רולדות שמרים

גליגל

New member
רולדות שמרים

1 ק"ג קמח 1 כוס סוכר 4 חלמונים 1 שמנת חמוצה 1 שמרית 1 חב´ מחמאה מומסת 2 כוסות חלב פושר 2 כפות תמצית וניל גרידת לימון קורט מלח ללוש עד לקבלת בצק חלק. פעמיים תפיחה. קרם שוקולד 1 חב´ מחמאה רכה 4 כפות קקאו 1 כוס סוכר מעט תמצית רום להקציף היטב
 

גליגל

New member
לדר משמשים

זו לא העונה, אבל שמרו את המתכון לזמן המתאים, יוצא חבל"ז 3 ק"ג משמשים נקיים ומגולענים 500 גר´ סוכר לבשל כשעה וחצי, לקראת תום הבישול להוסיף כפית שטוחה מלח לימון. לטחון במעבד מזון עד למרקם גרברי, לרפד מגשים/תבניות בנייר אפייה ליצוק לתוכם ולייבש בשמש עד שמוכן, לגלגל עם שקיות ניילון/ניילונית לעטוף ולשמור (נשמר חודשים)
 

גליגל

New member
קובה מטוגנת

1 ק"ג בורגול נקי מלח פלפל שחור רבע כוס שמן לערבב יחד ולהוסיף 2 וחצי כוסות קמח,לערבב יחד ולהוסיף בהדרגה תוך לישה ידנית 2 כוסות מים. ללוש היטב עד לקבלת בצק נוח לעבודה. מלית לטגן 6 בצלים קצוצים דק להוסיף 1 ק"ג בקר טחון מלח, פלפל מוסקט מגורר מ-2 אגוזים לבשל עד שאין נוזלים לקרר ולהוסיף 100 גר´ צנוברים מטוגנים קלות לחלק בצק לכדורים ליצור גומה (הנכם מוזמנים להדגמה...) למלא בבשר לסגור לטגן בשמן עמוק
 

גליגל

New member
בורגול מבושל עם אטריות דקות

לטגן בצל עד להזהבה להוסיף אטריות דקות (מס, אחד מעל הדקות ביותר), לטגן עוד מס´ דקות להוסיף 1 כוס בורגול נקי אבקת מרק עוף מעט כורכום פלפל שחור, מלח 2 כוסות מים להגיע לרתיחה ולבשל על אש נמוכה *אפשר להוריד אטריות ולהוריד מעט מכמות המים
 

גליגל

New member
בייגלה ירושלמי(?) עם שומשום

1.400 ק"ג קמח 100 גר´ משפר 60 גר´ שמרים 60 גר´ סוכר 10 גר´ מלח 700 מ"ל מים 60 מ"ל שמן ללוש לבצק, להשאיר למנוחה של חצי שעה, להוציא אויר ולהשאיר לתפיחה נוספת להכפלת נפח. ליצור בייגלה לטבול היטב בשומשום על כל צדדיו של הבצק ולאפות כרבע שעה בחום של 200 מעלות. ניתן להכין מאותו בצק לחמניות
 

גליגל

New member
עוגיות פלורנטין

375 גר´ אבקת סוכר 375 tpt שקדים לערבב ולהוסיף 300 גר´ חמאה 5 ביצים שלמות 20 גר´ מלח 1.500 ק"ג קמח ליצור בצק מילוי פלורנטין 260 גר´ דבש 760 גר´ סוכר 200 סמ"ק שמנת מתוקה לבשל ולהוסיף 200 גר´ פירות יבשים 640 גר´ שקד גרוס 60 גר´ קמח
 

yaron1

New member
גליגל תבדקי את המתכון לקובה

אגוז מוסקט מגורר משני אגוזים זה פשוט כמות עצומה.
 

גליגל

New member
אפשר לוותר עליו בכלל...

אני מכינה עם 2 ויוצא טעים טעים (אני ממחבבי טעם המוסקט), אבל תמיד אפשר להוריד ואף לוותר. אני מכינה קובה שנים ואף מאכילה רבים ממנה ואף אחד לא הורעל
 
למעלה