רוצה לראות בבהירות. משתפת בדילמה.

yapi2000

New member
רוצה לראות בבהירות. משתפת בדילמה.

שלום לכם. אני ממש לא נוטה להתייעץ (לצערי). הפעם מרגישה שרוצה וצריכה לקבל נקודות מבט של אנשים אחרים. שאולי איבדתי את הכיוון – רוצה לבדוק איתכם אם אפשר. אנסה להביא את העניין בקצרה: כמובן, אני פה כי נישואי במשבר. מעט רקע הכרחי: ביחד עם בן זוגי כבר עשר שנים + שני ילדים קטנים. עבור בן זוגי זו מערכת משפחתית שנייה (יש עוד שני ילדים גדולים שהקשר עמם מצוין). אנחנו 'לא ילדים' בעצמנו – האמהות שלי מאוחרת כי חיכיתי "לאיש הנכון ולזמן הנכון". האיש שלי הוא איש טוב, חכם וחם. מה שכן, יש לו קשיים בלשמור על מסגרת עבודה יציבה. לאורך השנים ידענו תקופות של מצוקה כלכלית אמיתית. תמיד היתה קורת גג ואוכל על השולחן אולם היה מתח מתמיד מאיפה נשלם את חשבון החשמל? את המיסים למערכת החינוך וכד'. קרה שדחינו תשלומים, מה שהפך לחובות מעיקים והגביר את התחושות שאנחנו 'רודפים אחרי הזנב של עצמנו'. בעיקר, שבכל פעם שהאיש שלי התחיל עבודה וקצת התחלנו לטפס, היתה נסיגה מיידית כאשר פוטר מעבודתו ושוב נפלנו אל הבור. המון ויתורים ותחושת מחנק ליוו את החיים בעשור האחרון. הדבר הטוב הוא כמובן הילדים והניסיון שלי ושלו להתקדם מבחינה מקצועית. חשוב לציין שלאישי מקצוע מיוחד, שאין בו הצעות רבות וגם האפשרויות יחסית מוגבלות ונמצאות בעיקר בפריפריה. אנחנו גרים בצפון הרחוק . לאורך השנים, כשראיתי 'לאן הרוח נושבת' ואת בן הזוג שלי כל כך מתוסכל ומדוכא מהמצב, הצעתי לו לנצל את התקופה של האבטלה לטובתו ולהתחיל ולתכנן שינויים במקצוע ובכיוונים שהוא הולך בהם. בזה התאכזבתי, כי יש לו נטייה ללכת 'ראש בקיר' ולהתעקש, במקום לחשוב בגדול ולראות שיש כיוונים נוספים שניתן לקחת (ואני יודעת שיש לו כישרונות, רק הוא תקוע עם המקצוע שבחר לעצמו דווקא). לפני כחצי שנה קיבל בן זוגי עבודה בחו"ל – הצעה שהיתה קפיצת מדרגה מכל בחינה: מקצועית, כספית ובעיקר – נפשית. הוא מאוד רצה בזה, ואני הסכמתי. הרגשתי שעדיף כרגע למלא אותו מבחינה רגשית ובמקביל להתאושש מעט כלכלית, כדי שנתחיל להרגיש יותר טוב. הסכמתי לזה ובמשך שלושה חודשים היה בן זוגי לחו"ל. היה לי מאוד קשה, ללא עזרתו לתפקד עם הילדים והעבודה (אני ממש לבד פה, אפילו חברים קרובים שאפשר ממש לסמוך עליהם אין לי, גם לא משפחה). חוץ מזה שגם מאוד התגעגעתי, אבל זה מעבר לקושי היומיומי. לאחר שלושת החודשים הללו שוב הוא פוטר, מה שהיה טראומטי בפני עצמו. מאז הוא 'יושב בבית' – ומאוד קשה לנו מבחינה כלכלית ונפשית. אלא מה – שהתרגלתי לזה. קשה לי להגיד את זה, אבל עם העומס הזה אני כבר מתמודדת ורגילה. אז עכשיו לעניין: הצעת עבודה בדרום... הוא מאוד מעוניין ורוצה – הצעה טובה והוגנת כספית מאתגרת מקצועית. כאן בצפון יוכל לכל היותר בשלב זה לעבוד בשכר מינימום כפועל או שומר, ואין הצעות בתחומו ומי יודע אם ומתי יהיו. אני לא רוצה לעבור לדרום – בטח לא לאור חוסר היציבות שלו בעבודה. אוהבת את הצפון ורוצה להישאר. נכון שהדרום זה לא חו"ל, ואפשר להיפגש בסופ"ש, אבל – כל השבוע יהיה 'עלי' ואני כבר יודעת כמה זה קשה. אני מרגישה שאם אני הופכת להיות 'חד הורית' שהאיש שלה 'מפרנס' אותה – כלומר מכניס 'מזונות' כל חודש (עם כל הכבוד, אני מכניסה יותר לאורך השנים, אז לא בדיוק מפרנסים אותי) – אני לא מוכנה לזה! יודעת שהפעם זה לא נכון לי לוותר על כ"כ הרבה, אפילו לא בשביל רווחה כלכלית ונפשית בתחום זה. המחיר של להיות לבד, של ילדים שלא רואים את אבא שלהם, של התחושה הקשה הזו של התסכול ביום-יום: שאין עם מי לדבר, לחבק, לכעוס, לריב – כל הדברים שהם חלק מהחיים של זוג ומשפחה – אני כבר לא מוכנה לוותר עליהם. יש ביננו חילוקי דיעות מאוד קשים בנוגע לזה. חוץ מזה שזה פוגע בי שאני מרגישה שהוא כעת מוכן 'לוותר' על המשפחה שלו וללכת לעבוד רחוק, הוא חושב שזה הדבר הנכון לעשות ונראה לי שהוא יעמוד על הרגליים האחוריות (כלומר אני אצטרך ממש לקבוע בשבילו אם ילך אם אני רוצה שדברים יהיו כמו שאני רוצה, כי אם אגיד לא אגיד זאת מפורשות הוא יעדיף לעבוד שם). אני חושבת שצריך לשנות את הגישה, לעבוד בשכר מינימום אם אין ברירה, לחשוב איך משנים כיוון מבחינה אישית ומקצועית, לא 'לרוץ' כל פעם למקום ששם יש הצעה אלא לשלוט יותר בחיים שלך – ולא לתת לדברים חיצוניים כמו איפה יש הצעת עבודה 'כרגע' לקבוע לנו. עייפתי מחוסר יציבות ומנדודים. אני מרגישה מאוד קשה ושזה ממש משבר בקשר, ואולי אפילו פרידה. מה אתם חושבים: האם צריך להמשיך ולנסות, גם במחיר וויתורים על הורות וזוגיות ומרחק, לשפר את המצב הכלכלי ולחוות עבודה מספקת ומאתגרת, או שאולי צריך לשנות את הראש ולהגיד שיתכן וזה אומר שמוותרים על עבודה טובה ומכניסה (שמי יודע כמה זמן אשאר בה) חושבים בצורה יותר מאורגנת מה חשוב לי בחיים ואיך אני משיג את זה, וגם ממשיכים ומחויבים בנוכחות למשפחה ובחלוקת הנטל – לא רק מבחינה כלכלית? זו דילמה קשה. דעתי יחסית מגובשת, אך אני רוצה לשמוע עוד דעות – אולי אני טועה. המחיר כאן יכול להיות פרידה, וחבל. מאוד אודה לכל מי שיגיב (וכמובן תודה על הנכונות לקרוא עד כאן, זה עוד אחרי שניסיתי לקצץ...).

