רכישת אופניים - עשיתי שיעורי בית...

תומאס

New member
רכישת אופניים - עשיתי שיעורי בית...

שלום לכולם, לפני שנתיים חשבתי לקנות אופני הרים ולהתחיל לטייל. מסיבות אישיות זה נדחה ועכשיו האופציה עולה שוב. שתי שאלות קצרות: 1. בפעם הקודמת כשעשיתי את הבירורים, מחיר אופניים ל "מתחיל" עלו כ - 2000 ש"ח (לפי מפרט שאני אפרט פה בהמשך). אז קודם כל רציתי לדעת אם משהו במפרט או במחיר השתנה. זה המפרט שעשיתי לפני שנתיים: 1. משקל – לא יותר מ – 12 ק"ג. 2. בלמים קדמיים טובים. עדיף מתכוונן עם מהלך גבוה מ – 45 מ"מ. 3. צמיגים טובים – עם קוביות באמצע ובצדדים. עדיף KNOBBY TIRES. 4. פס גומי – בין הפנימית לצמיג. 5. מערכות (הילוכים ומעצורים) - ALIVIO SHIMANO 6. חישוקים כפולים 7. שלדת אלומיניום 7005 8. מערכת הילוכים – ACERA SHIMANO או ACERA אחורי או ALIVIO קדמי. עדיף FULL ALIVIO. 9. דגמי אופניים – TREK, HARO, GIANT,GARY FISHER 2. בחוברת של הכרטיס אשראי מציעים בחנות ידועה בת"א אופניים ב - 500 ש"ח. אני מתלבט אם כדאי לי להתחיל במשהו כזה ולראות אם אני בכלל מתמיד ברכיבה ואז לעבור למשהו יותר מקצועי. להלן המפרט של האופניים שמציעים ב - 500 ש"ח: ocean snake 26 שלדת כרומולי בולם זעזועים קדמי 18 הילוכים (שימנו) חישוקי אלומיניום צמיגים דו שימושיים מעצורי כוח אנכיים מאלומיניום אשמח לשמוע את דעתכם.

ranperagmin

New member
שלום תומאס

האופניים שכתבת הם אופני מדבקה. אופניים מאיכות מאד נמוכה. כנס לקישור מלמטה שכתבתי אתמול לרוכבת ששאלה שאלה דומה. קרא את תפריט לרוכבים מתחילים שנמצא בצידו השמאלי של הפורום תחת "הודעות מנהלתיות". הכיוון שלך צריך להיות אופני זנב קשיח בסיסיים שנמכרים בחנות אופניים (או יד שניה). סדר הגודל של המחיר יהיה באיזור ה 1000-1500 ש"ח +-

oferbic

New member
לא זה ולא זה

קנה אופניים למתחילים של פירמה, מאלומיניום, עם הילוכים בסיסיים של שימנו אסרה או אליביו. אפשר אפילו להסתפק ב 21 הילוכים. המחירים מתחילים ב 1200 שח, ואם אתה רוכב שטח אגרסיבי תוסיף קצת עבור חישוקים כפולים. משקל של 12 ק"ג קצת מוגזם למי שאינו תחרותי- ניתן גם להסתפק ב 14 קג, לא תרגיש הבדל מהותי. אופני המדבקה ב 500 שח יורידו את ההתלהבות מהרכיבה, ומצד שני אם תתאכזב תמיד תוכל למכור את האופניים הטובים ליד שניה בהפסד קל.

irbaboon

New member
לפי המפרט הנ"ל אני מציע לך ללכת על

על פירמוט טובות כמו "ספשלייזד הארד רוק" או "MEIDA KALAHARI 590", אני בחרתי את הMERIDA מהסיבה שיש להם שילדה מסיבית למדי אולי אפילו קצת יותר מסיבית מהספשלייזד, ומערכת הילוכים יותר טובה (FULL DEORE שזו מערכת הילוכים יותר מתקדמת ממה שאתה ציינת), כל השאר די אותו דבר. אבל שוב... זו הדאה שלי אחרי מחקר קטן שעשיתי בעצמי. מה שכן אני לא בדקתי דגמים כמו GIANT ודומיהם בגלל שהחנויות הכי קרובות הן די רחוקות ממני, שזה דבר די חשוב שתהיה לך תמיכה טובה וקרובה לבית. בהצלחה בבחירה, איתן.

ordor12

New member
למרידה 590 פול ד'אור?

אם זה כך, וצריך לבדוק היטב, אלה מכלולים מצויינים.

