רפואת שיניים בתל אביב

טיטי21

New member
רפואת שיניים בתל אביב

שלום לכולם, אשמח מאד אם תעזרו לי. אחרי לבטים רבים החלטתי ללמוד רפואת שיניים לא הייתי מטריד אתכם בשאלה הזו אבל השרשורים הרלוונטים לי די עתיקים ורציתי לבדוק אם יש משהו חדש. הבנתי שביה"ס לרפו"ש בת"א פועל עתה במתכונת מצומצמת ומקבל רק משנה ד', מה אני צריך ללמוד כדי להתקבל לאותה שנה ד'? האם תואר ראשון במדעי הרפואה יספיק או שיהיה צורך במכינה מסוימת? היכן חוץ מת"א ניתן לעשות את התואר הראשון המתבקש הזה ובמה? אני גר ועובד בחיפה, ואשתי לומדת כאן כך שנסיעות לת"א היא האופציה הסבירה מבחינתי במקום העתקת מקום מגורינו לירושלים. אודה מאד להתייחסותכם דני

lionfish1

New member
למיטב ידיעתי

ביה"ס לרפואה בת"א עומד לפני סגירה ולא מקבל כלל תלמידים חדשים. אחרי שיסיימו המחזורים האחרונים, לא יהיו יותר לימודי רפו"ש באת"א. אבל בטח יש גם פורום של רפו"ש, שם תוכל לקבל תשובה בטוחה יותר.

שאלתי שם מישהי לא ממזמן

הבי"ס בת"א לפי מה שהבנתי מקבל לשנה ד' כאלה שלמדו תואר ראשון במדעי הרפואה אבל רק של מי שלמד כדי להיות רופא וכן אנשים שלמדו רפו"ש או רפואה בחו"ל. הם בינתיים כן מקבלים לשנה ד' בלבד. יש להם כל מיני תוכניות לפתוח מסלולים סטייל 4 שנתי לרפו"ש אבל אני לא יודע מה קורה עם זה. המלצה שלי תתקשר למזכירות שלהם ותשאל. גם מאוד יכול להיות שזה משתנה משנה לשנה.

coolmood

New member
ואילו למיטב ידיעתי...

ביה"ס לרפואת שיניים בת"א לא נסגר, אלא מקבל תלמידים החל משנה ד'. תלמידים אלו צריכים להיות בעלי תואר ראשון במדעי הרפואה, בין אם בארץ ובין אם בחו"ל (כאשר במקרה זה התעודה שלהם צריכה להיות מוכרת). כמובן שבמקביל מתקיימים לימודי ההתמחות השונים. וקצת היסטוריה למי שמתעניין: במשך עשרים שנה, מאז הקמתו בשנת 1972 (כשהוקם למטרת הכשרה מעמיקה יותר לרופאי שיניים עולים ממזרח אירופה, ופעל במרפאה הצבאית במחנה תה"ש) ועד שנת 1992, ביה"ס לרפואת שיניים באוניברסיטת ת"א פעל במתכונת בה הלימודים היו משנה ד' עד ו', באותו אופן בו הוא חזר לפעול כעת. משנת 1992 ביה"ס לרפו"ש באוניברסיטת ת"א פעל במתכונת שונה, בה סטודנטים התקבלו לשנה א', למדו בפקולטה לרפואה את התואר הראשון (+ מספר קורסים שהועברו בביה"ס לרפואת שיניים), ולאחר מכן המשיכו לשנים ד'-ו' בביה"ס לרפואת שיניים. מתכונת זו חדלה לפעול, בעיקר מבעיות תקציביות: מוסד אוניברסיטאי מקבל את תקציבו בהתאם למספר הסטודנטים שסיימו את הלימודים. בגלל המסלול המשותף עם רפואה, סטודנטים רבים נרשמו ללימודי רפואת שיניים מתוך כוונה לשנות מסלול בהמשך, כך שמספר הסטודנטים שסיים היה קטן מהרצוי, ואילו ההשקעה נותרה גבוהה. הדבר הוביל לגרעון תקציבי, שכמעט הביא לסגירתו של ביה"ס, ובסופו של דבר הוחלט לחזור למתכונת הישנה. כעת ממתינים לראות מה מידת ההצלחה של התכנית הארבע-שנתית ללימודי רפואה באוני' ת"א, כדי להחליט האם להחיל אותם גם על ביה"ס לרפואת שיניים, ובינתיים ביה"ס ממשיך להתקיים במתכונת שפורטה לעיל.

lionfish1

New member
אה, טוב לדעת :)

וסליחה על המידע הלא מהימן. סתם יצאתי שרלטנית ...

למעלה