seeyou

New member
סיסמה שלי בחיים היא:

"הבית והמשפחה הולכים איפה שיש פרנסה-עבודה". רצוי סדר עדיפויות בחיים במיוחד כאשר יש אחראיות על הילדים. בקשר לזוגיות שלכם זה סיפור משני-דבר ראשון תפעלו ביחד על מנת שהמעבר יהיה יותר קל בהצלחה. יוסי

yapi2000

New member
התוכל לפרט מעט יותר? ../images/Emo158.gif../images/Emo26.gif../images/Emo63.gif

זה בסדר אם רק מקבל את המוטו. אבל, בתור איש חכם וישיר - אשמח גם לאינפוט מילולי מצדך (מקווה שלא בקשה מופרזת מהקיסר). בזמנך החופשי. תודה.

czar

New member
מעט, כן

לא רוצה לקחת קרדיט על תשובתו של יוסי, שקראתי את הפוסט שלך, די לא הייתי סגור על תשובה ואז יוסי שם את לבני הלגו במקום, ונכון לדעתי. ראי, אם לא תפתרו את הבעיות הכלכליות ועיסוקיות שלכם (שלו בפרט), האהבה תפרוץ החוצה בעוצמה מהחלון, לחץ החיים מול הכנסה והתיסכולים שלו לא ירפו מכם והחיים כנראה יראו בהתאם. ככלל אני חושב לא אוהב בטלנים, ועוד כלל אצבע שלי אומר שגם אם בראיון עבודה עשית רושם מצויין, אם אתה לא מתאים או סתם אהבל, כנראה "יעלו עליך" תוך חודש. היות ובמרכז תחום ומגוון הצעות העבודה הרבה יותר גדול, וככזה יכול לגרום לו תעסוקה בכבוד, ביטחון עצמי טוב יותר ובאופן ישיר ישפיע עליכם, אני מאמץ את גישתו של יוסי, משפחה הולכת אחרי פרנסה, ועם עוד מחשבה, תרבויות שלמות עושות את זה. על זה יש כמה שאלות לנוסחת ההחלטה: - מגורים - האם יש חלופה סבירה במרכז - לא פירטת במה את עוסקת ומה מעבר למרכז יכול לעשות לך

נומלה

New member
צר לי אבל זו לא ההחלטה שלך

את יכולה להחליט לגבי עצמך. למשל ללכת ולרכוש מקצוע יותר מכניס שיקדם אתכם כלכלית. את יכולה להחליט שאת לא ממשיכה ככה ולהודיע לו. את יכולה להבהיר לו את רגשותייך (או למשל לשלוח את הילדים איתו כדי שיפנים) . לפי מה שכתבת הוא דבק במקצוע שלו למרות הקשיים שברןר שאתם מודעים להם. הדרך היחידה לדעתי שבה את יכולה להשפיע היא לתת לו להבין את המחיר שאת משלמת עבור ההחלטות שלו. אם הוא בוחר לא להתייחס זו כבר שאלה אחרת. אם הוא כזה בן זוג מבין ונפלא ראוי שיתיחס לזה.

yapi2000

New member
זו לא החלטה שלי

קודם כל המון תודה לכל מי שמגיב. לדברייך נומלה, אני רוצה להבין ולחדד: זו לא החלטה שלי בלבד זה נכון. זו "אמורה" להיות החלטה משותפת. כלומר בן זוגי יכול לומר שכך הוא רואה את זה ולמרות כל מה שאני עושה כדי להבהיר לו נקודות הסתכלות אחרות על המצב הוא יכול פשוט לקחת את העבודה ולעזוב לדרום. אני יודעת שמכיוון שאנחנו זוג ומכיוון שחשובה לו התמיכה והגב המשפחתי אם אני אגיד אחרי שלא אצליח בכל נסיונות השכנוע "אני לא מסכימה" הוא פשוט לא יעשה את זה. אני אחדד ואשאל: ונגיד שאני 'אעמד על הרגליים האחוריות' ואגיד שזה לא נראה לי, ואני יודעת שהוא ישאר (שוב, כי זו החלטה משפחתית ועל מקום מגורים או עבודה אמורים לדבר יחד ולא להחליט לחוד, זה לדעתי - או אולי גם כאן את חושבת אחרת, אני איבדתי ביטחון פתאום) - אז אם הוא ישאר, זה נכון לגרום לו לוותר על המשאלות שלו בשביל ערכים אחרים שהם לא פחות חשובים?

נומלה

New member
אני אחדד

לבן זוגך יש סדר עדיפויות אחר מאשר לך. התוצאה היא שכל מה שהוא יעשה בסופו של דבר יש לו מחיר בשבילך. את צריכה לחשוב איזה מחיר יותר נמוך בשבילך. בן זוג רטנוני בבית שחושב שהחרבת לו את העולם (כי הוא שם את הבעיות שלך במקום חמישי) או להתנהל לבד עם הילדים למשך תקופת העבודה בדרום. לפי מה שתיארת זה לא ימשך זמן רב כי יפטרו אותו אחרי כמה חודשים. ואז תדאגי להבהיר לו כמה את נהדרת. גם ויתרת וגם נשאת בעול. אחרי זה תושיבי אותו ותסבירי לו שהוא עכשיו דואג לילדים בזמן שאת רוכשת מקצוע מפרנס. את משמעת לי הצד היציב יותר במשפחה הזו.

