ריבית רעיונית

• פותח הנושא SF4
  • פורסם בתאריך

SF4

New member
ריבית רעיונית

שלום רב הייתי רוצה לקבל מידע על הכללים לרישום ריבית רעיונית על פי פק מ"ה. מה ההבדל בין סעיפים 3(ט) 3(י) ותקנות רלוונטיות במקרים בהם בין ישנן יתרות בין חברתיות ו/או יתרות בעל שליטה בחברה. מתי יש לשערך יתרות למדד ומתי למדד + ריבית? והאם להיות היתרות בחובה או בזכות השפעה על כך? תודה

rich dad

New member
תשובה

סעיף 3(ט) חל על יתרות בספרי תאגיד של יחידים שאינם ספקים/לקוחות - בפרקטיקה בדר"כ עובדים/בעלי שליטה. שיעור הריבית לעניין הסעיף הינו הצמדה למדד + 4% לשנה סעיף 3(י) חל על יתרות בספרי תאגיד של תאגידים אחרים שאינם ספקים/לקוחות - בפרקטיקה בדר"כ מתייחס לתאגידים קשורים שנתנו/קיבלו הלוואה. שיעור הריבית לעניין הסעיף הינו הצמדה למדד בלבד בדר"כ (חריג הינו תאגיד שלא חל עליו חוק התיאומים בשל אינפלציה כמו עמותה או חברה זרה למשל ואזי שיעור הריבית יהיה הצמדה + 4% לשנה) אם היתרות בזכות לא חלים סעיפים 3(ט) ו-3(י), אלו דנים רק ביתרות חובה. לגבי יתרות זכות של בעלי שליטה בחברה, ראה סעיף 16ב' לפקודת מס-הכנסה.

ברמות האינפלציה הנוכחיות

הסעיפים עד כמה שאני יודע לא רלוונטים. אני עומד לתת הלוואה לעובד/ת שלי ובכוונתי שלא לקחת ריבית אלא רק להחתים אותה שאם האינפלציה "תרים ראש" בחזרה, אז היא תתחיל לשלם.

rich dad

New member
אינך פועל נכון

1. האינפלציה כבר אינה שלילית 2. גם אם היא שלילית או אפס, עדיין ישנו חיוב במס על ריבית של 4% בנוסף אליה. 3. אם אינך גובה ריבית, עליך לזקוף בתלוש המשכורת שלה הכנסה רעיונית ועליה לשלם מס על ההטבה.

תודה על האזהרה

אבל אני לא עובר את הסכום של 6300 שקל כך שאני יכול ללכת רק לפי המדד

rich dad

New member
אוקיי - זה כבר משהו אחר

אבל אין קשר לרמות האינפלציה כפי שציינת בהודעתך הקודמת

למעלה