תיקון: רח' העצמאותרח' הצמאות בחיפה עומד לפני חידוש
ומתוכנן שם לכל הסקפטיים שלא האמינו, קו רכבת קלה. עד שנחזה במאורע, אני כמובן יהיה כבר סבא, אבל היום יבוא!
'רכבת קלה' בחיפהרח' הצמאות בחיפה עומד לפני חידוש
ומתוכנן שם לכל הסקפטיים שלא האמינו, קו רכבת קלה. עד שנחזה במאורע, אני כמובן יהיה כבר סבא, אבל היום יבוא!
מאפייני רכבת קלה ואוטובוסים מונחים'רכבת קלה' בחיפה
חשוב להבהיר שכרגע העירייה דווקא לא חושבת על 'רכבת קלה' במובן שאנחנו מתארים לעצמנו, אלא על מעין אוטובוסים מפרקיים ארוכים בעלי עיצוב חיצוני הדומה לחשמלית מודרנית. אוטובוסים אלו נוסעים בנתיבים משלהם עם הנחייה (מכנית או אופטית) והטענה היא שהקמת מערכת שלהם זולה יותר מרכבת קלה אמיתית, בעוד שיש להם כמעט את כל היתרונות של רכבת קלה. אני לא מאמין לטענות האלו ולא ראיתי עד היום שום נתונים שתומכים בהן, וממילא זה כנראה לא כל-כך משנה כי בינתיים עדיין מדובר רק על 'תוכניות' והפרויקט הנוכחי ברחוב העצמאות מתייחס רק להקמת מת"צים באמצע השדרה. (דרך אגב, בחומר של אותה מסיבת עיתונאים של העירייה הם נזהרו מאוד שלא להשתמש במונח 'רכבת קלה' אלא בתיאורים עקיפים ועמומים. בציור הנחמד שמופיע בכתבה לא נראית רכבת קלה אלא אוטובוס משוכלל כזה)
חסרונות אוטובוסים מונחים'רכבת קלה' בחיפה
חשוב להבהיר שכרגע העירייה דווקא לא חושבת על 'רכבת קלה' במובן שאנחנו מתארים לעצמנו, אלא על מעין אוטובוסים מפרקיים ארוכים בעלי עיצוב חיצוני הדומה לחשמלית מודרנית. אוטובוסים אלו נוסעים בנתיבים משלהם עם הנחייה (מכנית או אופטית) והטענה היא שהקמת מערכת שלהם זולה יותר מרכבת קלה אמיתית, בעוד שיש להם כמעט את כל היתרונות של רכבת קלה. אני לא מאמין לטענות האלו ולא ראיתי עד היום שום נתונים שתומכים בהן, וממילא זה כנראה לא כל-כך משנה כי בינתיים עדיין מדובר רק על 'תוכניות' והפרויקט הנוכחי ברחוב העצמאות מתייחס רק להקמת מת"צים באמצע השדרה. (דרך אגב, בחומר של אותה מסיבת עיתונאים של העירייה הם נזהרו מאוד שלא להשתמש במונח 'רכבת קלה' אלא בתיאורים עקיפים ועמומים. בציור הנחמד שמופיע בכתבה לא נראית רכבת קלה אלא אוטובוס משוכלל כזה)
אני ממש לא מבין...חסרונות אוטובוסים מונחים
מכיוון שדעתי נוטה באופן ברור בעד רכבות אמיתיות ונגד תחליפים זולים (או לא כל-כך זולים), אשתדל להביא אל הפורום קישורים לחומר המציג את הבעייתיות שמערכות אוטובוסים מונחים, ואשאיר לאחרים, שדעתם שונה, את מלאכת הצגת יתרונות האוטובוסים המונחים אל מול הרכבת. סיכום נחמד של מה אמור להיות טוב באוטובוסים מונחים אבל מתברר כבלוף די גדול מופיע באחד מהאתרים הרבים שמצאתי שמתנגדים לתוכנית להקים מערכת כזו ב-Cambridgeshire בבריטניה (במקרה זה מדובר בהפיכת קו רכבת סגור לעורק העיקרי של המערכת) - שוב, אני חושב שבקישור הזה יש חומר קריאה שהוא בבחינת 'חובה' למעוניינים להכנס לדיון.
אי אפשר "להוציא את הכרמלית לרחוב"אני ממש לא מבין...
אם מתכוונים בכתבה באמת לרכבת קלה שתוקם בין הקריות לבת גלים, ולא מערכת של אוטובוסים חדישים אז זה ממש טיפשות. כמה תושבים מהקריות נוסעים כל יום לבת גלים ולעיר התחתית?! כמה תושבים מבת גלים נוסעים כל יום לקריות?! ואם יש כאלה שנוסעים, אז הם לא צריכים בשביל זה רכבת קלה! יש את רכבת ישראל שמגיעה מכמה תחנות בקריות לחיפה מרכז שזה בעיר התחתית, ולבת גלים. כל מה שצריך לשפר זה את הנגישות האוטובוסית של התחנות עצמם. ואם כבר משקיעים כסף ביצירת מסלול לרכבת הקלה אז יש לי רעיון יותר טוב... שיוציאו את הכרמלית מהתחנה בכיכר פריז אל הרחוב, שתיסע במסלול של הרכבת הקלה ותתחבר לתחנת רכבת חיפה מרכז. וכך יוכלו אנשים מהקריות לרדת בכיכר פריז, ומי שיצטרך, לנסוע להדר ולמרכז הכרמל בכרמלית בנוחות ובמהירות.
ואי אפשר להמשיך את הכבל לרכבת מרכז?אי אפשר "להוציא את הכרמלית לרחוב"
נכון שזה היה מאוד נחמד אם הכרמלית היתה מגיעה לרכבת מרכז אבל הכרמלית היא לא רכבת "סטנדרטית" שבה המנוע נמצא ברכבת. היא בסה"כ קרונית שמוסעת על כבל ארוך "ומאוזנת" עם רכבת אחרת שמונעת על אותו כבל. כמעט ממש כמו מעלית.
גם מבנה הקרונות בכרמלית, לאואי אפשר להמשיך את הכבל לרכבת מרכז?
אי אפשר, וגם אין צורך.ואי אפשר להמשיך את הכבל לרכבת מרכז?
יתרון אחד המון חסרנותחסרונות אוטובוסים מונחים
מכיוון שדעתי נוטה באופן ברור בעד רכבות אמיתיות ונגד תחליפים זולים (או לא כל-כך זולים), אשתדל להביא אל הפורום קישורים לחומר המציג את הבעייתיות שמערכות אוטובוסים מונחים, ואשאיר לאחרים, שדעתם שונה, את מלאכת הצגת יתרונות האוטובוסים המונחים אל מול הרכבת. סיכום נחמד של מה אמור להיות טוב באוטובוסים מונחים אבל מתברר כבלוף די גדול מופיע באחד מהאתרים הרבים שמצאתי שמתנגדים לתוכנית להקים מערכת כזו ב-Cambridgeshire בבריטניה (במקרה זה מדובר בהפיכת קו רכבת סגור לעורק העיקרי של המערכת) - שוב, אני חושב שבקישור הזה יש חומר קריאה שהוא בבחינת 'חובה' למעוניינים להכנס לדיון.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.