רוצה אבל מתביישת

רוצה אבל מתביישת

אני רוצה מאד לפנות לדיאטנית כי אני בטוחה שהיא תעזור לי מאד אבל אני מאד אתבייש להגיד לאמא שלי שאני רוצה ללכת. מה עושים? יש פה מישהו שגם התבייש אבל התגבר על הבושה ובכל זאת פנה אל ההורים שלו? הייתי מבררת אם אפשר ללכת בלי הורים, מה שלא נראה לי הגיוני אבל לצערי אין לי מספיק כסף. :(

orangeada

New member
למה להתבייש??

תנסי לךשבת עם מי שיותר נוח לך מביניהם, או שניהם. תגידי להם שאת מרגישה שאת צריכה יותר שליטה וסדר בתפריט שלך, וזאת רק באמצעות דיאטנית. את יכולנ להגיד שכל הדיבורים לאחרונה בתקשורת על שרון וההשמנה שלו ממש הפחידו אותך ואת לא רוצה להגיע למצב כמוהו
[סתם, זה פשוט מטורף מה שנהיה בימים האחרונים..] אולי אחד מהם ילך איתך, אולי תציעי שכל הבית יעבור לתפריט בריא יותר, אל תתביישי. בריאות זאת לא מילה גסה!

תודה, אני אשתדל.

למרות שאני בטוחה שהם ידעו שזה לא קשור לבריאות, הרי לא רק אני מרגישה את העודף משקל שלי. בלי קשר, הדיאטנית נותנת רק תפריטים או שהיא גם יודעת דבר או שניים בקשר לפעילות גופנית?

Marble Arch

New member
כמו כל דבר - תלוי מי.

לחלק יותר חשוב להיות בעניינים וחלק סתם יתנו לך תפריט של 1200 קלוריות (מה שקרה לאמא שלי) ויגידו לך שדגים זה טוב ושוקולד זה רע. לגבי זה שאת לא רוצה להגיד להורים- בכרטיס שלך כתוב שאת בת 30.. בהנחה שאת קצת יותר צעירה מזה - 1. ההורים שלך לא צריכים לדעת, את יכולה לגשת לרופאת משפחה ולקבל הפניה לדיאטנית, זה עולה 12 ש"ח לרבעון (=שלושה חודשים) בקופ"ח כללית, וגם בשאר הקופות זה אמור לצאת באותו טווח מחירים. 2. את מתביישת מהם? ניראה לי שזאת אחת הבעיות שלך. אם את רוצה להתמודד עם עודף המשקל את צריכה להתחיל להתמודד גם עם כל חוסר הבטחון שנמצא סביב לנושא הזה. את בעצם מתביישת להגיד להורים "אני רוצה להרגיש טוב עם עצמי ואני מוכנה לעבוד בשביל זה" - שזה דבר די בוגר להגיד. אני ממליצה בחום להגיד להם, לא טוב לאמא להיות לא מודעת לבעיות של הבת שלה, והכי טוב לקשר זה שהבת תספר בעצמה. ככה גם לא תצטרכי להתמודד עם הדיאטה לבד (הרי ההורים ישימו לב שאת פתאום אוכלת מסודר ובריא..). בהצלחה!

m0sh3

New member
הייתי ממליץ לך לעזוב את הרעיון

גיל רגיש , הגוף מתפתח , דיאטה עכשיו עלולה לגרור בעיות לא נעימות.

hillator

New member
תגובה

בת כמה את? תראי ואין לך מה להתבייש, כל מערכת יחסים טובה הבסיס שלה הוא כנות. ההורים שלך עומדים תמיד לצידך מתוקף תפקידם כהורים ואם את מרגישה שאת זקוקה למשהו את צריכה להגיד להם ולא להתבייש- כי אחרת הם לא יכלו לעזור לך

תודה, אני בת 12 ו..

פרשתי מהרעיון של הדיאטנית. קראתי חלק מהמאמרים ואני עכשיו שומרת קצת ומקפידה על פעילות גופנית.

תודה אבל אני חושבת שלא

הבנת אותי נכון. אמרת לי קודם שכדאי לי לעזוב את הדיאטה, אבל זה לא מה שעשיתי פשוט עזבתי את הדיאטנית. אם כן הבנת אותי נכון - תודה רבה חג שמח

m0sh3

New member
זה פשוט

אין לך שום הסמכה , את לא יודעת מה את צריכה ואת לא יודעת איזה נזק את עלולה לגרום.

וביותר עדינות

חמודה, נכון שהאדם הוא היצור שהכי טוב מכיר את עצמו, אבל חסרים לך הרבה מאוד כלים. אל תחסכי אותם מעצמך, גשי ליעוץ!

לאכול בריא ולעשות ספורט זה תמיד טוב

אבל שימי
! את רק בת 12, בראשית גיל ההתבגרות. הגוף שלך עוד ישתנה כ"כ הרבה! אל תכניסי את עצמך למצבים מסוכנים מבחינה בריאותית, שימי לב שאת אוכלת מספיק ומאוזן-ותשמרי על עצמך. כל חוסר איזון, אפילו הכי קטן, בגיל הזה זה ממש קריטי ויכול לפגוע לך בהתפתחות..

תודה לכולם..

הבעיה היא שאני מאד רוצה לאכול בריא ומסודר. אני אוכלת עכשיו ארוחות מסדרות בלי שום בעיה, אבל אני לא יכולה ממש לאכול אוכל בריא כי אני לא אוהבת ירקות ואני צמחונית ולא אוכלת דגים! לא נורא, נחיה עם זה.. חג שמח!

למעלה