רוצה לשתף

ליאללל

New member
רוצה לשתף

בדיון שנערך בפורום הורים לילדים... אתם מוזמנים לתת את הדיעה שלכם וזהירות הדיון הוא מאוד טריגרי

../images/Emo207.gifנשמח אם תעזרו לנו להביא

את הנושא הזה למודעות הנוער. מחר ב-17:00 תשודר תוכנית נוספת של "מה שלומך"- התוכנית האינטראקטיבית לנוער בהנחיית איריס פרחי ובהשתתפות חגית ורד- יועצת חינוכית מטעם ארגון "דלת פתוחה". התוכנית מחר תעסוק בנושא הטרדה מינית. אתם מוזמנים לכתוב כאן הצעות, שאלות, בקשות, דיעות, סיפורים שיש לכם בנושא התוכנית. אם יש לכם בעיה כלשהי שתרצו להתייעץ עליה עם איריס וחגית (היועצת באולפן), ניתן לרשום אותה כאן או לשלוח אותה במסר אישי לכינוי "מה שלומך". כמו כן, אם אתם מעוניינים לשאול שאלה או לקבל ייעוץ בטלפון במהלך השידור- שלחו לנו את הבעיה בקצרה ואת מספר הטלפון שלכם ואנחנו נחזור אליכם. וכמובן- נשמח לראותכם מחר! קישור ישיר לשידור יופיע מחר ב-17:00 בעמוד הזה

...

קראתי את כל השירשור ואני חייבת לציין שהייתי ממש בשוק מכמה מהתגובות. הכי מכעיס זה שאם חס וחלילה יקרה למישהו מהכותבים משהו כזה התגובה שלהם תשתנה מיד ב-180 מעלות! איפה עובר הגבול בין סקרנות לבין פגיעה? אצל ילדים{ולצערי גם מבוגרים}הגבול הזה הוא מאוד דק. מזעזע.

לי יותר מפריע

שמגיעים לסיטואציות כאלו, בד"כ שוקלים 2 דברים 1. ענישה 2. התעלמות (להבליג ולהמשיך הלאה..עם קצת "נונונו") אף אחד לא חושב על לטפל בעניין, טיפול של ממש... בייחוד עם העובדה שכושר הענישה של המדינה הזאת לא מתפקד בצורה מועילה.

יום.

New member
אני אמרתי שיש לעבור על זה בשתיקה?

הם צריכים לקבל טיפול על זה אין וויכוח בכלל. חייבים לבדוק מאיפה ההנהגות זו נובעת ולבהיר להם שהיא התנהגות לא נאותה (בלשון המעטה). אבל ענישה? החוק בישראל מחיל אחריות פלילית על ילדים מעל גיל 11. הם בני 7, הם ילדים. אז מה את מציעה לעשות? להכניס אותם לכלא?

לא.

ולכן שאלתי אותך מה את מציעה לעשות. אבל גם השעיה של שלושה ימים זה לא מספיק! ולא מלמד כלום, אלא להפך מאפשר לחזור על אותם מעשים...

אני דווקא אמרתי שלא צריך להעניש..

אלא לטפל.. והוספתי ש"כושר הענישה" של המדינה הוא לא משהו,בלי קשר למקרה הספציפי הזה.

למעלה