רולאן גארוס- כל הדברים שצריכים לדעת

• פותח הנושא algy
  • פורסם בתאריך

A ROD

New member
בדיוק גם אני רציתי להגיד על זה

שרשמת שהרולאן גרוס הוא הפופולארי ביותר כי זה קצת הצחיק כי כולם יודעים שזה ווימבלדון..

Niminator

New member
חפיפניקי ורצוף טעויות למדיי.

מתנצל על הביקורת הלא ממש סימפטית, אבל הנה חלק מהטעויות או ההערות המשונות שמצאתי: "לא בכדי, נחשב הרולאן גארוס לטורניר הפופולארי והאטרקטיבי העולם" - באמת? "בנוסף, בסיבוב הראשון יהיה מפגש מאוד מעניין ואכזרי בין מראט סאפין הרוסי לבין פרננדו גונזאלס הצ'יליאני. נראה שהשנה יהיה יותר קשה לשחקנים "אלמוניים" להפתיע." - הפרשנות בנוגע לשחקנים האלמוניים מנותקת לגמרי מכל הקשר בטקסט. "רפאל נדאל - הפייבוריט מספר 1 לזכות בטורניר, שולט כבר שנתיים ללא עוררין בסבב החימר כשבשנה שעברה הוא אסף לזכותו 11 תארים והשנה כבר יש לו 4." - כתבת כאילו נדאל זכה ב11 תארים ב2005 על החימר ובארבעה תארים העונה על אותו המשטח. "ניצחון אחד בטורניר ונדאל יהפוך לשחקן הגדול בכל הזמנים על חימר כשישבור את שיא הנצחונות הרצופים על חימר (53) שקבע גיז'רמו וילאס האגדי בשנת 1978." - זה המדד לשחקן החימר הגדול ביותר בכל הזמנים? אני בהחלט מפקפק בכך. "נראה שהשנה הדרך של נדאל לגמר סלולה ואין יריבים משמעותיים שיכולים לעצור אותו. ברבע-הגמר הוא צפוי להתמודד עם ג'ימס בלייק או פרננדו גונזאלס ובחצי עם איבן ליוביצ'יץ', שלא מיטיב לשחק על חימר." - צפוי להתמודד עם בלייק ואז ליוביצ'יץ'? קשה לי להאמין. "דוידנקו ינסה להפתיע, אך בחצי-הגמר צפוי לפגוש את פדרר ושם הוא כבר לא יהיה פייבוריט." - לא כתבת כלום על כך שמוקדם יותר הוא כן היה פייבוריט, ואם הוא לא התחיל בשום שלב, איך הוא פתאום הפסיק? "מריו אנצ'יץ' - עד עכשיו משחק די טוב בעונת החימר כשהגיע לחצי-הגמר בהמבורג ולגמר במארסיי ואוקלנד. נמצא גם באותו הרבע של פדרר." - משחק טוב בעונת החימר, במארסיי ואוקלנד? "ראדק סטפאנק - שחקן שמאוד אוהב לשחק על חימר, יצטרך לעבור את גונזאלס ורודיק בדרך למפגש עם נדאל בחצי." - אוהב מאוד לשחק על חימר? "קים קלייסטרס- הודחה בחצי-גמר ברלין על ידי סאפינה, אך הצהירה לא פעם שהרולאן גארוס הוא סיפור אחר לחלוטין." - על מה אתה מדבר? "סבטלנה קוזנצובה - מעלה את רמת המשחק בגראנד סלאמים." - שוב, מאיפה הסקת דבר כזה? "אלנה דמנטיבה- תמיד יריבה מסוכנת. הרבה תלוי במצב רוח שהיא תעלה למשחקים. בשמינית-הגמר יכולה להתמודד עם שחר פאר שלנו, אך נמצאת גם באותו הרבע של קים קלייסטרס." - הטעות הזו מופיעה פעמיים, לא מדובר פה על שמינית הגמר אלא על הסיבוב השלישי. "הזוג הטוב ביותר בעולם על חימר כיום הוא מארק נואלס ודניאל נסטור" - זה ממש נתון לוויכוח, זו לא עובדה. כמו כן כתבת הרבה פעמים ש"שחקן X ייפגוש את שחקן Y בZ הגמר" - אלה לא עובדות, אלא רק השערות שלך, שעם חלקן יש חוסר הסכמה דיי גורף.

algy

New member
אוקיי

קודם כל. תודה על הביקורת, זה חשוב לי לשמוע. דבר שני, רוב ההערות שלך נובעות מדעות שונות וראיה אחרת ואני לא ציינתי את הדברים בתור עובדות. הכתבה שלי והדעות הם שלי, והפייבוריטים הם לדעתי וכך גם ההפתעות. לכל אחד יש את הזכות לחשוב מה שהוא רוצה, אני לא קבעתי את זה בתור עובדה שנדאל הוא הפייבוריט מספר 1 לזכות בטורניר אלא בתור דעה. בקשר לתוכן ולסגנון, לאף אחד עוד לא היתה בעיה עם זה ותאמין לי שקיבלתי הרבה טלפונים וכולם בלי יוצא מן הכלל נתנו מחמאות ופירגנו, אתה הראשון שאומר דברים מהסוג הזה אבל אין לי בעיה עם זה, זאת זכותך. וגם כשהסתכלתי שנית על הכתבה הדברים נראים בסדר אז אני לא יודע מה להגיד לך. אני אישית חושב שרוב הביקורת שלך היא לא לעניין(ועובדה שאף אחד אחר גם לא העיר) אבל זאת כתבת דעה אתה יכול להתווכח אבל לא שזה "חפיפניקיות" או משהו כזה.

