רשות האוכלוסין מונעת אזרחות מזוגות חד מיניים

nola18

New member
לפי מה שאני הבנתי וקראתי

תושב קבע יכול לבקש אזרחות אחרי תקופה מסויימת שהוא גר בארץ אני ובן זוגי לא התחתנו אבל הפקידה אמרה שהוא יקבל אזרחות מי יודע אצל משרד הפנים הכל בתחום האפור

bluetartuga

New member
בדיוק קראתי על זה עכשיו...

לנו אמרו בזמנו שהוא יוכל לקבל אזרחות ואפילו בלי חתונה עח בסיס חיים משותפים. מבחינתינו אזרחות זה דבר חשוב ולו בשל הדרכון הישראלי (הקולומביאני דורש ויזות לאירופה למשל...) הייתכן שוב שזה מקרה של חוסר אחידות בין משרדית ובסניפים אחרים אין בעייה? בכל מקרה מעניין מה האגודה לזכויות האזרח תעשה בעניין, אם בכלל... אגב לא היו פה פעם בפורום זוגות חד מיניים שגם קיבלו אזרחות? או שבלבלתי עם משהו מהתקשורת?

randyloo

New member
לפי נוהל חיים משותפים

בתום 7 שנים יקבל בן הזוג מעמד קבע. לא כתוב אזרחות. אינני חושב שזה בעיה של חד מיניים בלבד אלא של כל זוג לא נשוי.

nola18

New member
נכון זה מה שקורה לזוגות לא נשואים

אבל כל תושב קבע יכול לבקש לקבל אזרחות

נועה1729

New member
נכון, אבל

רק אחרי 3 שנים בקבע. כלומר, לפי המצב היום, בן זוג נשוי לאזרח ישראלי, יוכל להתאזרח, רק 10 שנים (מינימום) אחרי כניסה להליך המדורג (!) ואילו בן זוג נשוי לאזרחית ישראלית, יוכל להתאזרח אחרי 4.5 שנים. הבדל משמעותי. בנוסף, בן זוג נשוי לאזרחית ישראלית (או בת זוג נשואה לאזרח ישראלי) מקבל את האזרחות על פי סעיף 7 לחוק האזרחות, שקובע שצריך להקל על בעל או אישה של אזרחי/ת, בעת הבקשה להתאזרחות. העניין הזה לא יחול על זוגות חד מיניים. http://www.nevo.co.il/law_html/law01/011_001.htm#Seif10

randyloo

New member
עו"ד?

כבר טענתי בעבר שהפורום הזה זקוק לעו"ד שיגיש עבורנו כמה בג"צים כדי להתחיל לסדר את הברדק. יש גם אפליה כלפי זוגות שרוצים להתחתן אך אין להם אפשרות לעשות זאת בישראל (כל אלה מאיתנו שחיים בישראל למשל). יש זוגות עם מעמד של ידועים בציבור שאושר ע"י בית משפט לענייני משפחה שגם הם מופלים. אני מוכן לתמוך כספית בנושא אך לא לבד. מצטרפים?

bluetartuga

New member
אני חושב

שצריך למצוא עורך דין שיענה על שתי דירושות עקריות 1- קשר ואמפטיה לנושא 2- רעב ורצון להוכיח.... קשר ואמפטיה לנושא זה ברור. כשיש קשר אישי אפילו - הדרייב עוד יותר גדול רעב ורצון להוכיח- הרבה עורכי דין, לפעמים אלה שבתחילת דרכם, עושים את הקריירה שלהם ע"י בג"צ מוצלח או החלטות תקדימיות שמשנות סדרי ממשל, לא פחות... הבעייה ה"קטנה" למצוא מישהו שיענה התנאים הללו... האגודה לזכויות האזרח זה אחלה אבל לא משם תבוא הישועה. משום מה, נוצר בי הרושם (שאולי הוא מוטעה מעיקרו, לא בדקתי לעומק, מודה) שהם מעט שבעים או עייפים או עמוסים מידי...אולי שילוב של השלושה. לגבי הנושא הספציפי - נועה סיפרה לי היום שאגודות הגייז למינהן הגישו בג"צ פעם על העניין הזה בדיוק אך הוא נדחה בטענה שהוא כוללני מידי ובג"צ בעצם "חיכה" לעתיקה ספציפית שתהיה תקדימית ובעקבותיה יוכלו ללכת השאר. לא ברור למה לא קרה דבר כזה עד היום או למה האגודות לא מצאו את אותם אנשים שזה רלוונטי לגיבהם (הרי היו כאלה מלכתחילה אחרת התהליך אל היה מותנע...) והמשיכו לבג"צ בנושא... בקשר לשאר הנושאים שהעלית - אכן דורשים טיפול עמוק, אבל לא נראה לי שכשיש שר פנים מס"ש יהיה אפשר להזיז הרבה..אלא אם יבוא איזה עו"ד כפי שציינתי למעלה ויקח את זה כפרוייקט ממש.... יש לך איזה עו"ד ?

זוגות חד מיניים נשואים

נולה, העניין הוא שיש כאן אפלייה בין זוגות נשואים שהם גבר ואישה לבין זוגות נשואים חד-מיניים. כיום יש כבר בארץ זוגות חד-מיניים שהתחתנו בחו"ל (למשל: הולנד או קנדה), חלקם גם זוגות מעורבים במובן שאחד מהם אינו ישראלי ומשרד הפנים מסרב להכיר בהם כנשואים מבחינת תהליך ההתאזרחות לבני זוג נשואים של אזרחים ישראליים.

למעלה