תומאס

New member
תודה לכולם על העזרה! לתומי חשבתי

שיש מציאות ואופניים ב - 500 ש"ח יהיו טובות בתור התחלה....:) לא תיארתי לעצמי שחנות אופניים מקצועית תמכור מה שאתם מכנים "אופני מדבקה". אני מניח שאם חנות אחת עושה את זה אז גם כל השאר מוכרות אופניים כאלה. קצת פוגע במקצועיות שלהם לא? טוב אז אני מבין שאין ברירה וצריך להשקיע את ה - 2000 ש"ח כדי שיהיו אופניים נורמליות בתור התחלה. אני מתלבט אם לא כדאי לחכות לאביב כי החורף בפתח ולא בא לי לשים 2000 ש"ח שיחכו עכשיו 3 חודשים בבית...

ranperagmin

New member
לגבי החנויות ורכיבה בחורף

תומאס, תופתע לשמוע אבל עונת הרכיבה היא דווקא בחורף. החורף שלנו הוא קלאסי לרכיבה. השבילים הלבנים מהודקים, יש מדבר, הטמפרטורות הגיוניות והטבע פורח. לכן אם זה השיקול הייתי קונה דווקא עכשיו, ולא עוד שלשה חודשים... לגבי העובדה שחנויות אופניים מקצועיות מוכרות אופני מדבקה. אין עם זה בעיה, כל עוד הם דואגים להבהיר לך את ההבדל. אופני מדבקה טובים בשביל דברים מסוימים מאד ובשבילם הם המענה הכי טוב. בנוסף כשאתה קונה אופניים מחנות, את מקבל את השירות שלה, יתרון לא מבוטל. לגבי הסכום.. אתה יכול למצוא גם בפחות מ 2000 ש"ח. 1500 הוא תקציב הגיוני גם לחדש וגם ליד שניה. אל תשכח שצריך לשמור קצת כסף לקסדה.. וראה את הבחור בשרשור למטה שהשתולל בלי קסדה ושילם מחיר יקר.

תומאס

New member
כשכתבתי 2000 ש"ח התכוונתי כולל

אבזור בסיסי - קסדה, מנשא לרכב, בקבוק מים. נכנסתי קצת עכשיו לאתרי חנויות אופניים וראיתי שאפשר להשיג ב 1500 ש"ח - שזה למען האמת הסדר גודל של המחיר שראיתי לפני 3 שנים בערך כשחשבתי לקנות. כלומר המחיר לא ירד מאז (אלא אם כן הדגמים השתפרו). לגבי החורף - נכון שאצלנו בד"כ החורף זה כמה ימי גשם עם הרבה הפסקות של ימים "יבשים" אבל חשבתי דווקא שבחורף זה יותר מסוכן לרכב כי הכל חלק ורטוב ובוצי. אבל אם אתה אומר אתה בטח יודע. לגבי האופני מדבקה - אם הצלחתי להבין נכון מקריאה פה בפורום, זה מתאים (אולי) רק לשבילים סלולים כמו למשל בפארק הירקון? ולא מתאים בכלל אפילו לשבילים נוחים בטבע? המטרה שלי בנסיעה באופניים בטבע היא לא לחפש את המסלול הקשה והאתגרי אלא סתם לנסוע בכיף, לאט, להנות מהריח, מהנוף. אתה חושב שאופני מדבקה מספיקים לזה או שבכל זאת עדיף להשקיע קצת יותר?

ranperagmin

New member
תשובות :

אין מטרה טובה מזו בשביל להתחיל לרכב על אופני שטח: הריח, הנוף, השקט.. אתה בכיוון הנכון ! אמנם יש כאן מישהו (אחד בעיקר) שיחלוק עלי, אבל אופני מדבקה ממש אינם מספיקים בשביל רכיבה כזו. החלקים אינם מיועדים לעמוד בעומס וזעזועים ששטח גורם לאופניים לאורך זמן. לא רק זה, הם אפילו מסוכנים, חלקים עשויים לקרוס ברגע לא צפוי. בקיצור BIG NO לאופני מדבקה. כן בהחלט לאופני כניסה סבירים בטווח מחיר של 1000-1500 ש"ח.

bikingstudent

New member
מוסיף

עוד + לאופניים שהם לא מדבקה זה העובדה הפשוטה שהם מותאמים לגודל שלך אופני מדבקה זה אופניים שמתאימים לגודל של גיל 6-120 אופניים טובות זה אופניים שמותאמות אישית לרוכב גם גאומטריה של אופנים מדבקה היא רנדומלית אם בכלל חשבו עליה באופני מדבקה גם תנוחת הרכיבה היא מתוכננת באופני מותג

למעלה