ממליצה בחום על פאי תפוחים של אמירה
כשהייתי צריכה פרווה, הכנתי עם מרגרינה במקום חמאה ויצאה מעולה מתכון: פאי תפוחים אמירה רכיבים: לבצק 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה 4 כפות סוכר 150 גר' חמאה קרה קרה חתוכה לקוביות קורט מלח 4-6 כפות מי קרח למלית 5 תפוחי גרני סמית קלופים ופרוסים לפרוסות דקות 1 כף מיץ לימון 3/4 כוס סוכר 1 כף קמח 1 כפית קינמון טחון 25 גר' חמאה בקוביות קטנות 1/2 כוס פירורי ביסקויט לציפוי 25 גר' חמאה מומסת אופן הכנה: לבצק במעבד מזון לעבד קמח +אבקת אפיה+מלח+סוכר. להוסיף החמאה ולעבד מספר שניות. להוסיף כף כף את מי הקרח עד שמתחיל להתגבש בצק. ככל שמעבדים פחות הבצק יותר מוצלח. מחלקים הבצק ל- משטחים לדיסקה עגולה ועבה, עוטפים כל אחד בנילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה(כשחם..אפילו יותר) למלית בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים..חוץ..מפירורי הביסקויטים וקוביות החמאה. משמנין בחמאה את תבנית הפאי. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים חלק אחד של הבצק מהמקרר, מרדדים..הכי טוב בין 2 יריעות נילון נצמד, לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. מניחים הבצק בתבנית, מצמידים ומסירים עודפים מהשוליים. מפזרים על הבצק את פירורי הביסקויט. מעליהם בערימה את התפוחים.ומפזרים את קוביות החמאה. מרדדים את החלק השני של הבצק באותו אופן. יוצרים חורים עם חותכן קטן, או פקק של בקבוק, בבצק.ושומרים את הצורה. מניחים את הבצק בזהירות על התפוחים ומצמידים היטב את שולי התבנית. מורחים את הבצק בחמאה המומסת, מדביקים עליו לקישוט את הצורות שהוצאנו ומורחים גם אותן בחמאה. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות עד שהפאי מזהיב. רצוי לא לחתוך כשחם...להגיש פושר או קר עם כדור גלידת וניל...שילוב קטלני... בתאבון אמירה הערות: מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2