ריטאלין

galit74

New member
ריטאלין

בוקר טוב לכולם. אני נדהמת כל פעם מחדש לשמוע ולקרוא, שהילדים, שלוקחים ריטאלין, הם זומבים ומסוממים, הבורות הזו מרתיחה אותי כל פעם מחדש. כשהבן שלי בהשפעת התרופה הוא נשאר בדיוק אותו ילד אנרגטי ושופע חיים הוא פשוט מצליח לתפקד בלי לצאת מדעתו על כל הסחה קטנה. בני אומנם "רק" בן 5 אבל מסביר את השפעת התרופה כ"כ יפה, הוא אומר שהיא עוזרת לו להתגבר על היצר הרע ושבגלל התרופה הוא הילד הכי טוב בגן וכל החברים אוהבים אותו (מילים שלו....). רק לחשוב כמה היה לו קשה וכמה הוא לא אהב את זה שהוא לא מצליח לשלוט בעצמו, אז למה מי שלא מבין מנסה להפוך אותנו להורים רעים? כ"כ כואב.

b a r b a i m a

New member
בוקר טוב גלית ../images/Emo13.gif

אני מבינה את ההרגשה שלך כי אני חווה אותה כמוך כל כך הרבה פעמים נתקלתי באנשים שאמרו לי שהריטלין גורם לילדים להיראות כמו זומבי - ולא פעם קרה ששאלתי חברה (אם אפשר לקרוא לה כך) תסתכלי על הילד שלי הוא נראה זומבי? והיא ענתה - טוב הוא לא תחת השפעת ריטלין (הבן שלי מקבל קונצרטה ל-12 שעות-ברור שהוא תחת השפעה) זה לא יעזור... מה שכן אני מאמינה שהבן שלך מתאר את המצב כל כך יפה כי זה מה שאתם כהורים משדרים לוו

galit74

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

עובר עליי בוקר רע. הילד היה במעקב בהתפתחות הילד והדו"ח, לדעתי, לא משקף אותו. אני לא יודעת אם אני חיה באשליות או שפשוט הילד במצב חמור יותר ממה שנראה לי. אני לא הייתי איתו היום אבל בעלי אומר שלדעתו הילד בסדר גמור וענה יפה ועמד במשימות (אולי כי זה היה ב-8 בבוקר הילד לא היה מספיק במיטבו?) לא יודעת מה לחשוב, יש פידבקים חיוביים מהגננת ומהפסיכולוגית, אז למה?? אין לי כוחות כבר. נמאס לי אני פשוט בוכה. די כבר!!!!!!!!!

מירי,

New member
../images/Emo10.gif

בכיתה של הבן שלי יש ילד שרק ממבט ידעתי שהוא משתמש בריטלין- הבן שלי חיזק...

galit74

New member
אם הילד מגיב כך כנראה שזו לא

התרופה שמתאימה לו. אני מזמינה אותך לבוא לראות את הבן שלי בגן בהשפעת התרופה וגם בלי תרופה את תפגשי בדיוק את אותו ילד ההבדל היחיד הוא ביכולת שלו להקשיב לגננת ולשחק בצורה מקובלת עם החברים.

b a r b a i m a

New member
את מוזמנת לראות גם את הבן שלי

הוא מחייך ושמח משחק, קופץ ומשתולל אבל בטעם המבט הזגוגי בעיניים היה - כשהמינון לא היה נכון מאז הגענו למינון הנכון - המבט הזגוגי בעיניים - המבט הזומבי - נעלם

מרמריסה

New member
ברבאימא---- שאלה בבקשה!

את יכולה לפרט? "המבט הזגוגי בעיניים - המבט הזומבי", במינון גבוה או נמוך מדי?

anatmoosh

New member
אופס ..לא הבנתי..

המבט הזומבי מעיד לרב על מינון נמוך מדי? אני אגב הרבה שעות משעות היום עם כל הכבוד לריכוז שאופף אותי מרגישה דיי זומבית וחסרת מוטיבציה..מה קורה לי?

05 מיכל

New member
כן, בד"כ

מינון נמוך מדי יכול לגרום עייפות, חוסר ערנות, "זומביות", אדישות וכד'. אם את מרגישה משהו בסגנון זה דברי עם הרופא - אולי שווה לנסות מינון יותר גבוה.

מירי,

New member
לנסוע כ"כ רחוק?

