רציתי לשאול...

DJ$upreme

New member
אנא התעלם מהתשובות שניתנו לך למעלה

רובן לא נכונות או לא מדויקות. RNB הוא שם כולל לז´אנר מוזיקלי (רית´ם אנד בלוז) שצמח מהבלוז ומשלב סול ומקצבים שחורים עם שירה "בלוזית". אריתה פרנקלין היתה RNB, מרווין גיי היה RNB, דסטיניז צ´יילד הן RNB וגם אן-סינק והבקסטריט בויז שרים בין היתר RNB. פופ זה שם כולל למוזיקה פופולרית מכל הסוגים, אך במובן השכיח שלו (אליו אתה מתכוון) הכוונה ללהיטי מצעדים פשוטים קליטים ולעתים קרובות שטחיים. אמינם הוא כוכב פופ, בריטני כוכבת פופ, ג´א רול ובלינק 182 - כולם עושים פופ. לכולם יש להיטים פופיים. גם מדונה עושה פופ, ואלוויס פרסלי מייקל ג´קסון והרולינג סטונז כולם עשו פופ. פופ-יולר. פופ. POP-ULAR.

CrAzY B

New member
לא הבנתי

אז מה אתה רוצה להגיד, שאמינם הוא כוכב פופ בגלל שיש לו להיטים בצמרת? אמינם הוא ראפר בגלל השירים שלו, וזה לא קשור אם הוא מפרסם אותם יותר מאחרים.

DJ$upreme

New member
אמינם הוא כוכב פופ שעושה ראפ

שני מובנים ל"פופ". במובן הרחב והנכון של "פופ", הוא כוכב פופ. תשאל את ההורים שלך, והם לא יבדילו בין אמינם ובריטני - כולם כוכבי מוזיקה פופולרית עכשווית. לכולם יש פוסטרים בחנויות וטי-שירטים ותעשיה ענקית סביבם. להבדיל מוויאלדי, או הרבי הנקוק, או נירה רבינוביץ´, הם כוכבי פופ. במובן הצר יותר, שמנסה לשייך ז´אנר מסוים של מוזיקה לפופ, כלומר מוזיקה מעט שטחית יותר, שגרתית, להיטית ומיועדת למכנה המשותף הרחב ביותר, אמינם פחות עונה להגדרה של אמן פופ. להיט פופ בדרך כלל לא אמור להכעיס אף אחד או לגרום למישהו לחשוב יותר מדי, הוא כמו מסטיק, אמור להיות מהנה ונגמר אחרי חמש דקות. השירים של אמינם עובדים בצורה אחרת. לכן במובן הזה, אמינם לא עושה "מוזיקת פופ".

אבל גם אמינם

בקטע של "הירידות" הופך לדמוי בריטני.על מה הוא יורד עליה?הרי הוא מופיע בMTV לא פחות ממנה.יותר מזה-הוא תוצר של הMTV לא פחות ממנה.בריטני משחקת את תפקיד הילדה הטובה ואמינם את תפקיד הילד הרע אבל הכל עדיין במסגרת אותה אופרת סבון. למה היסנגל הראשון של אמינם תמיד יראה אותו דבר ותמיד יכלול ירידות על אומנים אחרים?כי זו הנישה שהוא מצא לעצמו.

Queen Y

New member
שאלה

(וכשאני אומרת פופ אני מתכוונת לז´אנר המוסיקה ולא לפופיולאר). איך מבדילים בין פופ לאר אנ בי? זה נשמע כ"כ דומה? איפה הגבול?

Ambitionz

New member
תוריד 2 שירים:

כל שיר של בריטני ספירס וכל שיר של בראנדי למשל. שמע את שניהם אחד אחרי השני, ותגיד לי אם אתה מבחין בהבדלים.

בעיקרון אתה צודק

"פופ" בעיקרון זה הגדרה של "פופלרי" כלומר גם מטליקה זה "פופ" ,אבל הוא הפך גם למושג שמתאר ז´אנר מסוים מבחינה מוזקלית מה שנקרא גם "טין פופ". ואיפה בקסטריט עשו R&B בדיוק?

אם ככה אז יש לי שאלה

למה קראתי על בהרבה מקומות על "אמינם ששילב בין הפופ הלבן לראפ השחור" זה מייחס פופ לסגנון מוזיקה מסויים לא?

אנשים נוטים

להתבלבל, ולחשוב שב"פופ" הכוונה לז´אנר נורא מסויים*. מעבר לזה הפופ גם הפך לצערי למין קללה בקרב חובבי היפ-הופ הארדקוריסטים וחובבי רוק כבר שטניסטים:). למרות ששני הז´אנרים נכנסים לתוך הקטגוריה של "מוסיקה קלה" או "פופ" (כבדים ככל שיהיו, וכמה שלא תבכו על זה:) הכוונה במקרה של אמינם, אני מניח, שהוא הצליח להביא את צורת השירה שנקראת ראפ אל לב המיינסטרים, כלומר, להביא אותה להיות פופולרית. *יש אולי משהו, כזה, אני חושב שבטח גם יש לזה איזה הגדרה שאליה נכנסים חבר´ כמו פט-שופ בויז וכאלה.

