ושואבת את השני, וזה לא משנה אם את שואבת לפני או אחרי ההנקה, כי ממילא את מניקה מהצד שאת לא שואבת... או אולי לא הבנתי נכון?

עונה לשתיכן

עוד לפני שבוע התייעצתי עם היועצת לגבי שילוב בקבוק והיא ביקשה רק שלא אפתח מפעל ואתחיל עם בקבוק אחד כדי לא לייצר יותר חלב.

עשיתי הרבה מאוד שינויים וניסיונות בימים האחרונים, אני אתייחס רק ליומיים האחרונים.
המטרה של כל השינויים הייתה:

1. להמנע מהבכי שמתחיל אחרי שהוא יונק הנקה טובה של עשר דקות, ואז בוכה, אוכל, מתנתק וחוזר חלילה עד שאני מפסיקה את זה.

2. לנסות לרווח בין ההנקות ע"י שיאכל חלב יותר שומני

אז ביומיים האחרונים חזרתי להניק מצד אחד, ואז צד שני, או לשאוב ממנו אם הוא לא לקח. הסיבה שהוא לא ייקח היא רק כי אני מנסה להשאיר אותו הרבה על אותו צד באותה הנקה בגלל כמות החלב.

כמות החלב, עם זאת, ירדה. זה כנראה בגלל שבימים לפני כן לא גיריתי כל צד לייצר חלב. עכשיו בשעות הערב נראה לי לראשונה שהציצי מלא למדי שוב. אמשיך לעקוב.

מבחינת קקי, היו לו היום שתי יציאות, שתיהן נוזליות, אחת אחרי השניה, והיו קצת גרגרים בראשונה (סליחה על התיאור). אתמול למשל היה לו קקי מימי לגמרי וירוק, וזה היה אחרי יום שבו לפעמים העברתי צד ולפעמים לא (כלומר הנקתי רק מאותו צד).

פיפי יש לו יותר מחמש ביום, קקי כרגע פעמיים. עד כה עלה יפה במשקל. ישן בלילה פרט לשתי קימות לאכול וחוזר לישון אחרי זה, בהאכלות האלה בד"כ אין את "הסרט" של האכלות היום.

היום עקבתי בתשומת לב אחרי האכלות היום (היינו בבית רוב היום וזה היה קל): הוא אוכל כל שעתיים עשר דקות מצד אחד, לפעמים מדרבנת אותו להשאר קצת יותר על הצד הזה, ואז אני מעודדת אותו לצד השני לאכול עוד קצת. לפני ההנקה אני נותנת לו גרפווטר (זה משהו חדש) ושמתי לב שההתנתקויות והבכי אחרי העשר דקות האלה פחתו. אז אולי הגרפווטר עוזר.

הרופאה כאמור איבחנה ריפלוקס על סמך תיאור הבכי שבעלי תיאר אבל האמת שלא עשיתי כלום ממה שהיא אמרה, פרט לזה שאני גם ככה מניקה בתנוחה אנכית ומוציאה גרפעס כי תמיד יש לו גרפעס. והיום הוא היה שקט באופן יחסי ולא הייתה המלחמה. אני לא חושבת שי שלו ריפלוקס כי היועצת הנקה לא אמרה ולא איבחנה את זה ועליה אני סומכת יותר בעניין הזה.

אני פשוט רוצה אישור כדי לשלב בקבוק לפחות פעם אחת. זה יעזור לי עם הברית בשבוע הבא, יקל על הפרצודורה.

לגבי שאיבה, התכוונתי: האם לשאוב מאותו צד שהוא יונק (ואז לפני או אחרי ההנקה?) או לשאוב מהצד השני.

והאם לדאוג לגבי כמות החלב שירדה?

gudat

New member
תקשיבי...

אני מרגישה שאת צריכה הרבה תמיכה, את מנסה המון דברים וזה לפעמים מתיש ומבלבל, והכל קשור להכל, אי אפשר בדיוק לדעת מה השפיע ומה לא ואיך.
לגבי בקבוק לברית- לא חושבת שצריך לעשות מזה עניין. הכוונה בלא להתחיל בקבוקים היא באופן קבוע. אם את מרגישה שזה ירגיע אותך- לכי על זה. יכול להיות שדווקא אחרי הברית תרצי להניק אותו, כי תרגישי שזה מה שהוא צריך...
לשאוב- נראה לי יותר נח מהצד שאת לא מניקה. אם תשאבי מהצד שאת כן מניקה- אז ברור שאם תשאבי אחרי ההנקה יהיה פחות חלב, ואם תשאבי לפני- יהיה פחות חלב לתינוק, ואמנם השד מייצר כל הזמן חלב, רק התינוק יכול להיות לא מרוצה מזה (או אולי במקרה שלך דווקא יותר מרוצה, אם קשה לו עם הזרם החזק בהתחלה).
בקיצור, אין לצערי תשובה חד משמעית כפי שאת רואה. לכל אמא ותינוק ולכל סיטואציה יכולים להתאים כמה דברים, לפעמים צריך לנסות ולראות, ולפעמים לזרום...

אז דיברתי עם היועצת ואני שופכת פה הכל

כי כל כך קשה לי להתרכז ולזכור מאז שנכנסתי להיריון, וזה מחריף מאז שילדתי, אז יעזור לי לכתוב את זה גם כאן (עידכנתי גם את בעלי..) ושתגידו לי "כן כן, הגיוני.."

אז כדי להתמודד עם הכמויות - השאיפה היא שמסגרת ההנקה אצלי תהיה הנקה מצד אחד בלבד לאורך שלוש שעות, ואחרי השלוש שעות לעבור צד (אם הוא בכלל יבקש במהלך השלוש שעות).

אני צריכה לעשות את זה בהדרגה אז במשך יומיים שלושה בערך אני אניק מצד אחד, ובמהלך השלוש שעות הבאות - פעם אני אציע את אותו צד ופעם לא, והפעמים שאני אציע את אותו צד ילכו ויגדלו.

מבחינת שאיבה אני אשאב 50 מל אחרי היניקה שלו מאותו צד, ואז עוד 50 מל אחרי היניקה שלו מאותו צד בפעם הבאה (אם זה יראה לי מרוקן מדי אני אחליף צד). בהמשך כשהוא כבר ייקח בקבוק שלם בשעה הזאת אני אנסה לשאוב את כל הארוחה בבת אחת מהצד המתאים.

וחוצמזה להציע את הבקבוק באותה שעה ועם כל מיני טריקים - את זה אין לי בעיה לזכור..

בקיצור היה יותר קל אם היה רק ציצי אחד, אני מתחילה להתבלבל מכל זה
(אני תוכניתנית עם תואר במדעי המחשב ומתימטיקה במקצועי, כן?..)

צודקת אני באמת צריכה הרבה תמיכה כי אני חרדה מלעשות נזק, בגלל זה קשה לי לזרום. אבל נראה לי שאין נזק בלתי הפיך שאני יכולה לעשות, זה לא שבמשך שבוע אני אניק ממש לא נכון בלי להתייעץ ואייבש לעצמי את החלב (אני מקווה..).

מודה שכל ההתחשבות במה נכון לו ומה נכון למנגנון ההנקה משגעים אותי - אבל מקווה שעכשיו יהי הלי קל להמשיך עם ההוראות האלה

ממש תודה על התמיכה, זה מאוד עוזר

הולכת לעשות סטריליזציה ולשאוב ..

למעלה