גארוטה

New member
למען שלמות המשפחה

שווה לעשות נסיון נוסף, אך לא בכל תנאי. לפי דברייך בעלך לא מצליח להחזיק מעמד בעבודה לאורך זמן, ולכן במצב כזה, אם הוא כל כך מעוניין בעבודה הנוכחית הדורשת מעבר של כל המשפחה לעיר אחרת, עזיבה של הילדים את מסגרות הלימוד והחברים, עזיבה שלך את מקום העבודה, צריך לעשות את השינוי בשלבים ובזהירות. אולי כדאי שבעלך יקבל את הצעת העבודה, יעבור בשלב הראשון לבד, ורק במידה והעבודה תמצא חן בעיניו מכל הבחינות והוא יצליח להתמיד בה לאורך זמן, תצטרפו אליו. בהצלחה

sharon harpaz

New member
נדמה לי שאת צריכה "לשנות את הראש"

טוב לך עם המצב הכלכלי שלך? את מתארת פה מצב שלבעלך, "הגבר של הבית" יש אישה שלא מתבלבלת כשהיא אומרת "אני מכניסה יותר לאורך השנים" שכרגע קיבל הצעת עבודה (הפעם לא בחו"ל) מפתה, שאמור עכשיו לבחור בין זה לבין משפחתו?! למה שתשימי את בעלך ב 10 השנים האחרונות במצב כזה בכלל? למה את שמה את בעלך במצב שבו את אומרת לו שצריך להמשיך "לרדוף אחרי הזנב" כי אשתו חושבת שהוא צריך לעבוד בשכר מינימום במקום לקדם אותך ואת 2 ילדייך הלאה?! בתחילת הסיפור שלך אמרת שאין לך משפחה שאין לך שם "חיי חברה" ובקיצור לא איבדת שום דבר בצפון הרחוק ואז בסוף הסיפור שלך פתאום את אוהבת את הצפון? זה לא חו"ל, כל המדינה זה 7 שעות מחרמון ועד אילת ואת בינתיים עוד לא ניסית, את כבר מדברת על "חוסר יציבות", בעלך מנסה בכל כוחו לבנות לך יציבות, יכול להיות שעקשנותו בנושא המקצוע שלו תשתלם לכם יום אחד ויכול להיות שלא אבל איך תדעי אם לא תנסי? ואת לא ניסית את נתת לו לטוס לבד ל 3 חודשים, עכשיו הגיע הזמן שתצטרפי אליו, לפחות לפני שאת מדברת על דברים גדולים כמו "פרידה" תנסי לראות מה את יכולה לעשות כדי להישאר יחד..

yapi2000

New member
אני אוהבת תגובה ישירה וברורה - תודה לך.

אני צריכה לחשוב על זה שרון. בכל אופן זה נכון שאין לי את כל שאני רוצה ומייחלת בצפון, ועוד יש לי הרבה מה לשפר. אבל, אני מאוד אוהבת את הצפון. טוב לי במקום הזה. יש לי עבודה שאני אוהבת והרבה פירגון מקצועי ואפשרויות להתפתח. אני מרגישה שלבי מתרחב כאן. המרחב והירוק והטבע. זה נותן לי כח. גם החינוך כאן טוב, וגם זה חשוב (אבל כמובן זה לא המקום היחיד שיש בו מסגרות טובות). ברמה המיידית אין לי משפחה וחברים שיכולים לעזור לי. זה בהחלט משהו לחשוב עליו ואולי להתקרב למקומות שיש בהם אפשרות ליותר תמיכה אנושית, זה נכון. אבל יחד עם זה כן יש לי מה להפסיד. ואם אני אעבור, זה במסגרת חשיבה אסטרטגית יותר עמוקה ולא 'אקפוץ' לכל מיני מקומות רק בגלל שיש שם הצעות עבודה (אני עברתי לצפון כי מאוד רציתי להיות בו, וחיפשתי עבודה לפני שעברתי, וגם יש לי יש מקצוע יותר 'רווחי' - ומה לעשות, אני הכנסתי יותר לאורך השנים וכפי הנראה גם אמשיך לעשות זאת, אבל זה לא מתוך עיקרון או משהו, אלא זה המצב). אני מודעת לכמה זה קשה להרגיש לא ממומש ומתוסכל מזה שאתה יודע שאתה יכול יותר (וזה נכון לגבי האיש שלי). למען האמת הלב שלי כואב כשאני חושבת על זה. ובכל זאת, אני לא יכולה לעמוד ב-"תיזוזים" האלה ובחוסר היוזמה לקחת את ההווה למען העתיד בידיים ולנסות להתפתח בכיוון אחר (מן התעקשות כזאת, שמלווה בפחד, לא יודעת אבל עובדה שזה לא קורה). המון תודה על השיתוף.