Niminator

New member
תראה.

כתבתי לך את כל מה שלדעתי היה משונה בכתבה. אתה חולק על דעתי וחושב שאין צורך בשינוי בנוגע לדברים שציינתי? טוב ויפה, אם כן דעתי לא ממש משנה כאן. ממש לא דיברתי על ההעמדה של נדאל כפייבוריט מספר 1 לזכייה בתואר, מן הסתם, אלא על קביעות כמו 'שחקן X ייפגוש את שחקן Y בחצי הגמר" בלי שום מילה על 'עשוי' או 'למרות שבדרכו יעמדו כמה מכשולים'. לא הייתה שום מילה בכתבה על דעתך האישית - הצגת את הכל כעובדות, לדוגמה 'הנין-הארדן תיאבק מול X ומול Y בדרך לגמר מול מורזמו'. שים לב שבכתבה לא רשום אפילו פעם אחת 'דעתי' וכד'. כמו כן, כותרת המאמר היא 'דברים שצריכים לדעת'. כשאומרים 'לדעת', מדברים על עובדות. הייתה לי הרגשה שאת כל חלקי הכתבה שלא נוגעים לפן הישראלי כתבת דיי במהירות ולא ממש טרחת לבדוק את מה שכתבת עליו, ואם זה לא המקרה אז אני מתנצל.

nitsansh

New member
קח בחשבון שזה מאמר בכורה מהסוג הזה

אני לא יודע כמה טוב היה המאמר הראשון שכתבת לקראת גרנד סלאם, אבל הוא בטח היה פחות טוב מהאחרון... את המושג "עקומת למידה" אתה מכיר? אם יש טעויות עובדתיות צריך לתקן אותן (אין מחלוקת למשל שבמארסיי ואוקלנד לא שיחקו על חימר), אבל הרוב במאמר כזה הוא הערכות שמטבען הן ענין סובייקטיבי...

algy

New member
נכון.

וגם, שאמרתי שהרולאן גארוס הוא הסלאם הפופולרי בעולם נתתי לכך תימוכין. אה, ובקשר לעניין עם הקשר בין הדברים שהערת לי ועל העברית הנכונה, אני לא יודע מה הרמה שלך בדקדוק ואם עשית קורסים למיניהם אבל אני מציע שתבדוק את עצמך שנית

algy

New member
ואף אחד לא אמר שמארסי ואוקלנד

זה על חימר. המשפט היה: אנצ'יץ' מצליח לא רע השנה על חימר, וזכה במארסי ואוקלנד. סוג משפט: מחובר קשר:הוספה חלק א:פשוט חלקב:פשוט כלומר, לא חייב להיות קשר ישיר בין החלק הראשון לשני. זאת היתה רק תוספת שמתייחסת לדוידנקו ולא לחימר.

Niminator

New member
ממש שיעור לשון.

קרא שוב את המשפט שציטתי - לא היה בו שום פסיק או הפרדה בין 'הצליח על חימר' ובין 'זכה באוקלנד ומארסיי'. גם ההפרדה במשפט שכתבת עתה היא לא מספקת, לדעתי. יש (לדעתי, כמובן) לכתוב ביטוי כמו 'ובין השאר זכה גם בX וY' או 'ומחוץ לחימר זכה גם בA וB'.

nitsansh

New member
יכול להיות שמבחינת דקדוק אתה צודק

אבל אם אין קשר בין החלק הראשון והשני של המשפט, למה לחבר אותם? זה בהחלט יכול לגרום לקוראים לחשוב שיש קשר. מכיוון שברולאן גארוס גורם המשטח הוא משמעותי מאד (ואני מקווה שציינת את זה בכתבה), להישגים על משטחים אחרים אין הרבה רלבנטיות. זה שאנצ'יץ' הגיע נניח לחצי גמר באחד המאסטרס על חימר יותר חשוב מנצחונות במארסיי ואוקלנד.

omriflo

New member
רק אוסיף על הביקרות שכתבתי למטה:

המשפט המקורי מהכתבה היה: "מריו אנצ'יץ' - עד עכשיו משחק די טוב בעונת החימר כשהגיע לחצי-הגמר בהמבורג ולגמר במארסיי ואוקלנד" ולא כפי כתבת בהודעתך כאן : אנצ'יץ' מצליח לא רע השנה על חימר, וזכה במארסי ואוקלנד. שים לב שגם שינית לגמרי את המשפט (אם כי גם במשפט המתוקן ניתן להבין כי מארסיי ואוקלנד נערכים על חימר, אם אתה לא מסוגל להבין זאת אז כנראה שאתה הוא זה שזקוק לשיעורי הבנת הנקרא) וגם שידרגת את השגיו של אנצ'יץ' מגמרים לזכייה בטורנירים. בכל אופן, נניח שאם את המשפט המתוקן ניתן לפרש בדרך שאתה פירשת (בגלל הפיסוק), הרי שאת המשפט המקורי לא ניתן לפרש בשום דרך אחרת. כל הדיוט בתחום הטניס היה מפרש אותו רק בדרך אחת: אנצ'יץ' משחק השנה לא רע על חימר. הוא הגיע לחצי הגמר בהמבורג ולגמרים במרסיי ואוקלנד. כל הטורנירים הללו נערכים על חימר.

