רעיונות ומתכונים לאירוח

רעיונות ומתכונים לאירוח

שלום לכולם
לאמא שלי יש אוטוטו יומולדת 55
ואני רוצה לערוך ארוחת ערב לכבודה ל20~ איש. מעולם לא בישלתי לכל כך הרבה אנשים ואשמח לקבל מנסיונכם עצות
אני מתכוונת להכין משהו חלבי-פרווה, קישים עוגות וסלטים בעיקר כי ניתן להכין אותם יום-יומיים מראש וזה יאפשר לכל אורח לקחת מה שהוא רוצה. אם יש לכם רעיונות ומתכונים ( לא מסובכים מדיי
) אשמח מאוד לקבל - לקישים, פשטידות, סלטים חיים ומבושלים, מאפים, קינוחים (שכחתי משהו?
) תודה רבה
 
יש לך את "ששת" מאפים במקרה?

אם כן, ממליצה מאוד על קיש עשבי התיבול. (ויש גם וריאציות לקישים נוספים). אם אין, הגידי ואקליד לך.
 
אם יש לך את הספר, נסי כל מיני קישים

משם, את יכולה לגוון במילויים, ולגוון בבצקים (חלק פריך וחלק מבצק עלים).וגם בגזרת המאפים, אם יש לך יותר זמן להשקיע (אבל ממש לא הרבה יותר) ממליצה על הסמבוסק (אפוי, במילוי חצילים וגבינות).
 

מ צ ד ה

New member
הנה מתכון לקישים:

את יכולה לשחק עם המילוי. מנסיון, אכלנו אותם ללא חימום והם מאוד מוצלחים. קישים אישיים של דרולי: לבצק: 350 גר´ קמח (בערך כוס וחצי). מרגרינה בלי מלח (אני עושה עם מזולה-לייט) שמנת חמוצה (אני עושה עם שמנת יוטבתה 9%). מערבבים הכל. המילוי: מטגנים - 2 בצלים קצוצים+קופ´ פטריות / תירס /... מורידים מהאש, מוסיפים 2 ביצים וגביע שמנת חמוצה, מלח+פלפל. לוקחים תבנית של מאפינס, משמנים כל עיגול. לוקחים מהבצק עיגול, מרפדים את העיגול בתבנית (את כל העיגול והדפנות), מוסיפים מהמילוי כף (בערך) - שיכסה כמעט עד למעלה ומפזרים למעלה גבנ"צ (טיפה). אופים בתנור שחומם 180 מעלות עד שמשחים. אחרי שמוציאים מהתנור, מקררים מס´ דקות ואז בעזרה קלה של סכין לא חדה הקישים יוצאים. טעימים ויפים. אפשר לעשות איזה מילוי שרוצים, והבצק טעים ונוח לעבודה. אפשר את אותו דבר דגם לעשות בתבנית אחת גדולה - פחות עבודה, אבל פחות מרשים. עשיתי והם יצאו נ ה ד ר י ם!!! מומלצים מאוד! בתיאבון! מ צ ד ה
 

מ צ ד ה

New member
סלט קישואים קווקזיים/יפה ירקוני

סלט קישואים קווקזיים/יפה ירקוני מהתוכנית של גיל חובב שהביאה רבקה. הכנתי אותו שבוע שעבר (שוב) והוא קצר מחמאות אינספור. הוא טעים יותר למחרת והכנתו קלה. כדאי לאדות מעט את הבצל ורק אח"כ להוסיף את הקישואים. סלט קישואים קווקזי של יפה ירקוני החומרים הדרושים: 7 קישואים בצל 6 שיני שום מיץ מחצי לימון 2 עגבניות קלופות וחתוכות קטן כף אבקת מרק ( אפשר לוותר, ולתבל במלח/פלפל שחור) כפית טחינה גולמית ( יותר, שווה לשים יותר) שמן זית לטיגון (2-4 כפות שמן בלבד) אופן ההכנה: 1. חותכים את הקישואים לריבועים וקוצצים דק את השום והבצל 2. מטגנים את הקישואים, הבצל והשום על אש חזקה עד שהם מזהיבים, ומנמיכים את האש ללהבה קטנה 3. מוסיפים למחבת את העגבניות. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. 4. מוסיפים את הטחינה, הלימון ואבקת המרק. מוסיפים קצת מים (לפי העין) ומערבבים. 5. מכבים את האש ונותנים לסלט להתקרר. 6. הצעת הגשה: מעבירים את הסלט לצלחת גדולה ומקשטים מסביב בפטרוזיליה קצוצה או זיתים חתוכים.
 

מ צ ד ה

New member
את יכולה להכין גם עלי גפן ממולאים באורז.

מעט עבודה, אך ניתן להכין מראש (טעים יותר) וזה טעייים!
 
למעלה