רישום סירה

יקה פוץ

New member
רישום וכ"ש

אני רואה שרב הבלבול בנושא, חבר שלי רכש קטמראן פרינדל 18,ורצה לבטח ,על מנת להיות שקט בפני תביעות מצד ג, פנה לחברת הבטוח,נאמר לו שצריך רישום (מספר דופן) וכ"ש. ואז פנה למחלקת רישום כ"ש קטנים לגברת (אולי שרה שמה,ואולי שם דומה) וכמו כן הוריד מהאינטרנט את הוראות החוק, שם הנושא כרגיל במקומותנו לא סגור כמו שצריך ,החוק אומר שכל כלי שייט חייב ברישום,אבל סירה פחות מ7 מטר ניתן לפטור, הנושא כתוב בצורה מעורפלת . בנוגע לשאלתו של הבחור- אי אפשר לרשום כ"ש בן יותר מ10 שנים אם לא היה רשום בעבר בישראל, אי אפשר לעשות כ"ש לכלי בלי מספר דופן, ואי אפשר לבטח כלי ללא כ"ש וללא רישום, מה שכן ניתן לעשות זה פשוט להפליג, החוק די מעורפל,ממילא לא נאכף, ולקוות לא להיקלע לאירוע ביטוחי .

laluka1

New member
לצערנו

לצערי אני לא יכול לתרום לעניין פרט ולהביע דעה ואצלינו לאן שתזרוק אבן תפגע בחורים לא סגורים. הבעיה היא שגם שאתה מעיר ומאיר כלום לא זז לטובת העניין. ולפעמים נוצר הרושם שהעמימות והבאלגן כנראה טובים לכולם.

מאיר ריבא

New member
רישום כלי שייט

פרינדל 18 נופל תחת הגדרה של "קטמרן ספורטיבי" והוא חייב כשר שייט למרות שארכו נמוך משבעה מטרים. יש לכך סעיף מיוחד בתקנות.

יקה פוץ

New member
רישום וכ"ש

לזה בדיוק התכוונתי קיימים בארץ כלים ישנים שלא היו רשומים הם צריכים כושר שייט,אולם מכיוון שאינם רשומים ,אין אפשרות, ויותר מכך גם אם ברצונך לרשום אותם אין אפשרות,מעצם היותם ישנים, ומ 2 סיבות אלה גם אי אפשר לבטחם. זוהי הביורוקרטיה, מה יקרה ? השמיים יפלו אם ירשמו כלי לא ממונע ,קטן ולא מזיק ובלבד שיעשה כ"ש וביטוח.

danielia1

New member
ומה יקרה אם חברת הביטוח תבטח את הכלי?

420, 470 תחרותיות לא מבטחים? העיקר שבתים מעץ בדימונה לא מבטחים. בחדרה כן מבטחים... בן אדם רוצה לבטח... אז חברת הביטוח לא מוכנה? רק תחייב אותך להוסיף לכלי השייט א, ב, ג.... בשביל זה לא צריך את רספ"ן.... בחו"ל זה לא עובד.

yogevy

New member
כושר שייט קטמרן 18

תעודת העברת בעלות מהמוכר גם עם הכלי לא היה רשום ואישור מהנדס כי הכלי כשיר לשייט,בקשה לרישום,טלאחר תשלום אגרה ובדיקת בודק של מספן עושה את העבודה ותקבל רישיון שייט לכלי. אותי בזמנו לא שאלו לגיל הכלי הובי 18 F יויו

למעלה