רוצה לשתף את אמא

etiush

New member
רוצה לשתף את אמא

היה לי יום לא כ"כ מוצלח היום, ואני רוצה לשתף את אמא. אבל אמא לא פה, אז אני אשמח אם תשתתפו אתן. אני מודה שאני לא נכנסת לפה הרבה לאחרונה מכיוון שאני מאוד עסוקה בעיסוקיי הרבים (מי שזוכר אותי - סטודנטית בת 22). אני מקווה שאתן לא כועסות. הפורום הזה תמיד בליבי. כמו היום, שאני רוצה לשתף... התחלתי לעבוד. למלצר. איזו עבודה נאחסית זו. כלום לא הולך לי. הכל נופל לי מהמגש, אני מגמגמת כשאני עם לקוחות (לפעמים), הבוס מלחיץ אותי במבטיו, אני לא זוכרת את התפריט - בקיצור שחור לי. באמת שיש לי פוטנציאל, אני לא יודעת למה לא הולך לי. הגעתי לשם עם עוד כמה מתלמדים חדשים ואני מרגישה שרק אני תקועה. שרק אני מתלוננת שלא הולך לי, ומאשימה את דרך ההתלמדות הלא כ"כ טובה בעיניי. אמא מילצרה פעם. היא הייתה יודעת מה לייעץ לי. התנאים בעבודה הזו טובים, האנשים ברובם סבבה, והאוירה בגדול נחמדה, כך שחבל לי לאבד את הניסיון. אבל מה אני יעשה? אני מרגישה כמו ילדה מפגרת עם 2 רגליים וידיים שמאליות... תודה שהקשבתן. חג שמח לכולם

etiush בוקר אור ../images/Emo42.gif

התחלות הן קשות בד"כ, ולא תמיד הכל הולך בקלות מיד בהתחלה...את מספרת שהתחלת למלצר ולא ממש הולך לך...אז מה? האם זה מה שיהרוס או יבנה את חייך?? אל תתני לזאת להפיל אותך ואל תיכנסי למצבי רוח רעים בשל כך, אולי לא זו העבודה שבאמת מתאימה לך?! וגם אם כרגע את זקוקה לה והיא מתאימה לך, אז החליטי לעשות זאת ממקום אחר...אם נופל אז הרימי חייכי ואימרי לעצמך שלא קרה כלום, לכולם זה יכול לקרות, הלחץ שלך עם הלקוחות הם דבר טבעי לאנשים שהם ביישנים או חסרי ביטחון, וזה קורה לרבים מאיתנו במיוחד במקום שאיננו רגילים בו ואיננו מרגישים בו נוח...ובאשר למבטיו של הבוס...שיסתכל, נסי להתעלם אל תתני לו לשלוט במצב רוחך ובהרגשתך, נסי לחשוב על כיוון חיובי, שזה רק זמני והדברים ישתנו, אל תחפשי את מי להאשים, לא את דרך ההתלמדות ולא אחרים, זה לא יפתור את ההרגשה או הבעיה החליטי שמהיום את עושה מה שאת יכולה ונסי להירגע. לכולם קשה בהתחלה וגם אם האחרים למדו ולך יש עדיין קשיים, הרי כל אדם שונה מהאחרים גם בדברים אחרים ואין צורך להילחץ מכך...נסי להכניס זאת לפרופורציות. חישבי על החיים ועל מה שיש בם, חישבי על הקשיים והדברים הלא נעימים...האם זה שווה שתרגישי רע כל כך?? בטוחה שאמך היתה עוזרת ומייעצת , אך מאחר והיא לא לידך לצערנו, זקפי ראש ועשי מה שאת חושבת שהיתה מייעצת לך, חשבי על כך שהיא תמיד איתך, גם אם זה במימד אחר ובקיום אחר, וכשאת ממלצרת דעי שהיא איתך ולצידך, אולי זה חעזור לך מעט... והכי חשוב נסי לאהוב את עצמך כמו שאת, נסי למצוא בעצמך דברים חיוביים ואני בטוחה שיש לך רבים כאלו, ונסי להתייחס לדברים מכיוון אחר... הביטי מזווית אחרת, קבלי אותם בצורה שונה... ובחג הזה, תני לעצמך את חופש והחרות להרגיש טוב... תודה ששיתפת.

אתיוש חמודה ...

קודם כל, בודאי שזוכרת אותך, ומידי פעם תוהה מה שלומך ואיך את מתמודדת עם כל התלאות בחזית הבית והאחות ... שנית, אין צורך להתנצל כשלא מבקרים תקופה. זה טבעי - יש תקופות שצריך יותר לשתף, ויש תקופות שפחות. אני אשמח אם תראי את המקום הזה כמקום שאליו את תמיד יכולה לפנות כשרע לך וכשטוב לך וכשסתם בא לך - בלי קשר ל'פעילות קודמת'. אין חובת נוכחות כאן ... שלישית - בנוגע לעבודה - סוד קטן: התחלת עבודה היא תמיד קשה. או לפחות בדרך כלל. גם בעבודות בכירות יותר, לקוח זמן להתסגל. ואת עוד בסוג כזה של עבודה שנלמדת אל מול הרבה זוגות עינים - לקחוחת, מלצרים אחרים, בוס ... אני יכולה להמליץ לך על שיטה שאני פיתחתי בעבודות חדשות. אני קוצבת לעצמי תקופת זמן להסתגלות, ובתקופה הזו 'מנמיכה ציפיות' מעצמי, וכל פעם שאני נלחצת או מתקשה, אני מזכירה לעצמי שהשבועות הראשונים הם תמיד קשים. האמת, כנראה שאפילו לאמא שלך הייתה תקופה של הסתגלות מן הסתם. הרי היא לא נולדה מלצרית ... ואולי דרך נוספת להתמודד זה לחשוב על זה שהנה את עושה משהו שגם אמא עשתה [שבעיני זה תמיד מרגש], ואולי תחשבי גם איך אמא התמודדה בהתחלה עם לימוד המקתוע החדש. ועוד טיפ אחרון לסיום: לקרוא לדברים בשמם. למשל, אם שכחת משהו מהתפריט, זו לא בושה לומר ללקוח "סליחה,, אני חדשה". אנשים נוטים להיות מאוד אמפטים ברגע שמשתפים אותם, וסביר להניח שיאמרו לך שזה בסדר, ואין בעיה. אפילו הבוס ... ספרי לנו איך את מתקדמת. מחזיקה לך אצבעות,
סקאלי

etiush

New member
תודה לכולכן על העצות

החלטתי באמת להמשיך לנסות ולא להתייאש בטח שלא מדבר קטן כזה, אני לא עושה לעצמי הנחות, כי הכי קל זה להגיד "לא יכולה" ולפרוש בהרמת ידיים. ואני לא יעשה זאת. אז השבוע אני יעדכן אתכן מה קורה! ידעתי שתצליחו לעודד אותי :) תודה!

כל הכבוד לך! ../images/Emo45.gif

מחכים לעדכון ... וחשבתי אולי גם לקחת לעצמך בכל משמרת יעד אחד להתמקד בו. נגיד - במשמרת הבוקר ללמוד בע"פ את תפריט המנות האחרונות. למחרת - המשימה - להחזיק יציב את המגש ולא להפיל כלום. וכל פעם לשים משימה אחת בפוקוס. כל בעיה נעשית פחות מאיימת כשהופכים אותה לחלקים קטנים. ועם בעיות קטנות יותר קל להתמודד. בהצלחה!

למעלה