רק ויסמן מוכן לשלם 7מיליון לפיצוציה

מצב
הנושא נעול.

dw2322

New member

ברונפמן ופישר מביעים אי שביעות רצון מהמהלך האחרון של ויסמן בדור אלון, בו החברה קנתה רשת פיצוציות באזור המרכז ומוכרים לו את חלקם. אני בהחלט מבין אותם ולו הייתי משקיע בדור אלון גם אני הייתי מוכר. המכפיל של דור אלון לא מנופח אבל גם אינו נמוך: 19, ועל ביזנס של פיצוציות אני לא הייתי מוכן לשלם יותר ממכפיל חד ספרתי. רכישת רשת הפיצוציות ampm מייצגת שווי של 7 מיליון שקל לפיצוציה: 143 מלש"ח על 21 חנויות. 7 מיליון שקל! קודם זה היה 8 אבל אולי גם ויסמן נבהל מעצמו. אם למי מכם יש מכר בעל פיצוציה אני מציע שירים טלפון מהר לדור אלון. אני לא יודע כמה זמן ויסמן יהיה מוכן לשים 7 מיליון שקל טבין ותקילין על כזה עסק.

rsagiv

New member
WD אני לא בטוח שאתה צודק

ברונפמן ופישר מביעים אי שביעות רצון מהמהלך האחרון של ויסמן בדור אלון, בו החברה קנתה רשת פיצוציות באזור המרכז ומוכרים לו את חלקם. אני בהחלט מבין אותם ולו הייתי משקיע בדור אלון גם אני הייתי מוכר. המכפיל של דור אלון לא מנופח אבל גם אינו נמוך: 19, ועל ביזנס של פיצוציות אני לא הייתי מוכן לשלם יותר ממכפיל חד ספרתי. רכישת רשת הפיצוציות ampm מייצגת שווי של 7 מיליון שקל לפיצוציה: 143 מלש"ח על 21 חנויות. 7 מיליון שקל! קודם זה היה 8 אבל אולי גם ויסמן נבהל מעצמו. אם למי מכם יש מכר בעל פיצוציה אני מציע שירים טלפון מהר לדור אלון. אני לא יודע כמה זמן ויסמן יהיה מוכן לשים 7 מיליון שקל טבין ותקילין על כזה עסק.
WD אני לא בטוח שאתה צודק
לא מדובר בפיצוציות אלא בסופרמרקט עירוני מודרני - לא סתם אני משתמש במונח מודרני מכוון שהתחרות היא מול הסניפים של הריבוע וחנויות מכולת(שהולעות ונעלמות) שנמצאות בעיר או סניפי הענק מחוץ לעיר. החניות האלו מתאמות לציבור העירוני שחי בת"א ומוכן (לעיתים בהעדר אלטרנטיבה) לשלם תוספת של 10 עד 20% על המחיר בסניפים הגדולים מחוץ לעיר. יכול להיות שאתה צודק ביחס למחיר, אבל את זה אפשר לומר רק אם מסתכלים בספרים - דבר שלא אתה ולא אני יכולים לעשות אבל ויסמן כן. האתגר של ויסמן הוא לשמור על רמת הניהול של הרשת. הניהול הנוכחי זול מאד ולויסמן זה יעלה יותר, בהכרח. קשה לי לראות את המידים נשארים לאורך זמן ברשת. אחרי שלקחו 40,000,000 + מיליון שקלים (לפני מס) לאיש, איזו מוטיבציה תהה להם להמשיך לקרוע את התחת?