adam33

New member
שאלה

את שואלת שאלה שבעצם עצם שאלתה היא גם התשובה. אם היתם בזוגיות טובה אזיי השאלה לא היתה צצה כלל מכיון שהיתם מוצאים פתרונות יצירתיים ובאין כאלה מישהו מכם היה מוותר. אבל זה אינו כך ומכיוון שכך היתי כן ממליץ שיעבוד בדרום לתקופה ותראו לאן נושבת הרוח. אצלנו זה היה גם עניין לחול והיא עבדה בחול תקופה עד שהחלטנו לאחר כשנה שהדבר לא יכול להמשיך. מישהו בסופו של דבר יוותר. העניין שרצוי שזה יהיה מתוך הסכמה ולא מתוך כפייה.

לחיות רחוק

אני חושבת שאת צריכה לברר לעצמך באופן הכי מדויק שאפשר, מה באמת מרגיז ומכעיס אותך. כי יש בסיפור שלך כמה מרכיבים שגם שלובים אחד בשני (כי החיים הם שילוב) אבל לכל אחד מהם יש את המשקל והכיוון שלו. ולדעתי, לפני שאת לוקחת החלטות כאלה ואחרות, כדאי שתבררי מהו המרכיב במשמעותי ביותר. את מדברת על: מצב כלכלי, על מגורים בריחוק ממשפחה, על אופן החשיבה שלו וקבלת ההחלטות שלו בהקשר לעצמו ועל תחושה של חוסר יציבות. אי אפשר כמובן להתעלם גם מדברים אחרים - סיפוק אישי שלך ממקום עבודה ומקום איכותי לגידול וחינוך הילדים שלך, כפי שאת חווה זאת. אז מה באמת מכעיס אותך? נניח שהוא איש צבא שלא נמצא בבית במשך השבוע ואפילו שבועיים רצופים אבל המשכורת טובה וגם התנאים מסביב ויש רווחה כלכלית. נניח שהוא איש הי טק שבכל שבוע שני נוסע לשבוע לחו"ל אבל התגמול הכספי מצויין ויש מספיק כסף לכל מה שרוצים. האם גם אז היית כועסת כל כך, או שהדיסוננס היה קטן יותר ועל כן היית מוכנה לקבל ביתר קלות את הלבד וההורות היחידנית כמעט? תראי, אפשר לגור רחוק בגליל, ללא משפחה תומכת ועם אורח חיים בו לא נפגשים בכל ערב מימות השבוע ועדיין לנהל זוגיות טובה ומשמעותית. אי אפשר לעשות זאת גם באמצע תל אביב, מוקפת בסבתות וחברות כשיש כעס על החלטותיו של בן הזוג ופער בין איך שהוא בוחר לנהל את חייו המקצועיים והאישיים ובין החלטותייך ואיך שאת רואה את חייך וחייו. מה שאני רוצה להגיד הוא, שזה לא היכן הוא כן יעבוד או לא יעבוד, זה עוד הרבה לפני כן. את שוזרת את הכעס על כך שהוא לא חושב, תופס, עושה ומנהל את חייו כמו שאת חושבת, תופסת, היית עושה ומנהלת את חייו. אני חושבת שזה שם. אני קוראת את הסיפור שלך וכל הזמן מה שנורא בולט הוא: הוא צריך ככה וככה וככה והדברים צריכים להיות כמו שאני חושבת וכמו שאני רואה. את יודעת (כביכול) בשבילו הכל, ברור לך שאיך שאת רואה ותופסת את הדברים זה הנכון וזה מה שצריך להתרחש ושהוא טועה עם עצמו לאורך כל הדרך. עכשיו, אני לא אומרת שזה לא קשה לחיות כך. זה כן, מאד קשה, מתסכל, לא מספק, מכעיס ומקומם לפעמים. אבל את חייבת להבין שאת לא חיה עם עצמך פעמיים אלא לצידו ולידו, והוא אינדבדואל נפרד ממך ויש לו את התיק שלו והמטען שלו והיכולות שלו והמחשבות שלו. ונכון, לא תמיד אפשר להגיע למצב בו חושבים מרגישים תופסים את החיים בדיוק אותו דבר. ואין כאן נכונות או צדק אבסולוטי. לכן, אני חושבת שמה שאת צריכה להחליט לעצמך הוא, שאת מתמקדת במה שטוב לך ובאופן בו את רוצה לחיות את חייך, הכי טוב שאת יכולה. את צריכה להחליט לעצמך עד היכן את מוכנה, יכולה ורוצה ללכת והיכן הוא המקום שלאחריו כבר כל כך לא טוב לך, שאת זזה ממנו. אני לא יודעת עד כמה אתם פתוחים ומשתפים עד הסוף גם בתחושות וברגשות, אני לא יודעת עד כמה אתם מוכנים ורוצים לקבל עזרה וכיווני התמודדות שלא חשבתם עליהם עד כה. אם את מתגוררת היכן שאני חושבת שאת מתגוררת, אז שרותי התמיכה והעזרה שם בהחלט מצוינים ויכולים לתת לך מענה. אני לא בטוחה עד כמה את מבינה לעומק את תחושת התסכול והכעס העצמי והפנימי שעלולים ללוות את חייו לאור הכשלונות החוזרים ונשנים שהוא חווה ואת חוסר היכולת שלו, אולי, לראות מעליהם את מה שאת רואה מהמקום המצליח ומספק שלך במקום העבודה. בקיצור, אני חושבת שלפני שאת מקבלת החלטות כאלה ואחרות, יש בסיפור הזה כמה וכמה פערים לא פשוטים להשלים או לפחות לגעת בהם על מנת לראות אם אפשר לגשר ולאחות אותם. אני לא משוכנעת שפרידה תאפשר לך רמת חיים טובה יותר והורות משותפת יותר. כלומר, לא בטוח שפרידה במצב ובמקרה הזה תשנה את מצבך באופן מהותי ממה שהוא היום (למעט העובדה שתוכלי אולי לחפש לך פרק שלישי..?) עם כל הסיפור הארוך והמפורט שלך, נדמה לי שיש הרבה מאד סימני שאלה חבויים שלא התייחסת אליהם ומי שצריך קודם כל לשאול ולהציף אותם זאת את, על מנת להבין טוב יותר היכן את עומדת ומהן ההחלטות המתאימות ביותר שעלייך לקבל על מנת לייצר לעצמך חיים מספקים יותר.