Psycho MC

New member
לגבי אמינם!!!

אמינם עושה ראפ, ואיך שלא תהפכו את זה, זה אף פעם לא יהיה פופ. אז מה אם הוא הכי מפורסם בקרב כל האומנים (ואני אומר מפורסם בגלל שכל אחד מכיר אותו)? אז מה אם מוכרים טי-שורטים ופוסטרים ועוד כל מיני דברים של אמינם, גם לדרה, אקזיביט, סנופ, טופאק ועוד הרבה אחרים יש אותו דבר! אני לא מבין איך הגיעו לזה שאמינם בכלל איכשהו קשור לפופ חוצמזה שהוא עשה שיר עם דידו, הופיע עם אלטון ג´ון, ויורד על בריטני ולהקות בנים... אמינם עושה ראפ! ומי שאמר ש"פופ" זה משהו שקשור ך"פופולרי" אז מה הקשר? אי אפשר לקרוא ל-IRON MAIDEN פופ! ומה זה "אמינם שילב בין פופ לבן לראפ שחור"?! אין כזה דבר! מה הוא היה כמו רובי וויליאמס וכל אלה, ואז הפך לאחד כמו טופאק? הוא מגיל צעיר שמע והקליט ראפ! ועוד דבר אל תסטו מהנושא בבקשה, תגיבו על ההודעה בקשר לגזענות ולא בקשר לאמינם שהוא פופ... :)

Ambitionz

New member
תקרא טוב טוב את ההודעות של סופרים

ותבין. ובקשר לגזענות: אתה רציני?!?! שים בפלייליסט שלך שיר של מארי ג´יי בלייג´ או בראנדי או לוסי פירל או לא יודע מה שהוא אר אנד בי או היפ הופ סול ולפניו שיר של בריטני ספירס ואז תגיד לי אם אתה מוצא הבדלים. שמעת על זמר בשם ראמי שאנד? הוא לבן, זמר R&B מצויין, הקליפ שלו לשיר take a message היה ויהיה באמ טי וי בייס למשל, וזה לא יהיה הסינגל המצליח היחיד שלו.

Psycho MC

New member
מה פתאום...

לא נראה לי שהוא R&B... הנקודה שלי אם תבוא זמרת שחורה ותשיר על דברים דפוקים סטייל בריטני, עם מוזיקה כזאת וביטים דומים, היא עדיין תיחשב ל-R&B... וגם להיפך...

Ambitionz

New member
לא אז לא

מה זה לא נראה לי שהוא R&B? תשמע שיר שלו ותגיד לי מה אתה חושב שהוא עשה או שאתה לא יודע להבדיל בין סגנונות שונים של מוזיקה? מומי לוי יוציא אלבום היפ הופ סול/R&B אז זה בעצם אלבום פופ בגלל שאין לו שורשים מאפריקה??? ושתדע שסמנת´ה מומבה לא נחשבת לR&B, אולי סינגל אחד כן, ומשווים אותה בכלל לבריטני ספירס, ולבריטני ספירס הבאה.

Latent

New member
פופ=פופולרי=מיינסטרים = mtv.

יש היפ הופ פופי, יש רוק פופי. r&b בעיקרונה זו מוזיקה קלילה בלי יותר מידי מסרים, מוזיקה ששומעים בשביל הכיף, או שמים במסיבות. לגבי טופאק, הוא הדוגמה הטובה ביותר לדעתי לשילוב בין מיינסטרים להארדקור. הוא היה מקובל גם בשכונות, וגם בmtv. מה שאי אפשר להגיד על אמינם, שלמרות מש שיגיד הוא כוכב פופ.

da^Lord

New member
לדעתי.. או שאני טועה..

כל סגנון מוזיקלי מתאפיין בדבר הבסיסי ביותר שהוא הקצב, וגם הBPM , ואיך הזמרים יושבים על הקצב הזה. להיפ-הופ יש טווח מסוים של BPM שבו הקצב הוא אחיד בד"כ 4/4 . אני טועה? סגנונות שונים -קצב שונה. פופ ורנ´ב די קרובים אחד לשני, אבל עדיין יש הבדל קטן. מייקל ג´קסון עושה דברים מאוד קרובים לרנ´ב.. אבל עדיין אפשר לשים לב לשוני. קח ביט רנ´ב ותן לבריטני לשבת עליו.. ויהיה לך שיר רנ´ב של בריטני.. טוב או לא זה כבר עניין אחר.

למעלה