שאה לגבי שעות שינה

שאה לגבי שעות שינה

היי.. אני מנסה, אולי תוכלו לענות לי בפורום הזה :) התגייסתי לא מזמן ונכנסתי למשמרות... בתפקיד הזה כל משמרת היא 12 שעות, יש משמרות לילה ומשמרות יום, במשך שבוע שלם (אח"כ בא שבוע חופש). השאלה שלי.. האם נגרם לי נזק בריאותי כלשהו אם אני ערה מ-23:00 עד 11:00 וישנה במשך היום, במשך שבוע בחודש, במשך השנתיים הקרובות? כמו כן.., איך אני יכולה לדעת לכמה שעות שינה אני זקוקה? אני מרגישה שאני ישנה מעט מידי ולפעמים יותר מידי... איך אפשר לדעת?.. תודה לעונים..

דנטל

New member
בהכללה צריך 7 שעות

אבל זה משתנה מאדם לאדם. מחקרים מראים שעבודת משמרות מזיקה לבריאות.

shaiush4

New member
התשובה היא: מה שטוב לך.

וזו תמיד התשובה הנכונה. תישני כמה שאת מרגישה שאת צריכה. לגבי העבודה במשמרות: היא מזיקה אם אלו משמרות שמשתנות, כלומר כל יום את עובדת משמרת אחרת. אבל, אם באופן קבוע את עובדת בלילה וישנה ביום, וזה לאורך תקופה - זה בסדר גמור ולא אמור לגרום לך נזק. מה שחשוב הוא הקביעות.

shaiush4

New member
למה לא?

ואני זוכרת את זה ספציפית, כי שאלנו פשוט את המרצה לפסיכולוגיה על זה. אין בעיה מיוחדת עם זה, אבל היא הדגישה שזה בתנאי שזה עקבי. יכול להיות גם שהיא טועה... כולה דוקטור...

דנטל

New member
היא דוקטור לפסיכולוגיה

יש לה גם התמחות בבריאות השינה? זו שאלה שצריך לשאול מישהו מהתחום וחבל שאין פה מומחה
. במצב של עירות בלילה ושינה ביום, הפרשת המלטונין והסרטונין נפגמת ופוגמת. חלק מהפגיעות קשור דווקא לתחום הפסיכולוגיה ומדובר בדכאונות שמביאים אף להתאבדות. הגוף צריך להחשף לשמש, ונכון שאפשר להספיק להחשף לשמש גם בשעות הפוכות, אבל השמש גורמת לעירנות והחשכה לעייפות בגלל שהם משפיעים על המלטונין והסרטונין, כך שגוף האדם בעצם לא בנוי בכלל לשעות הפוכות. אניח שהשינה בשעות הפוכות לא איכותית, אבל אנחנו מנסים לישון בשעות הנכונות והיא מאוד לא איכותית, אז לכי תדעי
.

shaiush4

New member
אני אבדוק את העניין הזה...

יכול להיות שזה לא יהיה אפשרי עד תחילת הלימודים, אבל ברגע שאני אוכל אני אבדוק.

למעלה