רוקחות

rotem50

New member
רוקחות

אני חיילת משוחררת עם פסיכומטרי 681 וממוצע בגרות 98.2 ותחום התרופות מושך אותי, אבל לצערי ספי הקבלה לרוקחות בירושלים ובב''ש גבוהים מדי לנתונים שלי. רציתי לדעת איזה תואר שקשור גם הוא לתרופות ניתן ללמוד בארץ, ואיך אני יכולה להתעסק בתחום זה בעתיד?

קיוט

New member
את יכולה...

לעשות תואר ראשון בביולוגיה או כימיה או משהו בסביבה ואחר כך לעשות הסבה לרוקחות.

תציצי פה אולי...

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=578&msgid=45709104 וחוצמזה, לא זוכר אם הציעו את זה שם, אבל בבר אילן יש "התמחות" בכימיה, בכיוון תרופתי. ממילא בתואר שני מחליטים במה מתמחים ולכן ההתמחות בתואר הראשון לא מאד עקרונית ולא תכשיר אותך למחקר[לרוב], או, אם לדייק-לא יקבלו בוגרי תואר ראשון מדעי[הנדסי אולי כן] למו"פ. לכן זה לא מאד עקרוני,הנ"ל, אבל טוב לדעת, אני חושב...

פרמקולוגיה

באוניברסיטה העברית ישנה תוכנית הסבה לרוקחות המיועדת לבעלי תואר בוגר (B.SC) בביולוגיה, כימיה, מדעי הרפואה, מאחת האוניברסיטאות בארץ, בציון ממוצע של 80 לפחות, ובתנאי שלא חלפו למעלה מ - 10 שנים מקבלת התואר. מביולוגיה ניתן להמשיך לביוטכנולוגיה. אחד מתחומי ההתמחות בביוטכנולוגיה עוסק בפיתוח וייצור תרופות, פיתוח מערכות לאיבחון רפואי, פיתוח טכנולוגיות למעבדות רפואיות, ייצור תרופות בשיטות של הנדסה גנטית. חלופה נוספת תואר שני בכימיה תרופתית.

jily

New member
ואפשר הפוך?

מביוטכנולוגיה להתמחות במתחום מסויים בביולוגיה? דבר נוסף: כתב פה מישהו שלא תתקבל למו"פ עם למדת תואר ראשון הנדסי ולא מדעי. זה נכון?

טוב...ככה-

ביוטכנולוגיה,לרוב, זה תחום התמחות בביולוגיה. לכן אין בעיה "לקפוץ" בין השניים...תחומים רבים משיקים לביולוגיה וביוטק.. למיטב ידיעתי המצומצמת: במו"פ מועסקים לרוב בעלי תואר שני לפחות, ולעתים נדירות יותר בעלי תואר ראשון. אם התחום לימודים רלוונטי, יש סיכוי שיועדפו מהנדסים על פני מדענים "רגילים" עם תואר ראשון ...

הנדסה

מביוטכנולוגיה להתמחות במתחום מסויים בביולוגיה? בעקרון אפשרי, אבל תדרשי להשלמות מביולוגיה-תואר ראשון. דבר נוסף: כתב פה מישהו שלא תתקבל למו"פ עם למדת תואר ראשון הנדסי ולא מדעי. זה נכון? לא נכון. גם מהנדסים (לרוב בעלי תואר שני לפחות) עוסקים במחקר ופיתוח.

למעלה