רות זבדי נמצאה../images/Emo168.gif תודה לOhlo74 ולארנון
סיפור המעשה התחיל לפני מספר חודשים כשהתחלתי לכתוב את הידוע לי על משפחת זבדי משפחתה של אם
היו ידועים לי שמות שלושה ילדים שהיו בני יעקב ויוהנה זבדי (סב וסבת סב ה
). כל הילדים ניספו בשואה ובודדים מצאצאיהם ניצלו, כמו אשת אלפרד שהצליחה להגר לארצות הברית ובן של אחת האחיות שניצל והיגר למקום כלשהו ועיקבותיו אבדו. ידעתי לפי הסיפור המשפחתי שהיתה "ילדה" בשם רות זבדי שהצליחה להמלט מברלין לאנגליה ואשר שמרה על קשר מכתבים במשך שנים עם הסב. קשר זה היה מנותק במשך שנים רבות עד אתמול בערב. בהמשך אספר על השיחה. לאחר תחילת הכתיבה, כרגיל צצות שאלות ולכן התחלתי לבדוק את תוצאות זבדי בגוגל. עברתי תוצאה תוצאה, לאחר שקודם לכן סיננתי את התוצאות הלא רלוונטיות (מכיוון שהשם נדיר לא היה קשה לעשות זאת). הגעתי לדף ובו הופיע השם הרמן זבדי, חיל יהודי שנהרג במלחמת העולם השנייה ונולד באותה העיירה שנולדו בה כל שלושת האחים. שלחתי בקשה לבעל האתר למידע ופרטים נוספים, אך הוא לא יכול היה להושיע וידע רק את שם היחידה שבה הוא נלחם . פרט לכך לא ידע פרטים נוספים ולכן לא יכולתי לקשרו למשפחה משום לא ידעתי מי היה אביו. לפני יומיים נתן Ohlo74 הפנייה לאתר הארכיון הלאומי הבריטי. שיטוט קצר במסמכי ההגירה ועלו שתי תוצאות עם השם זבדי. זבדי צ'רנה שעדיין איני יודעת כיצד ואם קשורה למשפחה וזבדי רות. המסמך הוסיף לי את הכתובת המדוייקת בה שהתה רות לאחר המלטה מברלין. חשבתי שעוד ארוכה הדרך עד לאיתור, אך שלחתי מיד את המידע לשותפה למחקר מלונדון וביקשתי שתיצור קשר בהקדם עם בית הכנסת ברומפורד ואולי שם יזכרו משהו עליה או על המעסיקה שלה. בהמשך קיבלתי עצות נהדרות מלאה טייכר שהצביעה על רות זבדי אחרת (אז עוד לא ידעתי) שהתגוררה בחיפה. צלצלתי לחברה קדישא בבוקר ושם על פי הפרטים הבנתי שזו אינה רות שאני מחפשת. המון תודה לאה על העיצות הנהדרות והעזרה
אשמור את המידע שנתת לי להמשך המחקר. לפני מספר שבועות עלה בדעתי לחפש במדריך הטלפונים המקוון של אנגליה, אך משום מה נאמר בהודעה באתר שהוא בעדכון ולא זמין. אתמול תוך כדי שיטוט בפורום ולאחר שידעתי שעלי להמשיך לחפש את רות, כי זו לא רות מחיפה, נתקלתי בהודעתה של ronitcohen26 שביקשה הפנייה למדריך הטלפונים של אנגליה, חן חן רונית
. ארנון נענה לבקשתה , תודה רבה ארנון
והתחלתי לשוטט בקישורים בהפניה, עד שהצלחתי להגיע לקישור זמין שמאפשר חיפוש. מיד עלו שתי תוצאות יחידות: צ'רנה זבדי ורות זבדי. שלחתי בקשה לגברת מלונדון, על מנת שהיא תנסה לגשש ולברר על הגברת משום שידעתי שאם זו רות שאני מחפשת לפי המסמך, היא עברה את שנת התשעים שלה. הייתי בספק אם היא בחיים בכלל. עברו מספר שעות ולא הגיעה תשובה, כנראה שנסעה לחופשה בדיוק עכשיו
לא יכולתי להתאפק יותר וחייגתי... ענתה לי הגברת אחרי מספר צילצולים. הצגתי את עצמי ואמרתי שאני מתקשרת מישראל ומיד שאלתי האם היא זוכרת את הרי זבדי? השיבה מיד, כן
הוא בן דודי.. ניסתי להסביר לה את סדר הדורות וכיצד אני קשורה אך היה קשה לה להבין . בכל זאת הצלחתי להבין מן השמות שאמרה בדיוק כיצד היא מתקשרת למשפחה. היא בתו של הרמן זבדי שנהרג כשהייתה בת שנה וחצי ונכדתם של יעקב ויוהנה זבדי. התגוררה עם אמה בברסלאו ונפגשה רק מספר פעמים בודדות עם הסב של
. בשלב מסויים אמרה שהיא נרגשת מאוד, הרגשתי שקשה לה ולכן סיכמנו שאשלח לה מכתב עם פירוט הקשר, כך שתוכל להבין בדיוק מי אנחכו ומיד הבטיחה לשמור על קשר טלפוני. תם ולא נשלם זו רק תחילת הדרך
סיפור המעשה התחיל לפני מספר חודשים כשהתחלתי לכתוב את הידוע לי על משפחת זבדי משפחתה של אם