שאיבה ומשאבה

שאיבה ומשאבה

לשגית שלום! סליחה שאני "משגעת" אותך ושואלת הרבה שאלות. אבל יש לי עוד מספר שאלות. לא כל כך הבנתי לגבי המשאבה של "יד שרה". לי יש את המשאבה של מדלה מיד שרה. האם היא טובה? שאלה נוספת: בקרוב אני רוצה לחזור לעבודה ואני רוצה מאוד להמשיך להניק את בני. כיצד מתבצעת השאיבה? האם כדאי להתחיל לשאוב כבר מעכשיו ולשים בהקפאה?(אני חוזרת בעוד שלושה שבועות)? כיצד אני מפשירה חלב שמוקפא (אם בכלל מפשירים)? כמה ארוחות להכין לו אם אני נעדרת לשבע שעות? מה לגבי החלב, כלומר אני מתכננת לקחת את המשאבה לעבודה ולשאוב שם. האם יש צורך לשים את החלב במקרר, כי קראתי שמותר להשאיר חלב בחוץ כארבע שעות? ואם אני כן צריכה לשים במקרר אז האם יש צורך לקחת צידנית קטנה ששומרת על קור לנשיאה של החלב הביתה (מרחק של 15 דקות מהעבודה)? אשמח לקבל תשובה על כל השאלות תודה.

batLaLeche

New member
שאיבה ומשאבה ../images/Emo77.gif

הי שלומית, איזה יופי שאת ממשיכה לתת חלב שלך ולהניק גם בחזרה לעבודה. כל הכבוד! על חלק משאלותייך יש תשובות כאן: http://www.lllisrael.org.il/feeding.asp?subCat=3 לגבי המשאבה: אם זו מדלה, אז אני מניחה שזו הלקטינה, שמקבלים עם אישור רופא. אם כן, היא טובה. כדאי להתחיל לשאוב כבר מעכשיו, אבל ללמוד שאיבה הייתי ממליצה לבוא למפגש לה לצ'ה ולשמוע טיפים ועצות. מותר להשאיר חלב בחוץ כארבע שעות, תלוי בחום החדר, אבל בשביל להאכיל מייד - לא בשביל לשים במקרר או במקפיא. עדיף בחום ארצנו להעביר את החלב בצידנית קור קטנה מהעבודה. בעיקרון, כדאי להכין מאגר קטן במקפיא וגם לוקח לרוב האמהות כשבועיים עד שאימוני השאיבה משתלמים ואת מצליחה להגיע לכמויות. אבל החלב מאבד חלק מתכונותיו במקפיא. לכן, הכי טוב לשאוב ולשים במקרר את החלב למחר, ובמחסן שבמקפיא להשתמש במקרה שפתאום צריך עוד. החלב מחזיק עד 8 ימים במקרר. בהצלחה!

למעלה