יש לי אחד בבית שלוקח ריטלין ואף אחד לא היה יודע אם היינו חושבים להסתיר את זה.... עדיין יש ילדים שזה כן משפיע עליהם ככה....

חצי עולם בטוח שהוא יכול לשפוט אותך

אחרי שהוא ראה אותך למשך חצי דקה או שמע עלייך משפט בודד. לי יש בן עם בעיה נוירולוגית (PDD NOS) שהסימפטומים שנה נראים כמו התנהגות מוזרה ולחלק מהאנשים הם נראים כחוסר נימוס או חינוך רע. אני מבין שלא כל אדם יכול להיות נוירולוג אבל למה כל כך הרבה אנשים מנסיל להיות מחנכים? (וזה לא רק הישראלים. אני גר בשיקגו).

galit74

New member
עדו שלום

גם לי יש ילד PDD אבל זה כבר לגמרי סיפור אחר, כי הוא לא בתפקוד גבוה, כשהוא היה קטן יותר הייתי מקבלת הרבה הערות על זה שהילד לא "מחונך". לצערי לא למדתי עדיין איך להיות מחוסנת מפני זה.

אני תמאמץ לא להתחסן.

אני מאוד לא רוצה להביט על אנשים מגבוהה ולהיות אטום לעלבונות. לקח לי המון זמן ללמוד להביט באנשים בגובה העיניים ולהיות לפחות קצת איכפתי לדעתו של כל אדם.

galit74

New member
אני לא חושבת שלהתחסן

אומר להסתכל על אנשים מגבוה אלא פשוט לא להעלב ולקחת ללב. אני מאוד אכפתית לדעות של בני אדם אבל להעיר הערות עוקצניות ומעליבות הן לא בדיוק הבעת דעה...אני מקווה שאתה מסכים איתי. חוץ מזה שהכי קשה לקבל הערות כאלה דווקא מהמעגל הקרוב שיכול להיות נורא אטום לבעיות של הילדים ולחשוב שאתה מחפש כותרות לחיפוי על כשלונך.

rachel044

New member
אבל מה עושים כשזה בה מקרוב

משפחה - כמו אח של בעלי.כשהבת שלי קפצה ובטעות פגעה בו ביד(היא הייתה היפר)הוא פשוט קם בלי מילה ועזב את המקום.הבת שלי פשוט בכתה ואמרה סליחה ולא הבינה את התגובה של גיסי. לא אכפת לי שיפגעו בי - אבל כשפוגעים בה אני רותחת.

05 מיכל

New member
גיסך נשמע קצת אימפולסיבי...

אולי הוא ADHD? אם מבוגר מגיב כך - מה הוא מצפה מילד? כמו שאני מצפה שיקבלו במידת מה את השונות והמגבלות שלי או של ילדיי, אני מנסה לקבל במידת מה את המוגבלות של אחרים. לגיסך יש כנראה מוגבלות כלשהי בגורמת לו להתנהגות בלתי יפה במיוחד. זה לא בגלל הילדה - זה הוא. אז כדאי לנצל הזדמנות כזו כדי להסביר לילדה שהיא אולי צריכה להיות יותר זהירה - אבל זה לא קשור לתגובה שלו. הוא פשוט לא כל כך יודע להגיב נכון, וכדאי פשוט ש*היא* תסלח *לו* על תגובתו. הרי עכשיו היא מבינה כמה חשוב לסלוח... אם היא תבין שלא כל תגובה נזעמת זה אשמתה, שלפעמים הבעיה היא של הצד השני, ושגם לה יש הזדמנות להסתכל על מבוגר בעין סלחנית - זה יתן לה הרבה כוחות מול כל מיני תגובות שהיא תקבל בעתיד.

shikma5

New member
גם אצלי הקושי הוא אי קבלתם של

הקרובים לנו ביותר את המצוקות איתן אנחנו מתמודיים. את יכולתם להעיר הערות ולהיפגע אם לא מיישמים את הערותיהם. את הצורך האין סופי לתת עיצות ןשןב להיפגע ולהאשים כשאין רוצים להשתמש בעצם. וכן את הצורך שלהם לגרום לך להבין שאתה לא יודע לחנך ורק אם הילד או המקרה היה "נופל" לידיהם, איך הפתרון היה נראה אחרת. מרחשי ליבי....

למעלה