רוצה קצת להשוויץ

ayaba

New member
רוצה קצת להשוויץ

הכנתי הערב את הקרואסון הזריז של וואן ותראו איך יצא אם אצליח להכניס תמונה...
 

ayaba

New member
הבעיה העקרית שלי היא איך

לצלם ושיצא יפה, כי עם פלאש זה בוהק מדי ובלי זה כהה מדי. והריח פה בבית ממש שגעון
 

bakery

New member
יופי...

אוכל לצלם תמיד בלי פלאש, זה לא רק בעיה של ברק, יש גם שינויים בצבעים ובגוונים. לצלם במקום הכי מואר, לכוון במצלמה את מד האור על סוג התאורה אם זה ניאון או מנורת ליבון רגילה, כך המצלמה תכוון עצמה לתאורה הנכונה. דבר חשוב, במצלמות דיגיטלויות כאשר יש חוסר בתאורה המיקוד לא מדויק והכל יוצא מטושטש, המצלמה לא מסוגלת להתמקד על האוביקט. דבר נוסף, להניח את היד על משהו יציב למניעת תזוזה.
 

ayaba

New member
../images/Emo51.gif על העצות

המצלמה שלי ממש פשוטה ואין בה אפשרויות בחירת סוג התאורה, אבל ניסיתי לעשות את המיטב והנה התוצר הסופי
 

bakery

New member
העוגה נראית יופי...

גם התאורה בסדר, יש רק בעיה של מיקוד.
 

ayaba

New member
שמתי לב, אנסה להשתפר בעתיד

שוב תודה על היעוץ
 

wan

New member
ayaba יצא לך מקסים כל הכבוד

הקרואסונים שלך נראים למרות הטשטוש נפלא... כל הכבוד לך. לגבי המצלמה נסי לעשות ניסיונות צילום בכל מיני פינות בבית למצוא את התאורה הנכונה... כך אני למדתי לצלם.... וכשתמונה או תוצאה תמצא חן בעינייך... נסי לצלם באותו מקום שוב....
 
וואיייייייייי אני מת על שוקולד חחח

אני מסוגל לפתוח חבילה של שוקולד גדול לא חשוב איזה טעם ולנגוס בטבת שוקולד ולאכול את כולה חחחח אבל לא בביס אחד בכמה ביסים!!! אבל יכול לאכול כמה שאתם רוצים שוקולד ובגגללל זה אני כר עם טבעת חצי שנה כבר ופחות איזה 30 30 קילו -----
 

adiche

New member
אפשר לקבל את המתכון או קישור אליו

אני לא מוצאת במנוע חיפוש. זה נראה נהדר!
 

ניקי ב

New member
קרואסון מהיר של wan

1 ק"ג קמח רגיל-להוריד כוס אחת –ובמקומה להוסיף כוס אחת קמח ללחם. 2 כפות שטוחות שמרים יבשים. 250 מ"ל מים פושרים. 100 גר' סוכר 10 גר' משפר אפיה- לא חובה-רק המלצה. 3 ביצים שלמות גדולות 100 מ"ל שמן רגיל(לא זית) 200 גר' מרגרינה, או חמאה , או מחמאה, רכה. יוצא נהדר גם עם מרגרינה . בקערה 200מ"ל מים פושרים.(50 מ"ל מים לשמור להוספה אח"כ לפזר מעל את השמרים ,ושתי כפיות סוכר מכמות הסוכר הנתונה. לפזר מעל הכל 2 כפות קמח . להשאיר עד שתופח ומעלה בועות. לערבב. אם מכינים במיקסר. לקערת מיקסר להוסיף: קמח, משפר אפיה, הסוכר,לערבב היטב, להוסיף מרגרינה חתוכה,שמן,ביצים טרופות. ואת תערובת השמרים. לערבב הכל על מהירות נמוכה כ- 3 דקות,תוך הוספת יתרת המים. ללוש עוד 7 דקות על מהירות בינונית גבוהה. להעביר הכל למשטח לישה. לא לקמח. ללוש עוד כ- 5 דקות, או עד שהכל חלק . להעביר לקערה להתפחה,לכסות במגבת נקיה. בימים חמים אני מתפיחה בחדר ממוזג.כדי שיתפח לאט. זמן התפחה כ- שעה.או עד שהבצק מכפיל נפח. לאגרף בצק להוצאת אויר. ולהתפיח שוב , חצי הזמן עד שתפוח קצת יותר מהגודל המקורי. (ם מוסיפים משפר אפיה, מתפיחים רק פעם אחת.ומדלגים על התפחה שניה ומיד עוברים לעיצוב.) לחלק ל-4 כדורים. לקמח ממש מעט,או כמעט בכלל לא משטח עבודה ומערוך. לרדד לעיגול או מלבן ,ולחתוך משולשים,לגלגל לקרואסון. למרוח בביצה, ולהניח להתפחה. למרוח שוב ביצה ,ולאפות. תנור מחומם מראש ל175 מעלות צלסיוס. עד הזהבה . הערות: נתן להכין לחמניות- אך יש להכינם ברידוד וחיתוך למשולש שווה שוקיים. ולגלגל כמו קרואסון. נקבל לחמניה מאורכת ,עם מרקם קליל. שנתנת לחיתוך ומילוי אח"כ. לא מוצלח להכנת לחמניה ישר מכדור בצק. הרידוד נותן מרקם קליל יותר. נתן למלא במה שרוצים. מתוק או מלוח. אני ממלאה לפעמים בשוקולד. ולפעמים בגבינה צהובה. נתן להקפיאם. ואם אתם אוהבים אותם מתוקים יותר הכינו סירופ חם מסוכר =מים=מיץ לימון. וצקו על הקרואסונים בעודם חמים. אני לא יוצקת כי אני מגישה כמו לחמניות. וגם מקפיאה. wan מקווה שאף צרפתי לא קורא את המתכון הזה.כי אז יאמר שזה ממש חילול הקודש. אבל התוצאה נפלאה. ובכלום זמן . ואם ממש בא לכם. אחרי לישה במיקסר,לושו ביד קצת,ואז בצעו מספר קיפולים כמו שעושים בבצק עלים.
 
למעלה