Niminator

New member
נו, באמת.

רמת הדקדוק והלשון שלי דיי גבוהה, במיוחד בהתחשב בעובדה שאני תלמיד בכיתה י"ב. ההערות שלי לא היו לשוניות כלל וכלל, וכמו כן זו לא בגרות בתחביר אלא כתבה בנוגע לספורט. כשבמשפט אחד אתה מכניס גם את האימרה 'נדאל שלט על החימר' וגם 'זכה ב11 תארים' ומתייחס לשתי האמירות כשהן באותה תקופת זמן בלי שום הפרדה לשונית בין שתיהן, מה שמשתמע מהמשפט הוא שנדאל זכה ב11 תארים על החימר. אף אחד לא ינתח את המשפטים שאתה כותב, אלא יסיק מסקנות מיידיות מהנתונים והדעות שאתה נותן. זה היה טיפ, ואם אתה לא רוצה, אל תיקח אותו. אל תעביר לי שיעורים בלשון.

algy

New member
אני חס וחלילה לא העברתי לך שיעורים

בלשון, אלא הרגשתי שאתה מנסה להעביר לי. בקשר למשפט עם התארים על חימר, אף אחד חוץ ממך לא הסיק שארבעת התארים הם על חימר וגם זה לא מה שעולה מהמשפט. מבחינה תחבירית המשפט בנוי טוב וכן מבינים. שוב פעם, אם הרבה אנשים היו אומרים לי את מה שאמרת אז זה כבר סיפור אחר אבל כל מי שדיבר איתי עד עכשיו(והיו הרבה) לא אמר מילה על הלשון והתחביר לכן אני מסיק שזאת רק בעיה שלך. ובפעם האחרונה, אני לא מחפש לריב. אני די מחבב אותך ואתה יודע את זה ואם יש לך ביקורת אני מקבל אותה בכיף ומוכן לענות לך על כל אות שאתה חושב שלא מתאימה אבל זה לא פורום תחביר ושחבור אלא פורום טניס. אשמח להמשיך את הויכוח בפרטי ואענה לך על כל מה שאתה רוצה.

omriflo

New member
מסכים עם נמרוד

המשפטים על התארים של נדאל ואנצ'יץ' כתובים בצורה שניתן להבין כי כל התארים המדוברים הגיעו על חימר. אתה יכול לדבר על חוקים בלשון, על סוגי משפטים וגם לנתח את המשפטים שלך לנושא נשוא ומושא... אבל כמו שנאמר, זוהי כתבת ספורט ולא בגרות בלשון. כשאתה כותב משהו בהקשר מסוים, אנשים יקשרו אותו בהקשר הזה באופן אוטומטי. מדוע אנשים לא העירו לך על מספר התארים של נדאל בחימר או על העובדה שבמארסיי ובאוקלנד משחקים על משטחים קשים? כנראה שלא כל האנשים יודעים בע"פ את הפרטים הללו ושהם קוראים את הכתבה שלך בשביל להשכיל. אם הם היו יודעים כבר את כל העובדות הללו, סביר להניח שהם לא היו קוראים את הכתבה מלכתחילה... אתה מצדך מביא את העובדה שאף אחד התלונן כטענה לכך שהדברים האמורים הם נכונים בהכרח, בעוד שבפועל, אתה מטעה אנשים שכנראה לא יודעים את העובדות וקוראים את הכתבה שלך בשביל לדעת... עובדה שאף אחד לא כתב כאן שדוידנקו לא הגיע לחצי הגמר באוסטרליה כפי שכתבת, אלא רק לרבע הגמר... או שאולי אני זכרוני מטעני ואם אתה כתבת ואף אחד לא התלונן אז כנראה שזה נכון... בקיצור, סלח על הציניות בפסקה האחרונה, אבל אם מתקנים אותך, נסה לקבל את התיקונים במקום לתקוף את ידיעותיהם הלשוניות של אלו המבקרים אותך. זכור לי שקראתי כמה כתבות שלך וכמעט בכולן הייתה איזה טעות מעצבנת בסגנון הנ"ל, שכנראה שחובב הספורט הממוצע לא יבחין בה, מפאת העובדה שהוא לא בקיא בנושא ומסתמך על ידיעותיך בתור כתב לענייני טניס... לכן פעם הבאה פשוט נסה לדייק בפרטים ואם ישנו איזה עניין סובייקטיבי, ציין זאת. ככה נמנע מכל ההתנצחויות הללו... קבל זאת כביקורת בונה.

למעלה