רק כדי שיהיה לי גיבוי

HoGod

New member
רק כדי שיהיה לי גיבוי../images/Emo9.gif

[רקע: לבעלי יש יומולדת ואני מכינה ארוחת ערב כשרה] האם למישהו יש רעיון לפאי פירות פרווה
יכול להיות מבצק פריך\עלים יש לי בבית אפרסקים, אפרשזיף ותפוחים.... אני פשוט מעדיפה קינוח פרווה על בסיס פירות, כי אולי אני אעשה גם טריקולד (תחזיקו אצבעות
)
 

קשיו

New member
אני חושבת שיש אבקת פטסייר שהיא

לא חלבית- תבדקי בחנויות כמו 4shef, גרובשטיין, תבליני הכפר וכו'.
 

HoGod

New member
אני אבדוק. גם bali אמרה לי אתמול

שלריץ' יש חלב פרווה...בכל מקרה (אני מצטערת על העקשנות
) אני מעדיפה שיהיה לי מתכון גיבוי ב"שלוף"... ראיתי את המתכון עם האגסים, אבל אנחנו לא כ"כ משתגעים על אגסים
 

HoGod

New member
../images/Emo12.gif סליחה על הבורות-מה זה קראמבל../images/Emo35.gif

 

maya100

New member
עוגת פרי עם פירורים מעל

בהודעה שלי יש קישור למתכון, ראית?
 

HoGod

New member
עכשיו ראיתי...אני פחות פייבוריטית

של הסוג הזה של העוגות, אני מודה
 

אלמה1

New member
ממליצה בחום על פאי תפוחים של אמירה

כשהייתי צריכה פרווה, הכנתי עם מרגרינה במקום חמאה ויצאה מעולה מתכון: פאי תפוחים אמירה רכיבים: לבצק 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה 4 כפות סוכר 150 גר' חמאה קרה קרה חתוכה לקוביות קורט מלח 4-6 כפות מי קרח למלית 5 תפוחי גרני סמית קלופים ופרוסים לפרוסות דקות 1 כף מיץ לימון 3/4 כוס סוכר 1 כף קמח 1 כפית קינמון טחון 25 גר' חמאה בקוביות קטנות 1/2 כוס פירורי ביסקויט לציפוי 25 גר' חמאה מומסת אופן הכנה: לבצק במעבד מזון לעבד קמח +אבקת אפיה+מלח+סוכר. להוסיף החמאה ולעבד מספר שניות. להוסיף כף כף את מי הקרח עד שמתחיל להתגבש בצק. ככל שמעבדים פחות הבצק יותר מוצלח. מחלקים הבצק ל- משטחים לדיסקה עגולה ועבה, עוטפים כל אחד בנילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה(כשחם..אפילו יותר) למלית בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים..חוץ..מפירורי הביסקויטים וקוביות החמאה. משמנין בחמאה את תבנית הפאי. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים חלק אחד של הבצק מהמקרר, מרדדים..הכי טוב בין 2 יריעות נילון נצמד, לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. מניחים הבצק בתבנית, מצמידים ומסירים עודפים מהשוליים. מפזרים על הבצק את פירורי הביסקויט. מעליהם בערימה את התפוחים.ומפזרים את קוביות החמאה. מרדדים את החלק השני של הבצק באותו אופן. יוצרים חורים עם חותכן קטן, או פקק של בקבוק, בבצק.ושומרים את הצורה. מניחים את הבצק בזהירות על התפוחים ומצמידים היטב את שולי התבנית. מורחים את הבצק בחמאה המומסת, מדביקים עליו לקישוט את הצורות שהוצאנו ומורחים גם אותן בחמאה. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות עד שהפאי מזהיב. רצוי לא לחתוך כשחם...להגיש פושר או קר עם כדור גלידת וניל...שילוב קטלני... בתאבון אמירה הערות: מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה