אנחנו מתכננים חופשה של יומיים באזור זיכרון יעקב, שאינו מוכר לי כלל. מהחיפוש אני מבינה שאין בשורה באזור, אבל מבקשת בכל זאת משהו חביב - גם לצהריים וגם מסעדה אחת טובה לשישי בערב. (משום מה נראה שרוב המקומות שם כשרים.)
למישהו יש רעיונות בשבילי?
תודה!
אני לא זוכרת ארוחה שאכלתי בזכרון ואני יכולה להמליץ עליה.
 
אם קיסריה לא רחוקה לכם, אתם יכולים לבדוק את התפריטים והדיווחים על מסעדות שם: הלנה, סזרינה, שולה.
שלוש האחרונות סוג של ביסטרו נחמד - אוכל טוב וטעים אבל לא חדשניו או מסעיר למי שמחפש הרפתקאות קולינאריות.
שישי צהריים או חמישי צהריים או ערב - טופו אן בבנימינה - לא לפספס - מסעדה יפנית אוטנטית נהדרת - בבנימינה. (סגורה בשישי בערב)
שווה לקפוץ גם לפרדיס לארוחה מזרחית / חומוס נהדרת - המומלצות שלי - אבו קסאם לחומוס / לבנה / סלט. האחים אסמר לשיפודים / בישולים (מטבח ירדני פחות מעודן מהלבנוני אבל טעים)
טופו אן - מגישים בעיקר מנות מבוססות טופו אבל לא רק - בכל מקרה זו הזדמנות מצוינת לשנות דעות קדומות בקשר לטופו - ובמחיר של 49 ש"ח לארוחה שלמה זה לא סיכון כל כך גבוה.
לגבי האחים אסמר - בלי להכנס לויכוחים פוליטיים - לא היה ממש מטבח פלסטיני בישראל, ערביי ישראל ראו את עצמם כחלק מסוריה הגדולה כאשר המטבח שלהם היה מטבח שאמי - כאשר עיקר ההשפעות עליו היו בעיקר מהמטבח הלבנוני המעודן והאירופאי יותר. ירדן לעומת זאת היתה בעיקר מדבר ואז הוקמה כמדינת חסות בריטית מה שלא הוסיף עידון קולינארי ולכן המטבח הירדני הקלאסי מעודן פחות ומחוספס יותר. אצל האחים אסמר בימי שישי יש כל מיני מאכלים שהם מבשלים בעצמם כל מיני ממולאים סוגי אורז שונים וסוגי בשר. זו לא קולינריה גדולה (רחוק מכך) אבל זה אוכל בסיסי וטעים שיחזיק אתכם לארוחות המושקעות יותר לשעות הערב.
מסעדה עם הרבה חן והאוכל לא רע בכלל. הייתי שם בחבורה משפחתית גדולה וכל מה שטעמתי היה מוצלח. לא קולינריה מפוארת אבל לארוחה משפחתית מומלצת מאוד בעיני.
יש יפנית שמומלצת לא מעט בתחנת הדלק של קיסריה, אם זכרוני אינו מטעני.