רחיצה של חתול

tasha11

New member
רחיצה של חתול

בוקר טוב לכולם לקחתי את החתול שלי לסירוס וכשהם החזירו לי אותו (הוא היה נורא מסריח), נאמר לי שהוא עשה קקי בלילה בארגז וכנראה הוא נמרח לגמרי, הם ניקו אותו (לא לגמרי כי הוא עדיין(!) נורא מסריח) למרות שכשהחזרתי אותו הביתה ניסיתי לנקות אותו עם סמרטוט לח ומגבונים. השאלה שלי היא, האים אפשר לרחוץ אותו בגיגית קטנה עם שמפו של כלבים? תודה מראש.

נראה לי שעדיף לחסוך ממנו

את הסטרס שבמקלחת, במיוחד אחרי שהוא עבר ניתוח שבטח הכניס אותו לסטרס. חתולים לא נוטים לאהוב אמבטיות, וחבל להלחיץ אותו שוב. בעקרון, אפשר לרחוץ אותו. אבל אני הייתי בוחרת באופציה של להמשיך לנגב אותו עם המגבונים (חשוב שאלה יהיו מגבונים עדינים לתינוק, ללא אלכוהול וללא בישום) ולתת לו להתאושש. תצטרכי לסבול את הריח ליום-יומיים, אבל הוא לבד ינקה את עצמו שירגיש קצת יותר טוב. לחתול שלי היה מקרה דומה, היה לו שלשול והוא היה מסריח ברמות מדהימות. ניגבנו אותו במגבונים ונתנו לו לנקות את עצמו, ולמחרת הוא כבר פחות הסריח, ואחרי יומיים כבר בכלל לא. אם את בכל זאת מחליטה לרחוץ אותו חשוב שתבדקי אם על השמפו כתוב שהוא מתאים גם לחתולים. אם לא כתוב, תקני שמפו מיוחד לחתולים.

harpi

New member
היי

בגלל שהחתול עבר ניתוח (אפילו אם קטן בלבד), נראה לי שלא רצוי ביום-יומיים הקרובים לרחוץ אותו. מגבת לחה או מגבונים לחים (בלי אלכוהול!) הם הפתרון לבינתיים, ואם אינני טועה אמור להיות מוצר בשוק של שמפו יבש - מעין קצף שמורחים על חתול ומברישים, וזה עושה את העבודה כמו מקלחת, רק בלי הטראומה לחתול
עם זאת, עד שתקני את השמפו אני מניחה שכבר יעבור מספיק זמן, ואז אולי כבר אפשר לרחוץ אותו - אבל בעדינות. בנוסף, אני לא יודעת מה התגובות של החתול שלך, אבל רוב החתולים מתנגדים מאוד לאמבטיות (ובדרך כלל לא משאירים את הידיים שלך במצבן השלם הראשוני), ולכן השמפו היבש עשוי להיות אופציה לא רעה בכל מקרה

תכשיר שבא במיכל ירוק,כתוב עליו:שמפו

יבש לחתולים וכלבים. בא בצורת קצף,כמו קצף גילוח,מנערים קלות את המיכל,ולוחצים על ה"שפריצר" יוצא קצף ,לא צריך הרבה,מספיק עיגול קצף בכף היד. מורחים את החתול,או הכלב,מחכים דקה,ומסרקים. החומר מעולה,גם הפרווה נראית כמו לאחר רחצה במים,למרות,שאין תחליף לרחצה אמיתית,אך,זה הכי קרוב שיש.. טוב למקרים שהחתול מתלכלך בארגז החול,היתה לי חתולה שבאופן קבוע היתה יושבת בארגז,ללא בעיות פיזיות,ומיד לאחר שהיתה יוצאת הייתי משתמשת בשמפו היבש. מתאים לעוד מגוון מקרים בהם עדיף לא לרחוץ במים.

tasha11

New member
תודה

בינתיים הוא ישן טוב, אתמול הוא היה כ"כ מסטול, ישן כמעט כל היום.

למעלה