yapi2000

New member
בהחלט כבר יודעת משהו (על העולם הזה)

תודה גדולה ורבה על תשובתך המפורטת ותשומת הלב. ברור שכשמך כן את ואת הטוב הזה שרכשת את מחלקת לעולם. איזה כיף. אכן, אני חושבת שהרבה מן הדברים שאמרת מאוד נגעו לי. בעיקר סביב סימני השאלה והיכולת להציף אותם בזמן המתאים. אני גם עצרתי לחשוב בשאלה: "ומה היה קורה אם היה מדובר באיש צבא/הי טק"? - שזה חידד אצלי יותר את ההבנה שאני לא בחרתי באיש צבא או הייטק (שאז ממילא, אם מדברים על ביטחון כלכלי גרידה - יכולתי בהקשר הזה בלבד להיות יותר רגועה) ובכלל לתחושת הויתור: "שאני לא בחרתי בזה".... וכן, יש מן הממש בטענה שאני מנסה להילחם במצוי ואולי מחזיקה באשליה שיש לי בחירה במקום שאין לי ושהחיים מזמנים לי אתגרים שבהם לא בחרתי מראש (ובזה אני חושבת שאני לא שונה מכולם פחות או יותר). ובכן, זו כמו שאמרת שאלה של איפה שמים את הקו של ההתפשרות ושל שאלה של מה "תועיל" לי פרידה בעצם (פרט ל'תחושה' שאני מחליטה, או אפשרות למצוא קשר חדש, שגם זה אגב לא עניין של מה בכך). יש לי רצון 'לשלוט' באופן כללי, ובאופן ספציפי לאור התחושה הקשה שעל הרבה דברים בחיים שלי אני לא שולטת - לפעמים זה גם יכול להגיע לשתלטנות. ואגב, אני כן מקדמת את עצמי. אני לא שמה את ההווה והעתיד שלנו על בן-זוגי, אני רואה קדימה ואני עושה מאמצים אדירים לתכנן. וקשה לי, אבל קצת פחות (בזכותך ובזכות עוד טובים וחכמים שאודה להם עוד מעט בפורום). שוב תודה. והמשיכי לפזר את הטוב.

