רציתי לדון על החוק המקראי של

רציתי לדון על החוק המקראי של

איסור עבודה בשבת מישהו יכול למצוא בשבילי את הנוסח המדויק ואת ההשלכות כלפי הציבור החרדי ומה היא ההגדרה המדויקת של מה אסור לעשות ביום שבת

א77

New member
פה יש לך את כל התשובה...

בעיקרון: פורום זה מיועד לתת מענה לשאלה הלכתית. היינו כשתסתפק באיך לנהוג במשהו מסויים עפ"י הלכה... ברור שאין כאן המקום לדיונים, לא על 'חוקים מקראיים' ולא על כל חוקים שלא יהיו. ובפרט כשהמטרה היא חיפוש סדקים במבצר מבוטן היטב מיסודו...

הדיון לא יעשה פה אלא כפי שראית

בפורום חופש אל תחשוב שבתשובתך אתה כאילו נותן תחמושת לאויב אלא אתה רק מעודד דיון בריא כאשר אדם הולך בדרך מסוימת מבלי לבדוק לשאול לברר הוא באמת אדם חשוך תראה לאן הליכה עיוורת הובילה אנשים - ראה ערך השואה אנשים הם לא מכונות יש לבדוק כל מה שאתה שומע ורואה פניתי לפורום זה מפני שאני רוצה שהצד הדתי יקבל ייצוג הוגן במקום שאני ילך וימציא חצאי אמיתויות ושקרים בקשר לנושא עדיף שאני יקבל את זה ממקור ראשון ואם לא יתגלו סדקים אז אני אכבד את החלטת הדתיים ואם לא

SupermanZW

Well-known member
תגובה בקצרה

אני לא רב, אך אוכל לענות לך על שאלה זו, מה שאסור לעשות בשבת הוא הבערת אש ונגזרותיה, ל"ט מלאכות ונגזרותיהן, ושימוש בעצמים "מוקצים" (למשל כסף), לצורך העניין כל פעולה היוצרת דבר חדש, מרכיבה מוצר (לצורך העניין גם סגירת מעגל חשמלי נחשבת ל"בנייה") או מתקנת אותו, או ביצוע עבודה שנחשבת מלאכה (כלומר משמשת לפרנסתם של אנשים), וגם מראית עין של כל הפעולות שהוזכרו (כלומר גם אם אתה לא מבצע את הפעולות האלה ונראה כאילו אתה מבצע אותן). הנוסח המדוייק של החוק המקראי הוא: שמות כ' 10: "ויום השביעי שבת | ליהוה אלהיך לא-תעשה כל-מלאכה אתה | ובנך-ובתך עבדך ואמתך ובהמתך וגרך אשר בשעריך" שמות ל"א 14: "ושמרתם את-השבת כי קדש היא לכם מחלליה מות יומת כי כל העשה בה מלאכה ונכרתה הנפש ההיא מקרב עמיה" דברים ה' 13-14: ששת ימים תעבד ועשית כל-מלאכתך: ויום השביעי שבת | ליהוה אלהיך לא תעשה כל-מלאכה אתה ובנך ובתך ועבדך ואמתך ושורך וחמרך וכל בהמתך וגרך אשר בשעריך למען ינוח עבדך ואמתך כמוך" הרחבת החוקים וביאורם נמצאים במשנה ובגמרא, הבאתי בפניך את החוק המקראי, כפי שביקשת.

א77

New member
ולאחר שקיבלת 'תשובה'

בפורום לשאול את הרב, וודאי זה יחשמש לך את צרכיך בכדי למצוא סדקים בביטון מזויין. אל נא תשכח שזה שהגיב לך בצורה כביכול מפורטת ונכונה, הינו אינו שומר שבת. וגם הינו אינו מאמין בתורה. אז בבקשה אל תביא אסמכתאות שם מרב כביכול...

למעלה