רשום במתכון גבינה 30 אחוז,

shay419

New member
רשום במתכון גבינה 30 אחוז,

מה זה הגבינה, מה שמו? המון שומן, אבל אין ברירה
 

IliAsh

New member
מדובר בגבינת שמנת 30%

(כמו נפוליאון למשל).אפשר להשיג באריזות מוכנות או במעדניה בכל סופר. אפשר גם להכין לבד משמנת חמוצה ולבן אבל לא בטוחה שזה יסתכם ב30%

תמיד יש בררה
ניתן להחליף חלק בגבינת שמנת 5% וגם בריקוטה(מומלץ פרסקה) למשל, אבל גובה האחוזים קובע גם את הטעם, ככה שזה לשיקולך!

בהצלחה ושבת שלום
!
 

Anabol

New member
אני חושב שכדאי לנהוג במשנה זהירות בקביעה

כי ניתן להחליף גבינת שמנת בגבינה לבנה.
זה נכון אולי לגבי חלק מעוגות הגבינה, וגם, לא כולן.
אם המטרה היא להגיע למרקם מוסי ולא לעוגת גבינה אפויה "רגילה" המתכון פשוט לא יצליח.
אני גם לא מדבר אפילו על השימושים האחרים של גבינת שמנת (כציפוי לדוגמא) ששם אי אפשר כמובן להחליף.
אני בטוח שאת מודעת לזה, אבל סתם רציתי לחדד.
 

IliAsh

New member
צודק! לא תמיד ניתן להחליף!

הנחתי מראש שמדובר בעוגת גבינה ולמי שמפחד על העורקים (והצמיגים כמובן) מומלץ להמיר לגבינת שמנת 5% או ריקוטה שמרקמן דחוס יותר ולא נוזלי כמו גבינה לבנה רגילה.

אני אישית אוהבת ללכת עד הסוף או אם כבר, אז לבחור מתכונים שמראש לא דורשים גבינות שמנות.
 
למעלה