שינוי הרגלים
שלום לך סופר מתוסכל,
אני שומעת מכתיבתך שאכן אתה חש תסכול, תסכול על כך שאתה לא עומד בפני הפיתויים הקטנים הללו שמתגנבים אט אט ביום יום, ומונעים ממך לטפל בענייני הבית, שהם חשובים יותר בעיניך...
שינוי הרגלים זה תהליך קשה שדורש משמעת עצמית גבוהה, ולכן כדאי להגדיר מטרות: מה הזמן לטיפול בענייני הבית ומה הזמן לגלישה באינטרנט, באיזה ימים ושעות מותר לשתות ומתי חייב לטפל בעניינים החשובים יותר בעיניך...
אני ממליצה לך לשבת לבד עם דף ועט, להגדיר מטרות שמטיבות אתך תוך כדי הבנת הצורך בלהקדיש זמן גם להנאה ולגלישה באינטרנט וגם זמן מוקצב לטיפול בבעיות השונות. כאשר הכל מסודר ומוגדר, וכשיש לך מודעות לכך שבקרוב יגיע גם הזמן להתבטלות, קל יותר לטפל בעניינים החשובים... אך כמו שנאמר בהודעות למעלה, חשוב שתהיה סלחן עם עצמך, אל תלקה את עצמך על אי עמידה במטרות ותזכור שתמיד אפשר לתת יותר זמן להנאה כי זה חשוב לנפש...
מתוסכל יקר, שינוי הרגלים הוא אינו דבר של מה בכך, ולעיתים, במיוחד כשמדובר בשינוי בהרגליי השתייה, מומלץ לפנות לעזרה...
קיימים היום קבוצות תמיכה רבות (AA) שעוזרות בשינוי הרגלי השתייה, כך שכשתפתור את הבעיה ותדבר עליה תוכל גם להתפנות לשאר העיסוקים... מלבד זאת, הקבוצות הללו נותנות כלים להתמודדות עם הצורך בשתיה, כך שכשיהיו לך את הכלים הללו יהיה לך יותר קל להיפטר מההרגל... אני יודעת שקשה להודות בבעיה ואולי מבחינתך הבעיה לא גדולה מספיק על מנת לפנות לקבוצת תמיכה, אך חשוב שתדע שבקבוצות הללו לא שופטים לפי כמויות שתיה וכל הרגל שתיה מגונה נחשב כבעיה עם כלים מיוחדים לפיתרון... פשוט צריך לפנות זמן וכח על מנת למצוא את הכלים שיעזרו לך למתן את הצורך בשתיה ולהבין מתי אכן מותר ומתי עדיף שלא לשתות...
מלבד זאת, אנשים רבים פונים לטיפול פסיכולוגי על מנת לשנות הרגלים ולהציב לעצמם מטרות, במקרה שאתה לא פנית לטיפול כזה תמיד מומלץ לשקול זאת, במיוחד בתקופה כזאת שבה אתה מנסה לשנות את אורח חייך...
המון בהצלחה בתהליך השינוי