ריבוי מי שפיר

אלונה777

New member
ריבוי מי שפיר

אתחיל מזה שבהריון הקודם בשבוע 30+2 היה לי אירוע של צירים עם דינמיקה צווארית, מחיקה מלאה של הצוואר , פתיחה של 3 , שהסתיים באישפוז של שבועיים, שמירה בבית ולידה בשבוע 41. במסגרת אותו אירוע במהלך האישפוז נעשו כל מיני בדיקות וסקירות בניסיון להבין מה גרם לכל הבלאגן, בין השאר היה לי ריבוי קל של מי שפיר, ועל הרקע הזה נעשו כל מיני ספקולציות ביעוץ גנטי לגבי מומים אפשריים במערכת העיכול וגם מעקב סוכר ימי, למרות שהעמסת 100 היתה תקינה. בסופו של דבר ילדתי תינוק בריא לחלוטין במשקל תקין. גם הפעם יש לי ריבוי קל של מי שפיר, לפי הערכת משקל שעשיתי לפני שבוע. כמובן שלקחתי את זה בקלות, היות גם שהטכנאית אמרה לי שמדובר בריבוי קל מאוד וחסר משמעות. אממה, הרופא שלי מסרב להתייחס אליו בקלות ושלח אותי לאקו לב, יעוץ גנטי , סקירה חוזרת במכון הפרטי שלו וגזר עליי דיאטה של 1500 קלוריות ביום (למקרה שיש לי סכרת סמויה ). האמת, כל זה גרם לי להרים גבה ויצאתי ממנו אתמול בתחושה של הסחפות והגזמה . הרי עשיתי מי שפיר שהיה תקין. כל הסקירות תקינות. כל בדיקות גנטיות לפני ההריון תקינות. לא מדובר בהריון איקסי (לא מבחנה בכלל). העמסת 100 תקינה. עליתי במשקל רק 8 קילו (שבוע 34 ) . עוברית במשקל תקין. מה קטע ? דיברתי עם בעלי והוא אמר לי שהרי גם אם איכשהו משהו לא תקין , חס וחלילה, הרי בכל מקרה לא נעשה עם זה כלום, נמתין ללידה ואז נתמודד. והרי כבר הינו בסרט הזה ושיגעו אותנו מספיק גם אז. יש לי נטיה חזקה לדלג על כל הבדיקות שהרופא שלח אותי, ורק לבוא אליו לסקירה חוזרת (לא מוותרת על התענוג, במיוחד על חשבונו). מה אתן אומרות?

אפרת12

New member
אם, כפי שבעלך אומר

הכוונה היא לשמור את ההריון בכל מקרה, אני חושבת שלא הייתי מוותרת על האקו לב (יש מקרים של מומים בלב שאפשר וצריך לטפל בהם מיידית עם הלידה, ולכן צריך לדעת מראש) ועוקבת יותר צמוד אחר משקל העוברית.

מסכימה

אם חו"ח ישנה בעייה - עדיף לדעת עכשו לההערך בהתאם. אם הכל תקין - אז עשית כמה בדיקות מיותרות. אז מה.

לא כדאי לוותר על הבדיקות.

גם אצלי בהריון של תמרה היה ריבוי מי שפיר (לא קל בכלל... ממש אמבטיה היתה שם), וגם תמרה נולדה ברחאה במשקל נמוך מהממוצע אפילו, אבל אני חושבת שאם שולחים אותך לבדיקות בהריון - כדאי לעשות אותן. שלא יקרה מצב שבגלל שלא ידעת איזה נתון איזוטרי התינוק שלך יפגע, אפילו אם זה משהו שולי לחלוטין.

נרי כ

New member
מה'כפת לך לעשות אקו לב?

זה בסך הכל עוד אולטראסאונד. גם לי היה ריבוי מי שפיר, גדול יותר כנראה, ועד כמה שלמדתי את הנושא, נראה לי שההנחיות שהרופא נתן לך הגיוניות. טוב לדעת שהסיבה איננה תסמונת דאון, אבל עלולות להיות עוד כמה סיבות שגורמות למי השפיר להצטבר. ב-99% (מספר, לא מטאפורית) זה אידיופתי (כלומר סתם ולא מעיד על כלום) ובאחוז 1 מעיד על פגם כלשהו. בעצם מדובר על כל מיני פגמים שלא מאפשרים לעובר למחזר את מי השפיר וכך לשמור על כמות קבועה יחסית, כמו למשל, איזו שהיא הפרעה במערכת העיכול, מחך שסוע ועד העדר של פי הטבעת (שזה היה הסיוט שלי כל סוף ההריון), שמונעת מהעובר לבלוע את המים, ובכך להמשיך את המיחזור. נדמה לי שגם בעיות בכליות מצטרפות. אני כמובן מאחלת לך שהכל מצוין, והסיכויים עצומים שאכן כך. אבל ממה שאני זוכרת שקראתי בזמנו על התופעה הזאת, יש כמה גורמים שהם פגמים, אבל ממה שראיתי, חוץ מהגנטיים (שזה ממילא נשלל במקרה שלך) כולם ניתנים לטיפול כלשהו. ככה שלדעתי דווקא שווה וחשוב לדעת.

אלונה777

New member
כמובן שלא איכפת לי

הרופא שלי ידוע כמגזימן ומלחיצן , אם כי מקצועיות שלו אינה מוטלת בספק. סתם תהיתי עד כמה זה באמת נחוץ. כבר קבעתי תור לאקו , ואפילו פקידה שקבע לי את התור במכון , צחקה ואמרה שאצלו (הרופא שלי ) כל הנשים עושות בשלב כזה או אחר אקו לב. בכל אופן אין לי ספק שזה הרבה הרבה יותר עדיף על רופא חפיפניק שלוקח הכל בקלות יתרה.

בעיות בכליות הן לכיוון של מיעוט

ואת צודקת בהחלט, בעיות במערכת העיכול הן סיבה לריבוי מי שפיר, לכן, יש לבצע (אם הריבוי משמעותי) סקירה מכוונת למערכת העיכול, לכל אורכה.

אלונה777

New member
עשיתי במוצ"ש סקירה חוזרת

קפדנית מאוד. הכל נבדק שוב הלוך ושוב מספר פעמים כולל מערכת העיכול, כליות, לב, מבנה פנים והכל נראה תקין לחלוטין
. עוד שבוע אעשה אקו לב . אני מקווה שגם הבדיקה הזאת תהיה תקינה.

למעלה