עוגת גזר – רחלי קרוט
אלו השינויים שלי למתכון שלה.
עוגת גזר בחושה עם הפתעות (לא לוותר עליהן) טעימות
מצרכים לתבנית אינגליש קייק:
כוס (200 מ”ל) שמן צמחי
3 ביצים
כפית שטוחה קינמון
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1/3כוס (80 גרם) סוכר חום
כפית תמצית וניל איכותית
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
כפית שטוחה סודה לשתייה
כפית שטוחה אבקת אפייה
3 גזרים בינוניים מרוסקים דק במג'מיקס )לדעתי אפשרי לקחת משקית של גזר מגורד)
4 תמרים (עדיף מסוג מג’הול)
1/2 כוס אוכמניות מיובשות (עדיף כחולות) או חמוציות (שמנו פקאנים או אגוזי מלך)
לזיגוג לימון/תפוז: (לא עשיתי עם הזיגוג)
4 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון או תפוז (+ גרידת לימון/תפוז לפיזור מעל)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-165 מעלות.
מגרדים את הגזרים על פומפיה, על החלק הדק.
מוציאים את הגלעין מהתמרים וקוציים לקוביות.
בקערה גדולה שמים שמן, ביצים, קינמון, סוכר לבן, סוכר חום ווניל וטורפים היטב.
מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים גזר, תמרים קצוצים ופקאנים ומערבבים עם כף.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית שלה, ואופים במשך שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר.
מצפים: מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר ומיץ לימון ומזלפים על העוגה. מקשטים עם גרידת לימון או תפוז.