הודעת דובר משרד הפניםרכבת לירושלים ב28 דקות
כתבה בYNET איזה יופי
הקו המהיר לירושליםרכבת לירושלים ב28 דקות
כתבה בYNET איזה יופי
מעלית ו/או מדרגות נעות בבניני האומהרכבת לירושלים ב28 דקות
כתבה בYNET איזה יופי
גם אני חושב שמדרגות נעות עדיפותמעלית ו/או מדרגות נעות בבניני האומה
לפי התוכנית, הרכבת המהירה תביא את הנוסעים מת"א לתחתית של מעלית באזור בניני האומה בירושלים תוך 28 דקות. האם מעשי לצפות להעברת כל הנוסעים אל מפלס הרחוב תוך זמן סביר - נניח משהו כמו 2 עד 4 דקות? האם לא עדיף להתקין מדרגות נעות כמקובל ברכבות תחתיות בעולם? מדובר בהפרש גבהים של 80 מטר, ונדמה לי שמדרגות נעות אכן מתאימות לכך. יתכן שיהיה צורך לחלק את הגובה לשני קטעי מדרגות; לשם השוואה, אורכן של המדרגות הנעות הארוכות ביותר בתחתית הלונדונית הינו 60 מטר. כמובן שרצוי להוסיף גם מעלית שתשרת עגלות ילדים, נכים, וכו'. דוד
אולי זה לא כל כך פשוטמעלית ו/או מדרגות נעות בבניני האומה
לפי התוכנית, הרכבת המהירה תביא את הנוסעים מת"א לתחתית של מעלית באזור בניני האומה בירושלים תוך 28 דקות. האם מעשי לצפות להעברת כל הנוסעים אל מפלס הרחוב תוך זמן סביר - נניח משהו כמו 2 עד 4 דקות? האם לא עדיף להתקין מדרגות נעות כמקובל ברכבות תחתיות בעולם? מדובר בהפרש גבהים של 80 מטר, ונדמה לי שמדרגות נעות אכן מתאימות לכך. יתכן שיהיה צורך לחלק את הגובה לשני קטעי מדרגות; לשם השוואה, אורכן של המדרגות הנעות הארוכות ביותר בתחתית הלונדונית הינו 60 מטר. כמובן שרצוי להוסיף גם מעלית שתשרת עגלות ילדים, נכים, וכו'. דוד
2 תחנות, לפחות, בtube הלונדוניאולי זה לא כל כך פשוט
חקרתי עוד קצת בנושא הרכבת התחתית בלונדון והסתבר כי אורכן של המדרגות הנעות הכי ארוכות הוא 60 מטר. אולם, השיפוע אינו 90 מעלות כמובן, והפרש הגבהים הינו 27.5 מטר בלבד. זה אומר שבמקרה של תחנת הרכבת המתוכננת הייתה נדרשת מדרגות נעות באורך של כ-175 מטר. וזה מתחיל להישמע לי ארוך מדי. אגב, ראיתי הודעה באיזה פורום שטוען שבקיאב, בירת אוקראינה, יש מדרגות נעות עם הפרש גבהים של 60 מטר. אבל אם אכן מדרגות נעות אינן מתאימות לירושלים, אזי תידרש מערכת מעליות רצינית ביותר כדי לפנות רכבת שלמה במהירות סבירה. זה נשמע כאילו יבנו מסה גדולה של מעליות. אפשר לעשות חשבון אם יודעים את התפוסה המרבית של רכבת נוסעים מהסוג שיסע לירושלים, את מהירות הנסיעה של מעלית מהסוג שיבחר, ואת התפוסה המרבית של כל מעלית. נניח שאחרון הנוסעים אמור להגיע לרחוב תוך חמש דקות (25% ממשך הנסיעה מנתב"ג). אם ההמתנה ונסיעה לרחוב יקחו עשר דקות או רבע שעה, נראה לי שזה יכול להרתיע נוסעים. דוד
אכן, תחנות Covent Garden2 תחנות, לפחות, בtube הלונדוני