dw2322

New member
פיצוציה זה הסופר העירוני

WD אני לא בטוח שאתה צודק
לא מדובר בפיצוציות אלא בסופרמרקט עירוני מודרני - לא סתם אני משתמש במונח מודרני מכוון שהתחרות היא מול הסניפים של הריבוע וחנויות מכולת(שהולעות ונעלמות) שנמצאות בעיר או סניפי הענק מחוץ לעיר. החניות האלו מתאמות לציבור העירוני שחי בת"א ומוכן (לעיתים בהעדר אלטרנטיבה) לשלם תוספת של 10 עד 20% על המחיר בסניפים הגדולים מחוץ לעיר. יכול להיות שאתה צודק ביחס למחיר, אבל את זה אפשר לומר רק אם מסתכלים בספרים - דבר שלא אתה ולא אני יכולים לעשות אבל ויסמן כן. האתגר של ויסמן הוא לשמור על רמת הניהול של הרשת. הניהול הנוכחי זול מאד ולויסמן זה יעלה יותר, בהכרח. קשה לי לראות את המידים נשארים לאורך זמן ברשת. אחרי שלקחו 40,000,000 + מיליון שקלים (לפני מס) לאיש, איזו מוטיבציה תהה להם להמשיך לקרוע את התחת?
פיצוציה זה הסופר העירוני
פיצוציה טיפוסית מזמן אינה מוכרת רק עיתונים, סיגריות ופיצוחים. בהמון פיצוציות יש עוד הרבה מוצרים. אני מסכים איתך שיותר נכון לקרוא לזה מינימרקט, שזה בדיוק מה שזה, אבל פיצוציה נשמע יותר טוב, מעצבן את החסידים
וגורם לאנשים יותר לחשוב. זה יותר משוכלל מפיצוציה פשוטה אבל הרבה פחות משוכלל מסופרמקט. מלבד זאת, יש הרבה סניפי רשתות עירוניים. הסניף האחרון של ampm שאני מכיר נמצא באבן-גבירול, פתחו לא מזמן, וממש לא רחוק נמצא שופרסל (במגדל המאה) ולאורך הרחוב אפשר למצוא עוד כמה פיצוציות. בשכונות השונות הרשתות שולטות לחלוטין. שלא תבין לא נכון, אני בהחלט חושב שפיצוציה זה עסק טוב, אם זה לא היה טוב ת"א לא היתה מפוצצת בפיצוציות. הנקודה שלי היא שעל עסקים כאלה משלמים מכפיל חד ספרתי, מהטעם הפשוט שמדובר בסקטור מאד מאד תחרותי, ונמצא בנחיתות מובנית כלפי סופרמרקט אמיתי שמציע דילים עדיפים וחווית קניה משופרת. אפשר לגשת לכל בעל פיצוציה ולשאול אותו כמה הוא חושב עסק כזה שווה. אני לא חושב שאיזשהו בעל פיצוציה יכנס לביזנס הזה עם מכפיל יותר גבוה מ 5. אני הייתי לארג' ורשמתי 10 (בכ"ז הם קוראים לעצמם רשת). אל תתבלבל עם נתונים למטר (מכיוון שסופרמרקטים אמיתיים מראש מרווחים הרבה יותר) או עם הצמיחה (מכיוון שהם פשוט פתחו עוד חנויות). מה שצריך לבדוק זה מכירות לחנות אחרי השנה השנייה או השלישית, ואלה צפויים להיות די קבועים. כמו כל פיצוציה. ביזנס טוב, קבוע ומשעמם (במובן החיובי). מכפיל חד ספרתי. אם באיזשהו אזור ירוויחו טוב מהמצופה אז מישהו כבר ישים מיליון שקל ויפתח פיצוציה ליד. עכשיו יהיה מעניין לראות איך וייסמן יתנהג בצד הריבועי (ריבוע כחול) שלו. נוחי כבר אמר שהמהלך הבא שלו יהיה לפתוח סניפים קטנים.

back again

New member
לא יפה - DW

לא יפה - DW
מה שעשית זה על סף הדמגוגיה. ההחלטה של ברונפמן ופישר באה על רקע הפעילות של הפיצוציות בשבת. אני לא קראתי בשום מקום חילוקי דעות על המחיר. זה שאתה חושב שהמחיר גבוה מדיי ומביע את זה לגיטימי. לא לגיטימי בעיניי שאתה מקשר את זה גם לשותפיו העסקיים של ויסמן.

מה גם שלא קראת ...

לא יפה - DW
מה שעשית זה על סף הדמגוגיה. ההחלטה של ברונפמן ופישר באה על רקע הפעילות של הפיצוציות בשבת. אני לא קראתי בשום מקום חילוקי דעות על המחיר. זה שאתה חושב שהמחיר גבוה מדיי ומביע את זה לגיטימי. לא לגיטימי בעיניי שאתה מקשר את זה גם לשותפיו העסקיים של ויסמן.
מה גם שלא קראת ...
את הדוחות של מה שאתה מכנה הפיצוציה ואין שום סיבה לא לשלם על מה שהוא שמביא רווח הגיוני בהתאם למחיר ולא לקנות אותו רק בגלל שמישהו החליט לקרוא לזה פיצוציה

dw2322

New member
תפשת אותי ../images/Emo13.gif

לא יפה - DW
תפשת אותי

קודם כל אני מבכר לקרוא לזה פיצוציה כי זה מעורר אנשים וגורם להם לחשוב. ראה גם תגובתי למעלה. לדעתי, אם ברונפמן ופישר היו חושבים שהיה מדובר בעיסקה מצויינת ושדור אלון צריכה להיות שווה הרבה יותר אז המחיר הנגזר בעיסקה היה הרבה מעל השוק. לדעתי וייסמן נבהל יותר מדי מדנקנר (שאני די מעריך), למרות שקשה לי לראות איך הממונה היה מאשר לנוחי לקנות עוד משהו בשוק הקמעונאי. זה גם מציב את וייסמן בבעיה מול הצד הריבועי (ריבוע כחול) שלו. לו אני הייתי במקומו הייתי חושב בכיוון של יזמות (קרי להקים את הסניפים לבד) או לשלם פחות פר חנות. מלבד זאת, האם חלק מסניפי דור אלון אינם פתוחים גם בשבת? לדעתי הפרמיה שוייסמן שילם בגין סניף מזון שפתוח בשבת למול סניף שסוגר לא צריכה להיות כזו גבוהה. 10%? 20%? 30%?כמה כבר קונים בסניף כזה בשבת?

מצב
הנושא נעול.
למעלה