רוצים תמונות טריות מהיום מקומראן ועין גדי?

רוצים תמונות טריות מהיום מקומראן ועין גדי?

אמנם הטיול המונצח כאן היה טיול ללא ילדים, אבל כל המסלולים בו אפשריים עם ילדים קטנים, ואפילו עם עגלות ובכל מקרה יצאו לי תמונות יפות ואיפה עוד אני אשתף? התמונה הראשונה היא ים המלח, כפי שהוא נצפה מחדר האוכל של קומראן.

והנה ואדי קומראן עצמו יורד ו"נשפך"

לצערי התמונה הזו בשבילי תמיד תזכיר, יותר מהכל את מותו של אדם יקר בשיטפון לפני ארבע וחצי שנים. לא יודעת אם בתמונה הזו אפשר לראות בדיוק את הנקודה, אבל זו בכל אופן התמונה שיש לי בראש.

זו מערה מספר ארבע.

אחת המערות הפוריות ביותר מבחינת מגילות. תהיתי איך הגיעו לשם בכלל. אבל נאמר לי שחוואר הלשון משתנה מאוד במהירות. אולי לפני שישים שנה זה היה נגיש יותר.

אלעד 1975

New member
מי שהגיעה לשם ראשונה למעשה היא...

עז של רועה בדואי שהתחבאה בפנים. הוא השליך אבן כדי להניסה החוצה והאבן שברה את כד החרס שהכיל חלק מן המגילות. לא בטוח שזה היה נגיש יותר לפני עשרות שנים. פשוט העבירוּת של עיזים וגם של סיירים מעולים בדמות רועי צאן היא גבוהה בהרבה מזו של האדם הממוצע. גם כיום, חוקרי המלח"ם (המרכז לחקר המערות) מגיעים למקומות שלא יאומנו שהם נגישים להולכי על שתיים.

אם הבנתי נכון את ההסברים

אז המערה אליה נכנסה העז הייתה מערה מס' 1. זו מערה מס' ארבע, היא נמצאה אחרי שכבר ידעו שיש באזור מגילות, אבל גם היא כנראה נתגלתה על ידי הבדואים. כנראה שאתה צודק בעניין היכולות שלהם.

והנה עין גדי - על שפני הסלע שלה ויעליה

בחיי שהם מבויתים כמו כלבים. מקבלים את נוכחות הקבוצות בשלווה מוחלטת ומדגמנים למצלמה.

הנה, יש מי שמוצא את החיובי בתופעת הבולענים...

אולי עוד ישווקו את זה לתיירים...

האם תשלח לשם גם את הוריה של עומר?

אופיר - דומני כי יריבי גילה את פרצופו האמיתי אנו נישאר נאמנים וידידים למשפחת המחותנים שלנו גם כאשר הם מפנים את גבם אלינו ולא נדחוף אותם לבולענים. היכן הנאמנות? האם היא נזרקה מאחורי גוום של מתחרינו?

מילי29

New member
גם אנחנו ראינו את התופעה ונדהמנו

נראה לי מסוכן. לך תדע אם לא יפער תחתיך בולען...

למעלה