רוצים עוגה טובה?
עוגת שוקולד מעולה
חמאה - 240 גרם, חתוכה לקוביות
שוקולד מריר - 300 גרם, 70% מוצקי קקאו
שוקולד מריר - 100 גרם, 52% מוצקי קקאו
סוכר דמררה - 290 גרם (אפשר גם סוכר חום רגיל או סוכר לבן)
מים - 4 כפות
ביצים - 5
מלח - קורט
קקאו - 3 כפות
אופן ההכנה:
לשבור את השוקולד לקוביות ולחתוך את החמאה לקוביות.
להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים.
להכניס את השוקולד והחמאה לקערת זכוכית או נירוסטה, להניס את הקערה בתוך סיר עם מעט מים, כך שהמים לא יבואו במגע ישיר עם תחתית הקערה. להמיס את השוקולד ואת החמאה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב.
בקלחת קטנה להמיס את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ סוכר ללא גבישים. להוסיף את הסירופ לתערובת החמאה והשוקולד.
כאשר השוקולד והחמאה הומסו, להסיר מהאש ולהוסיף את החלמונים ולערבב היטב עד קבלת תעורבת הומוגנית. להשאיר בצד ולצנן עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
לחמם תנור ל-170 מעלות ולמרוח מעט חמאה רכה על תבנית בקוטר 20 ס"מ (זה הזמן לקנות תבנית רינג בקוטר מתכוונן)
להקציף את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף אחיד, אבל לא נוקשה מידי.
להעביר 3-4 כפות מהקצף לתערובת השוקולד ולהערבב בעדינות על מנת לפתוח את התערובת.
לקפל את החלבון המוקצף לתערובת השוקולד ב-3 פעמים, כל פעם שליש עד לקבלת תערובת אוורירית. אם הקערה של השוקולד קטנה מידי, העבירו את השוקולד לקערה שתוכל להכיל את כל התערובת.
להעביר 2/3 מהתערובת לתבנית ולהכניס לתנור למשך 35 דקות.
לאחר 35 דקות, להוסיף את שאר הבלילה של העוגה, לישר על העוגה בעדינות בעזרת כף ולאפות עוד 20 דקות.
לפני ההגשה לבזוק על העוגה מעט קקאו דרך מסננת (לפיזור אחיד של הקקאו)
עוגת שוקולד מעולה
חמאה - 240 גרם, חתוכה לקוביות
שוקולד מריר - 300 גרם, 70% מוצקי קקאו
שוקולד מריר - 100 גרם, 52% מוצקי קקאו
סוכר דמררה - 290 גרם (אפשר גם סוכר חום רגיל או סוכר לבן)
מים - 4 כפות
ביצים - 5
מלח - קורט
קקאו - 3 כפות
אופן ההכנה:
לשבור את השוקולד לקוביות ולחתוך את החמאה לקוביות.
להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים.
להכניס את השוקולד והחמאה לקערת זכוכית או נירוסטה, להניס את הקערה בתוך סיר עם מעט מים, כך שהמים לא יבואו במגע ישיר עם תחתית הקערה. להמיס את השוקולד ואת החמאה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב.
בקלחת קטנה להמיס את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ סוכר ללא גבישים. להוסיף את הסירופ לתערובת החמאה והשוקולד.
כאשר השוקולד והחמאה הומסו, להסיר מהאש ולהוסיף את החלמונים ולערבב היטב עד קבלת תעורבת הומוגנית. להשאיר בצד ולצנן עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
לחמם תנור ל-170 מעלות ולמרוח מעט חמאה רכה על תבנית בקוטר 20 ס"מ (זה הזמן לקנות תבנית רינג בקוטר מתכוונן)
להקציף את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף אחיד, אבל לא נוקשה מידי.
להעביר 3-4 כפות מהקצף לתערובת השוקולד ולהערבב בעדינות על מנת לפתוח את התערובת.
לקפל את החלבון המוקצף לתערובת השוקולד ב-3 פעמים, כל פעם שליש עד לקבלת תערובת אוורירית. אם הקערה של השוקולד קטנה מידי, העבירו את השוקולד לקערה שתוכל להכיל את כל התערובת.
להעביר 2/3 מהתערובת לתבנית ולהכניס לתנור למשך 35 דקות.
לאחר 35 דקות, להוסיף את שאר הבלילה של העוגה, לישר על העוגה בעדינות בעזרת כף ולאפות עוד 20 דקות.
לפני ההגשה לבזוק על העוגה מעט קקאו דרך מסננת (לפיזור אחיד של הקקאו)