רכבת העמק

מצב
הנושא נעול.

asaf2000

New member
רכבת העמק

רכבת העמק
מישהו ראה אתמול בטלויזיה את הפירסום לפעילות בנושא רכבת העמק בתחנת בית יהושע בסוכות?

ה דרומי

New member
אני לא ראיתי אבל היה כאן לא מזמן

רכבת העמק
מישהו ראה אתמול בטלויזיה את הפירסום לפעילות בנושא רכבת העמק בתחנת בית יהושע בסוכות?
משהו שהבטיח לעדכן בקשר לטיול לכפר יהושוע . ד.א איפה הוא והעדכון לגבי הטיול הנ"ל. חג סוכות כשר וטעים

ארוע בכפר יהושע

משהו שהבטיח לעדכן בקשר לטיול לכפר יהושוע . ד.א איפה הוא והעדכון לגבי הטיול הנ"ל. חג סוכות כשר וטעים
ארוע בכפר יהושע
אני העברתי לפני כחודש מידע מדויק מאד לפורום על ארוע זה, שהיה אתמול. בכל מקרה, מנסיוני, אמרתי שזה לא משהו רציני. בחג שבועות 2003 היה ארוע זהה באותו מקום וכותרתו "הפנינג רכבות". הוא כלל : 1. דוכן ריבות משק 2. דוכן עפיפונים משוק הכרמל 3. דוכן גופיות לילדים (משוק רמלה) 4. דוכן חומוס (מהמכולת של חיים) 5. מתנפחים (לוהטים בשמש החשופה, במחיר של 10 ש"ח ל-7 דקות) 6. דוכן של "גזלן" ("כל דבר ב 10, רק היום...") 7. פינת יצירה: דף שעליו שרטוט של רכבת ילדותית (באדיבות הילדים מגן -שולה שציירו את הציור הזה), שעולה 15 ש"ח ואתה צריך להדביק ולצבוע, וקיבלת קטר + קרון מנייר . זה מה שהיה בשבועות, ולדעתי זה מה שהיה אתמול. לא הייתי כי תארתי לעצמי מה יהיה. הפעם גם היה טיול של קק"ל באזור, ומנסיוני הדגש בטיולים אלו הוא על תרומתה של קק"ל (שאיני מזלזל בה !) כגון פארק הקישון, מאגרים, חניונים וכו' ולא על רכבת העמק. בכל מקרה, כפר יהושע הוא דוגמא למצב בו הרבה גופים מנסים לקדם משהו ובסוף הורסים בגלל המריבות (קק"ל, המועצה לשימור אתרים, המועצה האזורית, החברה להגנת הטבע ועוד מספר גופים הרשומים בשלט שבאתר).

suprman1

New member
בית יהושע או כפר יהושע../images/Emo35.gif

רכבת העמק
בית יהושע או כפר יהושע

לא ראיתי אבל אשמח לקבל פרטים.

ארזS

New member
נכון ולא נכון

למיטב ידיעתי לא מאחלים על סוכות
איחולים הנוגעים בכשרות. רק על פסח.
נכון ולא נכון
זאת אומרת שאתה צודק בדברים שאתה אומר, אבל יש משהו שכן צריך להיות כשר בחג הסוכות : ארבעת המינים ! ...
וכאן היה צריך לבוא אייקון של ארבעת המינים אבל תפוז לא דאגו לזה (וצרפתי תמונה שלהם כשברכתי את כולם בחג שמח, רק שכעת לא רואים את התמונה עקב תקלה בתפוז ואני מקווה שזה יסתדר ואפשר יהיה לראות). שבת שלום וחג שמח. |לולב| |אתרוג| |הדס| |ערבה| (זה במקום האייקונים שאינם בנמצא)...

מנסיון אישי: הארוע הזה מתאים לילדים

כולם מוזמנים לאירוע רכבת העמק
שיתקיים בכפר יהושע,ליד נהלל שבעמק יזרעאל.מחכה לכם שם חמודים שלי....
אך לא לנו החובבים הכבדים שמכירים כל אום ובורג בכל אחד מכל קטרי רכבת העמק. בשנה שעברה היה ארוע דומה אך לפני שאתם עושים ארוע השנה, תחזירו בבקשה את הציוד שלקחתם ללא רשות ממנהל הארכיון - מסדנאות הרכבת בקישון שעליו מסומן "מוזיאון". מנהל ארכיון הרכבת כעס מאוד על העניין והבטיחו לו שהציוד יוחזר למוזיאון "רכבת-ישראל" לו הוא שייך ושם מקומו הבלעדי.

beti sakala

New member
אביתר היקר!אולי לא שמת לב אך רוב

אך לא לנו החובבים הכבדים שמכירים כל אום ובורג בכל אחד מכל קטרי רכבת העמק. בשנה שעברה היה ארוע דומה אך לפני שאתם עושים ארוע השנה, תחזירו בבקשה את הציוד שלקחתם ללא רשות ממנהל הארכיון - מסדנאות הרכבת בקישון שעליו מסומן "מוזיאון". מנהל ארכיון הרכבת כעס מאוד על העניין והבטיחו לו שהציוד יוחזר למוזיאון "רכבת-ישראל" לו הוא שייך ושם מקומו הבלעדי.
משתתפי הפורום הם נערים על סף ילדים אז בואו לכפר יהושע!!וגם אתה מוזמן,מדובר באירוע המיועד לחובבי רכבות כמונו!