הן תחנות רכבת (תחתית) שאין להן מדרגות נעות אלא רק מעליות (וכמובן מדרגות רגילות לחירום ולאנשים קלסטרופוביים במיוחד). התחנות הן : ככר ראסל ו-גני קובנט (covent garden). יש בכל תחנה כזאת 3 מעליות ענקיות, משהו כמו בין 25 ל-30 איש בתא. במגדלי עזריאלי יש מעליות שעושות את כל הגובה, כ-150 מטר עד 180 מטר בפחות מדקה. 50 שניות ליתר דיוק. אפשר לבנות 5 מעליות כאלו, שכל אחת בנפח של עד 25 איש. 80 מ' אמור לקחת כ-20 עד 25 שניות. עוד 10 שניות המתנה עד להתרוקנות ועוד 25 שניות ירידה ועוד 10 שניות המתנה מחדש במפלס הרציף ושוב 25 שניות לטיפוס למפלס הרחוב, ולוקח לאותם נוסעים שלא הצליחו להכנס ל"נאגלה" הראשונה 110 שניות לצאת לרחוב. שוב, הנה החישוב : יש 5 מעליות בתפוסה כללית של 120 עד 130 איש. נניח שברכבת באו 200 איש. יהיו כאלו שיחכו עד שהזריזים יותר יעלו. בואו נתחיל למדוד זמנים : 25 שניות עליה של הנאגלה הראשונה + 10 שניות המתנה במפלס הרחוב + 25 שניות ירידה + 10 שניות המתנה + 25 שניות טיפוס הנאגלה השניה + 10 עד 15 שניות הליכה מדלת המעלית ליציאה לרחוב. מה קיבלנו בין 100 שניות ל120 שניות, שזה 2 דקות. וזה אם יש רק 5 מעליות ויהיו יותר נוסעים מהקיבולת של נאגלה אחת של כולן. הזריזים יותר יקח להם 45 עד 55 שניות מהיציאה מדלת הרכבת ליציאה מדלת התחנה לרחוב הירושלמי...
אתה צודק כנראהאכן, תחנות Covent Garden
ו- Lancaster Gate יש בהן מעליות. אני מוצא שהן מאד יעילות והזמן הוא פחות או יותר אותו זמן שלוקח לעלות בדרגנוע. לעיתים, כאשר התחנה בעומק ניכר, הדרגנועים לוקחים הרבה יותר זמן, כדוגמת תחנות בקו Central שיש בהן הרבה קומות וכתוצאה מכך גם דרגנועים.
עם הנימוסים של הישראלי המצוי...אתה צודק כנראה
כשאני הייתי סטודנט (שנות ה-70 הראשונות), הייתי יורד בתחנת South Kensington שבה לא היו דרגנועים לקו הפיקדילי באותם ימים. הייתה מעלית קטנה ואיטית שהייתה מאריכה את הנסיעה בכמה דקות טובות ולכן נמנעתי להשתמש בקו הזה לתחנה זו אלא בקו הדיסטריקט שהוא קו עילי. כשראיתי שהכוונה היא לבנות מעליות בבניני האומה נזכרתי בחוויות של אז, ודמיינתי מסות של אנשים מעוצבנים נדחפים רבע שעה בתור למעלית...
אכן כןעם הנימוסים של הישראלי המצוי...
ידחפו כל האנשים למעלית הראשונה שתגיע וזה יהיה נורא...
אם זה יהיה חכם כמו במדינתעם הנימוסים של הישראלי המצוי...
ידחפו כל האנשים למעלית הראשונה שתגיע וזה יהיה נורא...
אני תארתי לעצמי שכך יעשו גם כאןאם זה יהיה חכם כמו במדינת
הוד פלצנותה אליזבט, הרי שאין בעיה כלל. במה דברים אמורים? לכל מעלית יש שתי דלתות, מלפנים ומאחור. כשהיא מגיעה לקומה מסויימת, בין אם מפלס הרחוב או הרציף, נפתחת דלת מסויימת ונסגרת כעבור 10 עד 15 שניות. בפרק הזמן הזה יוצאים החוצה נוסעי המעלית. לאחר סגירת הדלת נפתחת הדלת בכוון ההפוך ואז נכנסים לתוך המעלית הנוסעים שהמתינו בחוץ. כלומר, מי שרוצה לרכבת הולך במסדרון מסויים שבסופו הוא ממתין מול המעלית בצד האחד שלה. כשהמעלית מגיעה עם נוסעים שבאו מהרכבת הדלתות הנגדיות נפתחות, ככה שאלו שממתינים לרדת לרכבת בכלל לא יודעים מכך ולא יכולים להפריע, גם אם ירצו, לנוסעים שבאו מהרכבת. ובא לציון גואל.
