רילוקיישן לארה"ב וחיסון הפוליו

רילוקיישן לארה"ב וחיסון הפוליו

אולי מישהו כאן יודע, או יכול להפנות אותי לאתר המתאים (ניסיתי לגגל אבל לא הצלחתי להגיע לתשובה חד-משמעית)
מה עושה משפחה שמגיעה לרילוקיישן בחוף המזרחי
עם ילדים קטנים שאמורים כביכול לקבל את חיסון הפוליו המוחלש בארץ?

הילדים שלי חוסנו בכל החיסונים הקבועים שצריך בארץ, אבל אנחנו מתלבטים אם לחסן בפוליו המוחלש רק מהסיבה שאנחנו עומדים לעזוב לרילו
מצד שני איך שלטונות ארה"ב/מערכת החינוך יתייחסו לילד ישראלי שמגיע מה"לבנט הרחוק המדברי ומוכה הפוליו" ולא חוסן?

תודה

Sonic hedgehog

New member
מבלי לדעת איך השלטונות מתיחסים לזה

זה פשוט נשמע לי קצת חסר אחריות לא הייתי רוצה להיות זו שאחראית להחזרת הפוליו לארה"ב.

Sonic hedgehog

New member
אי אפשר להתחסן לOPV בארה"ב כי פוליו לא אנדמי

כאן (עדיין) אז לא נותנים אותו. בדקתי כי אנחנו מתכננים טיול לארץ בשבועות הקרובים. גם לא הגיוני לחסן בו כאן כי פה לא מסתובב הוירוס.

בפועל המצב גם עם הבת של רזאי וגם עם של בלון בזוקה שיש סבירות כלשהי (אומנם כנראה נמוכה מאוד) שיחזרו כנשאים של וירוס הפוליו (הפרא והמסוכן) לארה"ב וידביקו אחרים ואז יווצר בארה"ב אותו מצב כמו בארץ שיש סכנה שהוירוס יגיע למדוכאי חיסון או בלתי מחוסנים.

dasi9

New member
או שכן או שלא

זו עדיין לא מגיפה אם אני לא טועה. ויש לא מעט ישראלים שלא חיסנו את הילדים שלהם, לאו דווקא כאלה שאנטי חיסון אלא שלא מאמינים למשרד הבריאות ולפיתוליו השונים...

אני אישית הייתי מחסנת אבל יש הורים שיחליטו אחרת.

Sonic hedgehog

New member
או שכן או שלא מה?

יביאו איתם את וירוס הפוליו לארה"ב? רוב הסיכויים שלא אבל זה לא נראה לי משהו שאנשים אחראיים משחקים איתו.

זה שיש הרבה אנשים בארץ שפועלים בחוסר אחריות וניזונים ממיסאינפורמציה לא עושה את זה לבסדר.

dasi9

New member
סביר להניח שלא

שילד לא יידבק כל כך מהר. אגב היו ילדים שנדבקו בפוליו הנוכחי? אני לא זוכרת כך (סתם שאלה).

אני לא בטוחה שהפעם זה בגלל מיסאינפורמציה. אני חושבת שמשרד הבריאות הישראלי פישל בגדול ובגלל זה אנשים לא ממהרים לחסן. שכחת בשנה שעברה את חיסון השפעת שהתברר בסופו של דבר שהוא כמעט ולא חיסן.

Sonic hedgehog

New member
להבנתי מדגימות אחוזי ההדבקות עומדים כיום

על 2.5% מהילדים שלא חוסנו בOPV כך שזה ממש לא כזה נדיר (אני לא זוכרת אם זה היה מוגבל לתושבי הדרום או מכלל האוכלוסיה, אני יכולה לנסות לבדוק את הנתון הזה אם זה באמת מעניין אותך). כך שכן יש די הרבה ילדים שנדבקו בפוליו, אין להם סמפטומים כי הם קבלו את הIPV.

אם היית קוראת את ההודעות בעניין באינטרנט גם היית מודעת לכמות המיסאינפורמציה בעניין. אפשר להאשים את משרד הבריאות במידה מסויימת בחוסר הסברה אפקטיבית לפחות בהתחלה אבל אפשר להאשים את האנשים במקורות בהם הם בוחרים להתעדכן ובחוסר חשיבה בקורתית.

בנוגע לחיסון השפעת באמת חבל שמשרד הבריאות אינם נביאים. חיסון השפעת הוא נגד 3 זנים שעל פי ההערכה הם הכי סבירים להיות אלו שיתקפו באותה השנה. לפעמים חוזים את הזנים לא נכון.

dasi9

New member
מנסה שוב בגלל

הנתונים שראיתי אחרים: מאז 1988 לא התגלו שום מקרי חולי של פוליו. רק אחרי שהתגלה הנגיף בביוב וקישרו את זה לצואת בני אדם, הזמינו מומחים וביחד המליצו על החיסון. בנוסף, החברה המייצרת את החיסון הנוכחי לפוליו קשורה לכמה אי אילו סדרים רציניים בקשר לתרופות אחרות שלה. משרד הבריאות כשל בהסברה וגם בשטח - "בואו נתחיל בדרום"...אההה רגע "ועכשיו רבותיי בואו למרכז"....סליחה "תושבי הצפון הנכם מתבקשים לחסן גם". ואני לא רוצה לדבר על חיסון הפפילומה והייתה לי בת עשרה בבית הייתי אובדת עצות. אני לא אומרת שמשרד הבריאות אשם בהכל כי הם באמת לא נביאים. אבל קצת להפעיל את הראש לא יזיק.