את תמיד יכולה להמשיך לשאול

למען האמת העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא, לא להפסיק לשאול.. ורק משהו קטן לעניין הבחירות. בחירה היא קבלת החלטה. לרובנו אין ממש מיומנות בקבלת החלטות, גם אם הן מאד משמעותיות לחיינו. אני חושבת שהחוכמה הגדולה היא להבין שבכל מצב נתון, בין אם אנחנו יזמנו או שה'חיים' יזמו למעננו, יש לנו המון המון מקום ותפקיד בבחירה של מה לעשות ולאן להוביל את עצמנו. אם נדאג ללמד את עצמנו לקבל החלטות גם באופן מושכל, כשצריך, ולא תמיד להשאיר דברים רק לאינטואיציה ולתחושות בטן, כך ייטב לנו. בכלל, הבעת כאן הרבה מאד מודעות עצמית וביקורת אישית והיכולת הזאת היא מצויינת. עשי איתה משהו ומצאי לך אפילו מישהו/י שי/תעזור לך לתעל את המודעות הזאת למקומות בונים ומקדמים. זה בהחלט שווה.

czar

New member
התשובה זיכתה אותך (אותי למעשה) בקפה ועוגה

עח תפוז....אם יתקמצנו אז עלי..... נהדר.

בחייאת סיזר..

עזוב תפוז.. הפעם עלי, לא?

czar

New member
מקום - כרגיל, מועד?

תעשי קצת הפסקה מהדוקטורט שלך יקירתי המלומדת, ותקדישי להתמלמל איתי שעה קצרה...

yapi2000

New member
לחברי הפורום שהגיבו כאן

כמו שאמרתי, לא מורגלת בלשתף ולהתייעץ בנוגע לעצמי - והאמת שמורגלת מאוד ("כמה מפתיע") בלייעץ לאחרים. כמה מעודד למצוא 'שם בחוץ' אנשים שלא רואים את העולם בשחור ולבן ושעוזרים לזולת בלי לצפות לתמורה (פרט לציפייה לקבל יחס דומה בשעות של צורך) - זה סוג של נתינה שעוד לא נתנו לה שם (העזרה של האנשים ברשת - שהיא תמיכה ללא כחל וסרק). נפלא לראות שאפשר להיעזר ולעולם קצת להתבהר. הייתי זקוקה לכך, וכבר אני במקום אחר. אני מסתכלת על הדברים אחרת ואני פחות בסערת רגשות. אני רואה שירידה בסערה שלי עושה לי ולאיש שלי טוב. בהודעתי למטה אמרתי כבר שהבנתי בעזרת השאלות והאמירות כאן שאני נלחמת באכזבה שדברים לא הולכים כמו שהייתי רוצה (בפעם המי יודע כמה). אני מבינה שאני מבוהלת מלהיות (שוב) לבד, בלי שבחרתי בזה, מהצורך להתמודד עם דברים שאיתם אני לא צריכה להתמודד או לפחות במידה מעט פחותה כאשר אני חיה עם בן-זוגי באופן קבוע - וכמו שאמרתי, "התרגלתי לנאחס של המצב הכלכלי הקשה" ופתאום נזכרתי מה שאני יודעת על מצבי אי-ודאות: שהם הרבה פעמים יותר מפחידים מהבוץ שנמצאים בו. לעתים אנשים מעדיפים להישאר במצב שהם יודעים שהוא לא טוב, רק בגלל שהוא מוכר ועם פחד לשנות לדבר שיכול להוביל לשיפור במצב, רק מתוך קיבעון ופחד. אני מבינה שאני מגיבה מתוך פחד, ומתוך כעס שאני צריכה להתמודד עם זה - ושבן הזוג שלי לא יכול 'לספק' לי את היציבות המשפחתית המיוחלת וכו'. את כל זה ידעתי, רק לא על עצמי...
ובזכותם נפל לי האסימון. אז המון תודה אנשים טובים וחכמים באמצע הדרך. מקווה להיפגש רק בצד השני של הפורום (לעזור לאחרים) - וגם אם לא, ואזדקק להמשך תמיכה - אני פחות חוששת לבקש אותה וגם יודעת שיש ממי לקבל. תודה
.

למעלה