בכל מקרה, יש דרגנועים גם בתחנתאתה צודק כנראה
כשאני הייתי סטודנט (שנות ה-70 הראשונות), הייתי יורד בתחנת South Kensington שבה לא היו דרגנועים לקו הפיקדילי באותם ימים. הייתה מעלית קטנה ואיטית שהייתה מאריכה את הנסיעה בכמה דקות טובות ולכן נמנעתי להשתמש בקו הזה לתחנה זו אלא בקו הדיסטריקט שהוא קו עילי. כשראיתי שהכוונה היא לבנות מעליות בבניני האומה נזכרתי בחוויות של אז, ודמיינתי מסות של אנשים מעוצבנים נדחפים רבע שעה בתור למעלית...
לינקבכל מקרה, יש דרגנועים גם בתחנת
המטרו העמוקה בעולם, Park Pobedy במוסקווה שנפתחה לפני מספר חודשים ונמצאת בעומק תשעים מטר.
3 דקות ל-97 מטר גובה זה לא נורא
אנסה להסביר את העניין במושגים של3 דקות ל-97 מטר גובה זה לא נורא
3 דקות ל-97 מטר גובה זה מקובל בהחלט, ולכן באמת נראה לי בכל זאת שהיה עדיף להקים מערכת דרגנועים וגם מעלית לנכים בירושלים. לא ברור לי מדוע קבעו מראש שהפתרון יהיה באמצעות מעליות, ואני תקווה שהצוות המקצועי ילמד מהרוסים שיש להקים דרגנועים. תמיד יש לי את הרושם שעושים הכל כאן בקטן מתוך מחשבה (אולי) שאין כאן את המסות של אנשים שיש בערים הגדולות בעולם. הצרה היא שהצפיפויות המקומיות כאן הן ממש כמו בערים אחרות, והתוצאה של החיסכון הזה היא איטיות וסירבול המבריחים את הציבור לתחבורה פרטית. לפני שבוע הייתי ביום עיון בטכניון בנושא שילוביות של התחבורה הציבורית ונוכחתי לראות שיש כאן מומחים שאכן מודעים היטב לכל השיקולים. רק משום מה, התוצאות הסופיות נוטות לאכזב כאן, והמוצר הסופי בדרך כלל הוא פתרון חלקי: תדירויות נמוכות, זמן המתנה ארוך במעברים, מעברים קשים עם צורך ללכת ברגל במסלולים ארוכים ומסורבלים עם בידוק בטחוני באמצע, ריחוק תחנות רכבת ממרכזי אוכלוסין, עקיפת ערים (דוגמת מבשרת ציון) וכו'. משהו בסיס דפוק למרות אנשי המקצוע הטובים. אני סבור שהדרך לפתור את הבעיות הללו היא להזמין את העבודה בחו"ל כי זה כנראה מונע מלחמות בין אינטרסנטים ישראלים, והייתי מעדיף לראות את הפרוייקט הירושלמי מתוכנן בידי גורם מחו"ל שהתנסה והוכיח מקצועיות בתחום. עדיף אולי דווקא שאנשי המקצוע הישראלים להתרכז בפתרון בעיות של ארצות אחרות שבהן לא יתקלו במאבקים של אינטרסנטיים מקומיים.
אתה צודק לחלוטין וזה מקומםאנסה להסביר את העניין במושגים של
עיצוב. אני מעצב משחק ילדים. הכל יוצא אצלי בהתאם לציפיות מעצמי: העיצוב, הצבעים, וכו'. אבל המשחק מודפס בישראל. זה אומר - סטנדרטים נמוכים מאשר באירופה - מבחינת איכות הנייר, הצבעים, הציוד, מקצועיות העובדים בבית דפוס, התנהלות התהליך מקבלת הדיסק ועד התוצאה הסופית, היחס המזלזל ללקוח. כלומר, ההתחלה בהחלט טובה, אבל כשמוסיפים בעיה קטנה פה וטעות שם ואופס פה וחיסכון שם, אז בהחלט לא שהתוצאה לא טובה, אבל היא יוצאת פחות משביעת רצון מבחינתי. ואז נוצרת ההשוואה הפשוטה - משחק שהודפס באירופה ומשחק שהודפס בארץ. ניתן לעשות מכך אקסטרפולציה על התחבורה הציבורית בארץ.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.