רעיונות למתכונים עם בורגול

rays of sun

New member
מה שלום כולם?
אתמול נשאר לי מלא בורגול אחרי ארוחת ערב.
הוא מתובל רק במלח פלפל.
יש לכם רעיונות מה לעשות איתו - חוץ מטאבולה ולערבב עם ירקות צלויים / טריים?
תודה מראש!
 

uty

Member
מה שלום כולם?
אתמול נשאר לי מלא בורגול אחרי ארוחת ערב.
הוא מתובל רק במלח פלפל.
יש לכם רעיונות מה לעשות איתו - חוץ מטאבולה ולערבב עם ירקות צלויים / טריים?
תודה מראש!
אני מבינה שהבורגול מרוכך, בין אם אחרי בישול או אחרי השריה.
מג'אדרת בורגול - להוסיף בצל מטוגן זהוב ועדשים מבושלים ומסוננים ולערבב.
קציצות ירקות בתנור - לערבב עם קישואים מגוררים, גזר מרוסק, בצל קצוץ דק עשבי תיבול, להוסיף ביצים וקמח (לא יודעת כמויות שנשארו לך, אבל בערך על כל כוס ירקות כוס בורגול ביצה אחת ושליש כוס עד חצי כוס קמח) לתבל, כמובן.
ליצור קציצות, בערך קוטר 4 ס"מ, לא גדולות, לשמן היטב את הקציצות בשמן זית, להניח על ניר אפיה ולאפות בתנור חם (200) 25 דקות. לבדוק תוך כדי אפיה שלא נשרף.
פשטידה - אפשר להוסיף כוס בורגול למתכון מוכר של פשטידת ירקות .
 

חנהפ

Active member
בורגול עם ירוקים- כתוספת

בורגול עם ירוקים:

רכיבים:

1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים

2 כוסות אפונה קפואה להפשיר ולבשל כמה דקות במיקרו במעט מים
תפרחת מ- 3-4 פרחי ברוקולי גדולים
3 זוקיני חתוכים לאורכם ופרוסים דק כך שמתקבלים רבעי עיגול
מלח,פלפל שחור, בזיליקום יבש, כפית אבקת מרק
1/4 כוס מים

במחבת:

כפית שום כתוש לטגן במעט שמן זית רק עד שמלבין
להוסיף את הזוקיני החתוך ולטגן על אש בינונית גבוהה עד שמתרכך טיפה
להוסיף את האפונה
לקצות את תפרחות הברוקולי ולהוסיף למחבת
לאדות כמה דקות
לתבל
לסנן את הבורגול ולהוסיף לירקות שבמחבת
לערבב, להוסיף מעט מים ואבקת מרק לתיבול, לבשל 3-4 דקות כדי שהטעמים יאוחדו
 

ויוי 25

Well-known member
בהנחה שנותר לך בורגול לא מבושל :
אפשר להכין מבורגול קובה במלוי בשר,יוצא טעים מאוד עם מרק דלעת .
הכנתי כמה פעמים וזה יוצא הכי טעים מכול הקובות שאכלתי עד היום.

המצרכים הדרושים :
המצרכים לקובה: (הכמות ל-לשש מנות .)

להכנת בצק:
  • 500 גרם בורגול יבש .( לפני בישול.)
  • 500 גרם סולת ,לפני בישול.
  • 4\3 כוס מים
  • חצי כפית מלח
למלית:
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 500 גרם בשר-בקר טחון
  • חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • מעט שמן
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל
  • כפית מחוקה פפריקה מתוקה
  • רבע כפית כורכום
להכנת הרוטב:
  • מעט שמן
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 כוסות מים
  • 1 קופסת רסק עגבניות
  • כפית גדושה פפריקה
  • כפית מחוקה מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כורכום
  • מעט כמון
  • 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות גסות
  • 2 גבעולי -סלרי קצוצים (גבעולים עם העלים.)
  • מיץ מחצי לימון
  • כף מחוקה קורנפלור
אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך 20 דקות.

2. בינתיים מכינים את המלית:
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל להזהבה,ומוסיפים אליו את הבשר וכשהוא משחים מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה.
כשהבשר משנה צבעו לבהיר, אך עדיין לח ולא יבש, מכבים את האש ומניחים בצד.
3. מסננים את הבורגול מהמים ומניחים בקערה יחד עם הסולת והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה וללוש עד לקבלת בצק לא יבש מדי, ולא רטוב מדי. אם
הבצק יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים, ומניחים את הבצק בצד למשך 10 דקות.
4. להכנת הרוטב:
מטגנים בצל במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את השום.
אחרי דקה של טיגון מוסיפים מים, רסק עגבניות ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה עד להכנסת הקובות.
5. מרתיחים סיר עם הרבה מים, לוקחים חתיכות בצק, פותחים ביד לצורת פיתה קטנה ומניחים באמצע את המילוי, סוגרים ומגלגלים לקובה.
6. שולקים את הקובות במים הרותחים שלוש-ארבע דקות ומעבירים לסיר עם הרוטב יחד עם קוביות הדלעת.
7. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית. מבשלים כחצי שעה עד שהקובות רכות וכתומות.
8. לוקחים מעט מהרוטב לקערה קטנה ומערבבים לתוכו קורנפלור לערבב היטב עד שאין גושים.
מחזירים את הרוטב עם הקורנפלור לסיר יחד עם הלימון והסלרי הקצוץ מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות.
להגשה:
מניחים בצלחת עמוקה 3 קובות, וקוביות דלעת והרבה רוטב. ולקשט בעלי -פטרוזיליה ולהגיש עם רבע -לימון.
ט ע י ם מאוד !!!
 
למעלה