יש פה ח'ברה נהדרים שמבינים ענין:

משתתפי הפורום הם נערים על סף ילדים אז בואו לכפר יהושע!!וגם אתה מוזמן,מדובר באירוע המיועד לחובבי רכבות כמונו!
כבר בדקתי וזו ההתפלגות: במהלך התאריכים 27.10.2002 ועד ליום 08.10.2003 השתתפו בפורום 313 אנשים. כ- 91 מהם הינם בני נוער וגם הם אחלה אנשים. בואי נסכם: 29 אחוזים ממשתתפי הפורום הם נערים נחמדים. לא ניתן היה לדעת לגבי 69 משתתפים אחרים כלומר 22 אחוזים הם אנונימוסים. אם ניקח את אחוז הנוער הידוע בכלל הפורום ונשווה אחוז זה באופן יחסי עם האנונימוסים אזי תתקבל המסקנה הבאה: 29 אחוזים מתוך 69 משתתפים הינם בני נוער. ואז יוצא שזה עוד 21 בני נוער בקירוב. כ-ל-ו-מ-ר: 112 מבין המשתתפים הם בני נוער. כלומר 35.7 אחוז מכלל משתתפי הפורום. מסקנה מסכמת: רק מעט יותר משליש משתתפי הפורום הינם נוער ! אני עדיין חושב שהנוער פה איכותי וצמא למידע. גם נערים על סף ילדים זכאים לדעת את האמת ומגיע לנוער הזה רק טוב ואיכות. אני אוהב לספר להם רק את האמת ורק דברים מוכחים שעברו בדיקה קפדנית והוכחת מסמכים אצלי. מכאן, אנו מסיקים שהנוער צריך לדעת ששלושת הקרונות השטוחים והקרון הארגזי ברוחב מסילת העמק = 1.05 מ' הם רכוש רכבת-ישראל והם לא שייכים כלל לכפר-יהושע. כנ"ל לגבי חוגוני הקרונות הפזורים שם בשטח על שאריות המסילה. אני מקווה שהנוער האיכותי שכאן יזכה לראות את המוצגים האלה מוצגים במוזיאון "רכבת-ישראל" בתחנת הרכבת "חיפה-מזרח" בעתיד הקרוב. אני גם מייחל לכך שהמומחה הראשי בארצנו לנושא רכבת העמק - פול קוטרל יוכל לקבל לידיו בחזרה את המוצגים שלו. כך הוא יוכל להמשיך בהרצאותיו המדוייקות אמפירית תוך כדי הצבעה על המוצגים שלו שהגיעו בטעות למקומם הלא נכון. אביתר.

תקוה שפסיכיאטר מחוזי לא גולש פה...

כבר בדקתי וזו ההתפלגות: במהלך התאריכים 27.10.2002 ועד ליום 08.10.2003 השתתפו בפורום 313 אנשים. כ- 91 מהם הינם בני נוער וגם הם אחלה אנשים. בואי נסכם: 29 אחוזים ממשתתפי הפורום הם נערים נחמדים. לא ניתן היה לדעת לגבי 69 משתתפים אחרים כלומר 22 אחוזים הם אנונימוסים. אם ניקח את אחוז הנוער הידוע בכלל הפורום ונשווה אחוז זה באופן יחסי עם האנונימוסים אזי תתקבל המסקנה הבאה: 29 אחוזים מתוך 69 משתתפים הינם בני נוער. ואז יוצא שזה עוד 21 בני נוער בקירוב. כ-ל-ו-מ-ר: 112 מבין המשתתפים הם בני נוער. כלומר 35.7 אחוז מכלל משתתפי הפורום. מסקנה מסכמת: רק מעט יותר משליש משתתפי הפורום הינם נוער ! אני עדיין חושב שהנוער פה איכותי וצמא למידע. גם נערים על סף ילדים זכאים לדעת את האמת ומגיע לנוער הזה רק טוב ואיכות. אני אוהב לספר להם רק את האמת ורק דברים מוכחים שעברו בדיקה קפדנית והוכחת מסמכים אצלי. מכאן, אנו מסיקים שהנוער צריך לדעת ששלושת הקרונות השטוחים והקרון הארגזי ברוחב מסילת העמק = 1.05 מ' הם רכוש רכבת-ישראל והם לא שייכים כלל לכפר-יהושע. כנ"ל לגבי חוגוני הקרונות הפזורים שם בשטח על שאריות המסילה. אני מקווה שהנוער האיכותי שכאן יזכה לראות את המוצגים האלה מוצגים במוזיאון "רכבת-ישראל" בתחנת הרכבת "חיפה-מזרח" בעתיד הקרוב. אני גם מייחל לכך שהמומחה הראשי בארצנו לנושא רכבת העמק - פול קוטרל יוכל לקבל לידיו בחזרה את המוצגים שלו. כך הוא יוכל להמשיך בהרצאותיו המדוייקות אמפירית תוך כדי הצבעה על המוצגים שלו שהגיעו בטעות למקומם הלא נכון. אביתר.
תקוה שפסיכיאטר מחוזי לא גולש פה...

