ריתוק + יציאה ללימודים

TStrul

New member
ריתוק + יציאה ללימודים

מה נשמע חברים, קיבלתי לאחרונה ריתוק דיי משמעותי של 17 יום. בעקרון אני חייל טוב וזאת התלונה השניה שלי בכל השירות שלי. לאחרונה נרשמתי להשלמת בגרות ואני בלימודי ערב שלוש פעמים בשבוע. מסתבר שבעת הריתוק המפקדים מונעים ממני ללכת ללימודים! (יש לציין שאלו לימודים שנרשמתי אליהם באופן פרטי ואני משלם עליהם הרבה מאוד כסף). הכמות של הלימודים שאני אפסיד היא מוערכת בכ 36 שעות! הבגרות תתקיים עשרה ימים לאחר היציאה מהריתוק כך שאם לא אלך לשיעורים אין לי שום סיכוי. רציתי לדעת האם ישנה איזושהי פקודה שמחייבת את מפקדיי לאפשר לי לצאת ללימודים או מישהו שאוכל לערער אצלו? אחרי הכל אני לא הולך הבייתה להתקלח או לאכול אוכל טוב אני הולך ללמוד. בנוסף רציתי לשאול אם לעובדה שאני בן יחיד יכולה להיות השפעה בבקשה להמתקת העונש או להמרתו בעונש כספי.... הפחד שלי לערער ולבקש המתקות הוא מכיוון שהעבירה שאני מואשם בה (למרות שנעשתה בתום לב) היא עבירה שבדרך כלל מקבלים עליה מחבוש ואני קיבלתי את העונש הזה רק כי אני נחשב חייל טוב ומפקדיי באמת מעריכים אותי והעלו את ההמלצה הלאה. אבל למרות זה ריתוק ועוד בסדר גודל כזה הוא עונש מאוד גדול לאיש קבע, יש משהו שאני יכול לעשות?
 

deathcaster

New member
תגובה

נשמעת כמו תגובה של טירון גם אם מפקד היחידה אישר לך לצאת ללימודים, זה אך ורק על בסיס התנהגות תקינה, ואם היית מקבל במשפט כלא, גם היית רוצה לצאת מהכלא ללימודים ?! את הצבא לא מעניין ששילמת הרבה או מעט כסף ללימודים, בפעם הבאה אל תגיע למצב שאתה מקבל עונש של ריתוק או כל עונש בכלל.. אין שום פקודה שמחייבת את מפקדיך להוציא אותך ללימודים. והעובדה שאתה בן יחיד לא משפיעה על כלום למעט פטור מיחידת שדה. אני לא מבין את אתה מעז להגיד במשפט אחד שאתה חייל טוב ומוערך והעבירה שביצעת עונשה בד"כ כלא... אז תגיד תודה שלא קיבלת כלא ותסבול בשקט. עוד אחד שבוכה על הטעויות של עצמו ומאשים אחרים: לא למדת בתיכון, משלים בגרויות ומשלם הרבה כסף על כך - מתלונן... ביצעת עבירה ומאשים את כל העולם מלבד עצמך ..... בעיקרון אתה חייל טוב, בפועל ... כנראה שלא.. איש קבע בריתוק זה אכן עונש גדול, לא נותנים אותו לחיילים טובים ומוערכים. מה אתה יכול לעשות ? ללמוד בבסיס מהספרים (ואם הם לא בבסיס...תדאג שיגיעו אליך)
 

TStrul

New member
דווקא לי עצוב...

עצוב לי שיש אנשים כמוך שמשאירים בקבע, אנשים ששופטים אנשים לפני שהם מכירים אותם. לידיעתך את העבירה שעליה נשפטתי לא אני ביצעתי, אני פשוט קמתי ולקחתי אחריות מאחר והיא התבצעה על ידי חייל במשמרת שבזמנה אני הייתי אחראי עליה (אני בכלל ישנתי בזמן שזה קרה) ובקשר לתעודת הבגרות שלי.... למדתי בתיכון ועוד איך למדתי ואני מבטיח לך (בלי לדעת את ממוצע הבגרויות שלך) שתעודת הבגרות שלי עולה פי כמה על שלך וזה שאני משלים זה רק כי אני שואף למצויינות. לא יודע אם אתה קצין או נגד אבל עצוב לי שיבוא חייל מתחתיך שיבוא ויגיד לך שתעודת הבגרות שלו לא משהו או שיש לו איזושהי בעיה ואתה תסתמך על סטיגמות ותשפוט אותו... אבל לצערי זה המצב אלו האנשים שמשאירים בקבע בימינו ורואים זאת בהתנהלות של הצבא יום יום. אני אגיד את זה שוב ואני לא מתבייש אני חייל ממושמע ומצטיין ובטח אתה על סמך הודעה שקראת לא יכול לשפוט. אמרת שאני מתבכיין? כרגעהוכחתי לך שלקחתי אחריות, בכיף הייתי יכול להפיל את העבירה על חייל זוטר אבל קמתי עמדתי בראש בתור המפקד ולקחתי את האחריות עליי. תנסה לעצור, לחשוב לפני שאתה מגיב.שיהיה לך יום טוב ואני אשמח לתגובה מבחור יותר רציני בנאדם שראוי להיות קצין/נגד.
 

deathcaster

New member
תגובה

אולי שפטתי אותך שלא בצדק, אם כך אני מצטער. אבל החלק הענייני בתשובתי נותר כפי שהוא: 1. אתה בריתוק - תבצע אותו 2. את צה"ל לא מעניין מהלימודיך וגם אם לימודיך הם באישור מפקד היחידה - זה לא כולל ריתוק או ענישה אחרת 3. אפשר לנצל את זמן הריתוק בשביל ללמוד מהספרים (שיעורים זה נחמד, אך שנינו יודעים שלבגרות - שיעורים זה לא מספיק ויש לתרגל ולבצע למידה עצמית) בהצלחה בבגרויות, אם אתה משלים מתמטיקה/ביולוגיה/פיזיקה/כימיה אתה מוזמן לשאול שאלות שאינך מסתדר איתן בפורום "עזרה בלימודים ושיעורי בית", אני (ואחרים כמובן) אשתדל לעזור לך.
 

Midron

New member
אתה חייב להפסיק להגיב בזלזול מוחלט

לאנשים שאתה לא מכיר. משפט כמו "בעיקרון אתה חייל טוב, בפועל ... כנראה שלא.." - ראוי שימחק משרתי תפוז. לא נדיר ששופטים אנשי קבע על תחומי אחריות, זה לא אומר שהוא חייל לא טוב או לא מוערך... ולגבי השאלה המקורית - זהר צודק. אם היית מקבל כלא ,לא היית יכול לצאת ללימודים, אז ככה שתאלץ להתמודד עם זה, או לחילופין לנסות לדבר עם גורם בכיר שיאשר לך לצאת באופן חריג.
 

deathcaster

New member
ועוד משהו שלא ציינו כאן

למה שלא תבקש לדחות את עונש הריתוק עד לאחר הבגרויות ? זה דווקא כן דבר מקובל ? (אמנם רק לחיילי חובה.... אבל אני לא רואה סיבה שלא יתנו לך לעשות זאת)
 

sayar3

New member
דחיית עונש אפשרית עד 7 ימים.

14 ימים במקרים מאוד מסויימים.
 
למעלה