Sonic hedgehog

New member
טוב באמת אין לי סבלנות לתקן את כל האי דיוקים

והסילופים בהודעה הזו ומכיוון שהחיסון לא רלוונטי לך גם לא צריכה.

dasi9

New member
כנ"ל

גם לי קשה להסביר לך על הנתונים המסולפים שאת הצגת.

dasi9

New member
בלוג חביב ביותר

אך למה את מנסה לשכנע אותי? הרי אני חושבת כמותך, שצריך לחסן. אך רבים וטובים חושבים אחרת ושואלים שאלות לגיטימיות...במיוחד לאור התנהלות משרד הבריאות.

Sonic hedgehog

New member
אני לא מנסה לשכנע אותך לכלום

(אלה אם כן נפתח את נושא הHPV שכן רלוונטי לך אבל ממש אין לי כח לדיון חיסונים). אני חושבת שמה שאת קוראת לו שאלות לגטמיות מונעות ממיסאינפורמציה באינטרנט וחוסר מידע זה הכל.

Boston Guy

New member
אח של אימא של אישתי מת - מפוליו

כל ילדותי, בשנות ה 60, ראיתי סביבי אנשים מבוגרים פגועי פוליו - מדדים על קביים, מרותקים לכיסאות גלגלים...

בשבילי פוליו זה לא איזה "קונספט ערטילאי". זו לא שפעת. זו מחלה איומה שהורסת את החיים לילד שנפגע ממנה.

לא יכול להבין אדם שבגלל תאוריות קונספירציה שאנשים משוגעים ומשועממים המציאו מוכן לקחת ולו סיכוי של מליונית האחוז שהילד שלו יצטרך עזרת מכשירים בנשימה עד סוף חייו.
אבל זה רק אני.

dasi9

New member
גם אני ראיתי את נפגעי הפוליו

אתה צודק זו איננה שפעת אלא מחלה איומה. אנשים לא מחסנים נגד חצבת או שעלת, אז גם לא יחסנו כנגד פוליו.

בטיחות החיסון

שלום רב,
אני רופאת ילדים ועובדת במשרד הבריאות.
אין ויכוח, אני מקווה, לגבי המצאותו של נגיף פוליו אלים בשפכים ובצואת אדם (נמצא בעיקר בצואת ילדים שנסקרו במדגם). החיסון המומת אינו יכול למנוע את התפשטות הנגיף, ולכן קיים צורך להוסיף גם את החיסון המוחלש. החיסון החי המוחלש שפותח על ידי Sabin נמצא בשימוש מזה למעלה מ 40 שנה. חיסון זה עלול לגרום לשיתוק בקרב כ 1- למיליון מנות חיסון, רק באוכלוסייה שלא חוסנה בתרכיב מומת לפני כן. באוכלוסייה מחוסנת כמו בישראל, הסיכון הזה אפסי.
הבסיס העובדתי ליעילות ובטיחות החיסון החי המוחלש :
א. הניסיון של השימוש בחיסון המוחלש עם 3 הזנים שניתן בישראל רק למי שקיבל את החיסון המומת בשנים 1990-2004 : בתקופה זו ניתנו כ 7- מיליון מנות חיסון בשיטה זו,
ולא היה אף מקרה של שיתוק כתוצאה מהחיסון המוחלש. נתונים אילו טובים יותר מכל ניסוי קליני.
ב. החיסון שניתן במבצע הנוכחי איננו חדש, אלא משופר, בשל הוצאת זן 2 של הנגיף, והוא מיוצר בדיוק באותם תנאים ובאותן שיטות כמו התרכיב בעל 3 הזנים. אפילו שמו לא
השתנה והוא נקרא ע"ש .Sabin. ניתן טרם המבצע בישראל ביותר מ 2 ביליארד מנות בעולם.
ג. במחקר קליני מבוקר שנערך נמצא שלחיסון זה יש יתרון על החיסון בעל 3 הזנים, ולא נמצא כל חסרון לעומתו.

דיוק

בוקר טוב,
ראשית סליחה שלא עניתי עד היום (חגים וכו).
המספר הזה אכן מוזכר בכמה מקומות (פורמים של מתנגדי החיסון).
אני לא מכירה מספר כזה, ויתכן ונכון.
בכל אופן, מדובר בסיכון קטן.

רזאי

New member
הי סוניק,

כנראה שאנחנו לא בסכנה כזאת. הרופא שהתייעצנו איתו ידע בדיוק כמה זמן היינו בישראל, ואיפה.
אני מניחה שהוא לא היה לוקח סיכונים מיותרים. זו הסיבה שהתייעצתי איתו, אנחנו ממש לא ממתנגדי החיסונים.

למעלה