רוצים עוגה טובה?

akavishon

New member
רוצים עוגה טובה?

עוגת שוקולד מעולה

חמאה - 240 גרם, חתוכה לקוביות
שוקולד מריר - 300 גרם, 70% מוצקי קקאו
שוקולד מריר - 100 גרם, 52% מוצקי קקאו
סוכר דמררה - 290 גרם (אפשר גם סוכר חום רגיל או סוכר לבן)
מים - 4 כפות
ביצים - 5
מלח - קורט
קקאו - 3 כפות
אופן ההכנה:
לשבור את השוקולד לקוביות ולחתוך את החמאה לקוביות.
להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים.
להכניס את השוקולד והחמאה לקערת זכוכית או נירוסטה, להניס את הקערה בתוך סיר עם מעט מים, כך שהמים לא יבואו במגע ישיר עם תחתית הקערה. להמיס את השוקולד ואת החמאה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב.
בקלחת קטנה להמיס את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ סוכר ללא גבישים. להוסיף את הסירופ לתערובת החמאה והשוקולד.
כאשר השוקולד והחמאה הומסו, להסיר מהאש ולהוסיף את החלמונים ולערבב היטב עד קבלת תעורבת הומוגנית. להשאיר בצד ולצנן עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
לחמם תנור ל-170 מעלות ולמרוח מעט חמאה רכה על תבנית בקוטר 20 ס"מ (זה הזמן לקנות תבנית רינג בקוטר מתכוונן)
להקציף את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף אחיד, אבל לא נוקשה מידי.
להעביר 3-4 כפות מהקצף לתערובת השוקולד ולהערבב בעדינות על מנת לפתוח את התערובת.
לקפל את החלבון המוקצף לתערובת השוקולד ב-3 פעמים, כל פעם שליש עד לקבלת תערובת אוורירית. אם הקערה של השוקולד קטנה מידי, העבירו את השוקולד לקערה שתוכל להכיל את כל התערובת.
להעביר 2/3 מהתערובת לתבנית ולהכניס לתנור למשך 35 דקות.
לאחר 35 דקות, להוסיף את שאר הבלילה של העוגה, לישר על העוגה בעדינות בעזרת כף ולאפות עוד 20 דקות.
לפני ההגשה לבזוק על העוגה מעט קקאו דרך מסננת (לפיזור אחיד של הקקאו)
 

revavonet

New member
אתה מפוטר!!!

אנ רוצה חתיכה ואתה מעלה רק תמונה.
נראה לך הוגן?
 
נהדר. אירגנת לי קינוח לנמנעת מגלוטן

שאוהבת מאוד שוקולד.
אין לי בבית שוקולד פחות מ 60% מוצקי קקאו. איך אתה מציע לשנות את היחס אם הכלל בין השוקולדים?
 

raya

Well-known member
נכנסתי היום לקישור שנתת... פורום תרבות הונגריה.
שם "הלכתי" למתכונים ומצאתי מתכון שלך לעוגת שמרים שממש מצאה חן בעיניי.
מתכוונת להכין אותה מחר.
לא זוכרת את השם ההונגרי שלה, אלה היו עיגולי בצק עם ריבה ואגוזים בשכבות.

תודה!

רעיה
 
מקווה שתאהבו. אני כעת משכללת אותה.

ומכינה כדורים ממולאים בריבה ואגוזים במקום עיגולי בצק. זה בנוסף לאגוזים שבין השכבות. כך יחס בצק מלית משתפר.
 

raya

Well-known member
העוגה עם השם המסובך..... ממש טעימה.
לדעתי שמתי פחות מדי ריבה , יתוקן בפעם הבאה.
אפשר גם למרוח ממרח שוקולד/נוטלה/השחר במקום הריבה.
שוב תודה!

רעיה
 
נראה מצויין.