suprman1

New member
אשמח לשמוע פרטים על הארוע

כולם מוזמנים לאירוע רכבת העמק
שיתקיים בכפר יהושע,ליד נהלל שבעמק יזרעאל.מחכה לכם שם חמודים שלי....
אשמח לשמוע פרטים על הארוע
מה הלו"ז???? דרכי הגעה מחיר שעות תודה וחג שמח

ה דרומי

New member
נצל"שקיים לטובת שאלה לד'ר אביה

רכבת העמק
יש באפשרותך לתת קצת פרטיים? על התנגשות אנשי הלח"י או שהיו אלו האצ"ל ברכבת בזמן האנגלים{טרום קום המדינה} אנשי האצ"ל או הלח"י פגעו ברכבת ליד מקום ששמו גבעת הקיבוצים {מכון אילון} ליד רחובות. אתה מכיר סיפור כזה? יש לך במקרה את הפרטים?. בכול אופן
מראש וחג סוכות לך ולכול בני ביתך.וגם לכול ה
ים

כן. אבדוק אח"כ בטבלאות הארועים שלי

יש באפשרותך לתת קצת פרטיים? על התנגשות אנשי הלח"י או שהיו אלו האצ"ל ברכבת בזמן האנגלים{טרום קום המדינה} אנשי האצ"ל או הלח"י פגעו ברכבת ליד מקום ששמו גבעת הקיבוצים {מכון אילון} ליד רחובות. אתה מכיר סיפור כזה? יש לך במקרה את הפרטים?. בכול אופן
מראש וחג סוכות לך ולכול בני ביתך.וגם לכול ה
ים
יש לי שם את כל הארועים עם רכבת משנת 1835 ועד 10.10.2003. אז לכן זה עשוי לקחת קצת זמן. זהו. עבר הזמן והנה הפרטים למקרה הספציפי שדרוש לך: פעולות חבלה: רכבת בת 50 קרונות מפוצצת במוקש על-ידי יחידת אצ"ל ליד רחובות. הקטר, קרון הנפט וקרון משא אחד מתהפכים מן המסילה לצד הדרך ולעומק של שלושה מ'. קרונות נוספים ניזוקים קשה ונשמטים מן הפסים. המסילה נהרסת לאורך עשרות מ'. תנועת הרכבות בקו מופסקת ורכבת אזרחית המגיעה ממצרים נאלצת לחזור לקנטרה. משמר חיילים בריטים המסייר לאורך מסילת הברזל, מגלה מוקש בקו הרכבת לוד – יפו. המוקש הוטמן על-ידי אנשי אצ"ל. 15.05.1947 וחג סוכות שמח לך ולכול בני ביתך במיוחד ל... שקד !!!!!!!!!

ה דרומי

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo140.gifעבור הפרטים

יש לי שם את כל הארועים עם רכבת משנת 1835 ועד 10.10.2003. אז לכן זה עשוי לקחת קצת זמן. זהו. עבר הזמן והנה הפרטים למקרה הספציפי שדרוש לך: פעולות חבלה: רכבת בת 50 קרונות מפוצצת במוקש על-ידי יחידת אצ"ל ליד רחובות. הקטר, קרון הנפט וקרון משא אחד מתהפכים מן המסילה לצד הדרך ולעומק של שלושה מ'. קרונות נוספים ניזוקים קשה ונשמטים מן הפסים. המסילה נהרסת לאורך עשרות מ'. תנועת הרכבות בקו מופסקת ורכבת אזרחית המגיעה ממצרים נאלצת לחזור לקנטרה. משמר חיילים בריטים המסייר לאורך מסילת הברזל, מגלה מוקש בקו הרכבת לוד – יפו. המוקש הוטמן על-ידי אנשי אצ"ל. 15.05.1947 וחג סוכות שמח לך ולכול בני ביתך במיוחד ל... שקד !!!!!!!!!
עבור הפרטים
ודש משקד
שישן עכשיו ושאל מתי הוא יקיר את הדוד מעיר הקודש

דובושכ

New member
מכון אילון- גבעת הקיבוצים

מכון אילון- גבעת הקיבוצים
היום בטלויזיה בשעה 20:15 בערוץ 1 היה סרט: לא מדברים על זה" (ירין קימור). הראו את גבעת הקיבוצים ברחובות - מכון אילון, שם יצרו כדורים. הזכירו את פעולת החבלה ברכבת (ליד רחובות). החשש הגדול היה שהבריטים שחשדו שהאנשים שגרו בקיבוץ על הגבעה הם המחבלים,יערכו חיפושים ומצוד על גבעת הקיבוצים ויגלו את המפעל התת קרקעי הסודי. המזל הגדול ששום דבר לא התגלה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה