לא שמעתי על הקיווי אבל אוכל לברר
כעיקרון הכל מרוסס. הפירות ללא הקליפה , או עם הקליפה שאוכלים אותה בעיתיים (כאן נכנסים כל השזיפים, משמשים, אפרסקים). הפירות שקשה לשטוף אותם היטב או שקליפתם דקה מאד-כמו דובדבנים, תותים,ענבים הם הכי בעיתיים. אחד ממוריי שהוא חקלאי אורגני אמר לי שלחברו במושב יש כרם ענבים. כשהוא נכנס לכרם לרסס את הענבים הוא נכנס עם מסיכה שכוללת חליפת הגנה לפנים ולכל הגוף-אין מ"מ אחג בגופו שנשאר חשוף. אני אישית מתבאסת לאכול ענבים שגודלו כך. כמובן שהכי רצוי זה רק פירות וירקות אורגניים, אבל אם אין היד משגת כלכלית, כדאי לפחות לקנות פירות נשירים, תותים, ענבים ודובדבנים אורגניים.