בד"כ מגישים אותו עם רוטב יין או רוטב וניל. גם אני רציתי לשפר את יחס הבצק מלית וכך נראית הגירסה המשודרגת:
 
aranygaluske גלוסקת הזהב בגירסה משופרת

על פי כללי הפורום מצרפת את המתכון...
aranygaluska גלוסקת הזהב ההונגרית שלי

עוגת שמרים הבנויה כופתאות כופתאות של בצק זהוב. כל כופתה טבולה בחמאה וסביבה אגוזים טחונים וסוכר. הסועדים תולשים כופתה וטובלים ברוטב וניל או רוטב יין.

כמובן שאני חייבת לשפר ובמקום כופתת בצק ריקה, טעימה ככל שתהיה, הכנתי כופתאות שממולאות בקונפיטורת משמיש ואגוזים טחונים. כך שההפתעה ממתינה גם בפנים...
רכיבים:
לבצק:
500 גר' קמח מנופה
3 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
100 גר' חמאה רכה
2 חלמונים (לשמור על החלבונים)
100 מ"ל שמנת חמוצה
1 כוס חלב פושר
קורט מלח
גרד מלימון לפי הטעם

למלית ולהרכבה:
200 גר' אגוזים טחונים (אצלי הפעם פקאן ואגוזי לוז קלויים קלות)
4 כפות סוכר
100 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס קונפיטורת משמיש חלקה כמעט לגמרי
קליפת לימון מגוררת
1 כף תמצית וניל איכותית
3 כפות סוכר חום




אופן הכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק ולשים בוו הלישה עד לקבלת בצק רך, חלק ולא דביק.

עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.


מכינים מלית:

שמים בקערה בינונית 150 גר' אגוזים טחונים, וניל, קליפת לימון וסוכר.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת האגוזים.

סביב משטח העבודה מכינים בקעריות חמאה מומסת, ריבה, אגוזים, סוכר חום. בחמאה מברשת למריחה. בקעריות האחרות כפיות.

משמנים תבנית קוגלהוף (הפעם ח"פ) במעט מהחמאה.

מפזרים מעט מהסוכר החום והאגוזים (מהקערית ללא הקצף).

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים חלק ראשון על משטח מקומח לעלה רבוע בעובי 1/2 ס"מ לערך.

חותכים את העלה לריבועים בגודל 8 ס"מ כל צלע. במרכז כל ריבוע שמים חצי כפית מהקונפיטורה וכפית גדושה מהאגוזים עם הקצף.

אוספים קצוות וסוגרים לכדור.

מניחים את הכדורים עם התפר למטה בתבנית המוכנה, זה לצד זה בשכבה אחת.

מורחים בנדיבות חמאה מומסת על הכדורים. מפזרים סוכר חום ואגוזים.

מעל מניחים שכבת כדורים נוספת.

חוזרים על התהליך עד שהבצק נגמר.

את השכבה העליונה מורחים שוב בחמאה ומפזרים את שארית הסוכר והאגוזים.

מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח ומכניסים לתנור מחומם ל 170 מ"צ ל 50 דקות.
 

revavonet

New member
וואו, נראה משמין בטירוף


הרסת לי את הדיאטה רק מלראות אותה.
אני בהחלט אנסה אותה בשבוע הבא.
 

raya

Well-known member
איך לא שמתי לב.... ולא ראיתי את התגובה שלך....
כעת עשיתי חיפוש ומצאתי גם את השדרוג.
ינוסה בפעם הבאה.
תודה,
רעיה
 

akavishon

New member
נראה לי שאפשר לעשות הכל עם 60%.

לא צריכה להיות שום בעיה.
הכי הרבה להוריד טיפונת מהסוכר.
 

akavishon

New member
אני מצטער, אבל לך אסור לקרוא לזה שערוריה

יש לך את המתכון בספר של יותם :)
 

מאקי

New member
על אחת כמה וכמה...ניסת לאכול פעם דף עם מתכון?

צ'טערת...חסר מלח...!!!!!!!!!!!!!!
 
דחוף!!!!! אני באמצע ההכנה קקאו?

האם זה רק לפיזור? אם כן זה המון. אם לא, לא כתוב באיזה שלב להוסיף. תודה.
 
עד שענית הוספתי ליתר בטחון לפני הקצף.


מקווה לטוב.... לא נראה לי שיפגום יותר מדי, הריח בינתיים מעולה.
 
למעלה