רופאים צבאיים. מי הם חושבים שהם!?

NiKo667

New member
רופאים צבאיים. מי הם חושבים שהם!?

הרגע חזרתי מהפנייה בצוקי עובדה לאורטופד. אני חייב לציין שאני ממש נגעלתי מהיחס המגעיל שקיבלתי מהרופא שם. קודם כל, המקרה שלי הוא זה: סבלתי במשך חודש שלם מכאבים מתגברים בכף הרגל. עכשיו, אני לא בן אדם שהולך לרופא על כל דבר קטן. אבל לאחר חודש שראיתי שהכאבים רק מתגברים, ואני לא מסוגל אפילו לעמוד 10 דקות בלי לצלוע אחרי זה, הלכתי לרופא היחידה שלי. הוא נתן לי כדורים נגד כאבים. לקחתי. לאחר שבועיים חזרתי אליו ואמרתי שהכדורים אומנם משכחים את הכאב לזמן מה, אבל אני מרגיש שהכאב רק התגבר מאז שביקרתי אצלו לאחרונה. אז הוא נתן לי הפנייה ופתור זמני מנעליים צבאיות. היום הלכתי להפנייה שלי. נכנסתי לרופא רק מהמבט שלו כבר הרגשתי רע עם עצמי משום מה. כאילו עשיתי משהו רע. ממש מבט מאשים וחשדני. ישבתי שם...הוא לא מדבר...רק מסתכל עלי עם המבט הזה...אז התחלתי להסביר לו את הבעיה. לאחר שהסברתי לו את הבעיה, הוא הסתכל עלי בזלזול ואמר "טוב אני אתן לך כדורים נגד כאבים" אמרתי לו שזה לא מה שאני רוצה, כי כבר לקחתי כדורים וזה לא עוזר. ואז הוא הרים גבה, ואומר לי "זה מה *שאתה* אומר"...בנימה של "אני לא מאמין לך, על מי אתה מנסה לעבוד?" בקיצור, יצאתי משם עם הפנייה נוספת ליום שני הבא. עכשיו, אני מבין שבגלל חיילים שמנסים להוציא פתורים וגימלים סתם ככה, רופאים צריכים להיות יותר קשוחים והכל. אבל זה באמת נותן להם סיבה להיות מגעילים כאלה? למה חייל צריך להרגיש כמו זבל רק בגלל שהוא בא לראות רופא? ממש מגעיל לפי דעתי

זה לא דבר אישי נגדך

יש רופאים שרואים גם 80 חיילים ביום. קשה לשמור על יחס אישי ואינדיבידואלי לכל חייל בצורה הזו. פעם הבאה מקסימום תנסה לקבל הפניה לרופא לא צבאי.

NiKo667

New member
אני יודע שזה לא אישי נגדי

אבל זה שהם רואים 80 אנשים ביום זה עדיין לא תירוץ רופא אזרחי גם רואה 80 איש ביום זה לא אומר שהוא יכול לקבוע על בסיס פנים בלבד אם הבן אדם באמת זקוק לטיפול או סתם בא להוציא איזה פתור או גימלים.

אין כמעט רופא אזרחי שרואה 80 איש

ביום, בוא נתחיל מזה. הקצב שרב הרופאים בצהל עובדים בו הוא מטורף ביחס לאזרחות. ובאזרחות באים אנשים שבאמת יש להם בעיות, לא כאלה שרוצים פטורים ודברים כאלה. יש הרבה רופאים צבאיים שיוצאים מנקודת הנחה שכולם רוצים פטורים. אפילו פעם סיפרו לי על רופא צבאי שכל מי שנכנס אליו היה שואל אותו מה הוא רוצה, איזה פטורים והכל, וזהו, כי אין לו זמן לאף אחד.

תנסי להיות במקומם

יכול להיות שהוא עושה מילואים וזה ממש לא בזין שלו יכול להיות שאם זה אחד שהוא איש קבע אז הוא חושב שהוא מקבל חרא משכורת והוא מוציא את כל העצבים עלייך ובנוסף לכל החאפרים שמשחקים אותה אז הבן אדם ממורמר אחושרמוטה שבוז ורק מת לעוף משם

nas20

New member
גם אני הייתי אצלו

לפני שנתיים, הוא ממש לא השתנה ה$#$@# הזה... לי היו בעיות רגליים והוא הסתכל אלי בחיוך... ואמר לי שאין לי כלום והוא לא יכול לעשות כלום.... אני לא יודע מה לעשות....עלק

*GormE*

New member
ואוו איך אתם מגנים על החרא הקטן

בדוגרי, הוא עשה עבורו ב-ד-י-ו-ק אותה רפואה שרופא אזרחי היה עושה בעבורו, רק התייחס אליו כמו אל זבל, ולא משנה שיתנו את הטיפול הכי טוב בעולם- כשמתייחסים כמו אל זבל- זה פשוט לא יעבוד ואם לא נותנים שום טיפול ומתייחסים יפה- ככה מתרפאים. אז תגנו ותתרצו את אותו רופא- אבל זה לא עוזר לMIK ובטח שלא מרפא אותו.

nobodyworthy1

New member
זה לא מדויק

כי רופא אזרחי ממליץ על הטיפול האופטימלי מבלי להתחשב בענייני כספים, הכסף הוא עניינו של החולה והביטוח הרפואי שלו. בצבא ישנה הנחיה לצמצם בטיפולים ובדיקות יקרות, ומכיון שהמושג "ביטוח בריאות" לא קיים בצבא, על הרופא מוטלים גם האחריות הטיפולית וגם השיקול הכספי. רופא אזרחי שלא ישלח מטופל שמתלונן על כאבים עזים לפחות לצילום יאבד את קהל לקוחותיו, כי הם יעברו פשוט לרופא אחר! בעניין גסות הרוח..זה כבר המנטליות של האדם והיותו איש צבא..

ני ני19

New member
גם אני

נפגשתי עם רופא כזה היום... בכלל לא הסתכל עלי..ונתן לי את הפתרון לבעיה... וכשניסיתי לומר לו שזה לא פתרון יעיל הוא אמר: "אני מסביר-את מקשיבה" ודרך אגב זה ממש לא משנה כמה אנשים הוא פוגש ביום...הרופאים הצבאיים פשוט צריכים להפסיק לחשוב שהם נמצאים במפעל תעשייתי

טוב, תעשו לי טובה

אני הייתי חובש בצה"ל, לנו בבסיס היה רופא פעמיים בשבוע בממוצע(אף פעם לא יותר), וכל פעם בממוצע היו מגיעים 30-40 איש ככה, ותאמינו לי שבאיזשהו שלב של היום, גם אתה מאבד את היחס האישי לכל מטופל, ואתה כולה לוקח מדדים ומכניס נתונים למחשב. כל חובש שמשרת במרפאה איזורית או רופא, שצריכים לראות כמויות של אנשים מגיע למצב הזה, לפעמים אתה תופס את עצמך(כמו שאני השתדלתי לעשות), אבל זה קשה.

NiKo667

New member
אנונימיות,

אם ככה, אז לרופא שבדק אותי ממש אין סבלנות. בלהתחשב בעובדה שאני הייתי בסך הכל הבן אדם השלישי בתור באותו יום.

*GormE*

New member
גם הרופאים האזרחיים מקבלים הוראות

והן לשלוח את החולים לבדיקות היקרות ביותר אפילו אם לא ממש צריך, או שאפשר להסתמך על בדיקה זולה

למעלה