רעיונות טובים לעוגת פרווה לערב שבת?

אני אשמח גם למתכונים ולתמונות, כמובן. עוגת השוקולד די מיצתה את עצמה לאחרונה.
 

סגליתש

New member
עוגת פרג וקוקוס?

נהדרת

לתבנית אינגליש קייק ארוכה באורך 36 ס"מ



4 ביצים

1 כוס מיץ תפוזים + גרידה מתפוז שלם

1 כוס שמן

150 גר' פרג טחון

150 גר קוקוס

1.5 כוס סוכר

1.5 כוסות קמח תופח





לשים הכל במערבל (זה ממש מקל את הערבוב והאיחוד), לערבל, לצקת לתבנית.

לאפות בתנור בחום של 180 מעלות – 40 דקות. זהו, לא לייבש בתנור.. (גם אם זה נראה לא מספיק מוכן – להוציא את זה מהתנור).



אפשרי מעל – לצקת גנש שוקולד מריר (כמויות שוות של שוקולד מריר ושמנת מתוקה/ צמחית)
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

זה לינק לעוגת גזר של רחלי קרוט
יוצאת מצוין
אם בגזר עסקינן ואם רחלי קרוט נתנה את המתכון, זה חייב להצליח!
 

סגליתש

New member
עוגת גזר – רחלי קרוט

אלו השינויים שלי למתכון שלה.

עוגת גזר בחושה עם הפתעות (לא לוותר עליהן) טעימות



מצרכים לתבנית אינגליש קייק:

כוס (200 מ”ל) שמן צמחי
3 ביצים
כפית שטוחה קינמון
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1/3כוס (80 גרם) סוכר חום
כפית תמצית וניל איכותית
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
כפית שטוחה סודה לשתייה
כפית שטוחה אבקת אפייה
3 גזרים בינוניים מרוסקים דק במג'מיקס )לדעתי אפשרי לקחת משקית של גזר מגורד)
4 תמרים (עדיף מסוג מג’הול)
1/2 כוס אוכמניות מיובשות (עדיף כחולות) או חמוציות (שמנו פקאנים או אגוזי מלך)



לזיגוג לימון/תפוז: (לא עשיתי עם הזיגוג)
4 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון או תפוז (+ גרידת לימון/תפוז לפיזור מעל)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-165 מעלות.
מגרדים את הגזרים על פומפיה, על החלק הדק.

מוציאים את הגלעין מהתמרים וקוציים לקוביות.
בקערה גדולה שמים שמן, ביצים, קינמון, סוכר לבן, סוכר חום ווניל וטורפים היטב.
מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים גזר, תמרים קצוצים ופקאנים ומערבבים עם כף.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית שלה, ואופים במשך שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר.
מצפים: מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר ומיץ לימון ומזלפים על העוגה. מקשטים עם גרידת לימון או תפוז.
 
עוגת מייפל קינמונית מעולה.
לערבב בקערה : 3 ביצים, 1 כוס סוכר, 1כוס שמן, 1 כוס מיץ תפוזים (או חלב שקדים)
אחכ להוסיף 2 כוסות קמח+אבקת אפיה
לשמן 2 תבניות אינגליש קייק לשפוך לתןכן את העיסה.
לערבב בקערה 3 כפות סוכר +כפית קינמון
לפזר מעל העוגות
לפזר גם חצי כוס אגוזי מלך שבורים
ולהכניס לתנור לחום 160 מעלות על טורבו לכ-40 דקות
להוציא מהתנור ולמזוג על כל עוגה רבע כוס מייפל.
ההכנה לוקחת 5 דקות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אוהבת את הגזר של קרוטית (וכל עוגות הגזר למיניהן) ואת עוגת המייפל.
תפוזים עם שוקולד צ'יפס, הולך?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים מהוללת/אמא של ים, הביאה לפורום הישן BB

אני מוסיפה כוס שוקולד צ'יפס לבלילה.

המצרכים

3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כוס מיץ תפוזים כולל ה"חתיכות"
½ 1 כוסות קמח תופח
½ כוס קוקוס

אופן הכנה

מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לעיסה תפוחה ובהירה.
מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן ואח"כ את האינסטנט פודינג וניל.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, קוקוס ומיץ תפוזים.

יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות.

חשוב: להוציא את העוגה מהתנור בשנייה שהקיסם יוצא יבש!
 
למעלה