רוכבי אופניים חצופים-ראו הוזהרתם

רוכבי אופניים חצופים-ראו הוזהרתם

בהתקרבתי הבוקר למעגל תנועה, אני רואה מולי משמאל עובר במעגל רוכב אופניים, אני רואה אותו ומאט, לא מתכוון להיכנס למעגל עד שיחלוף, כשאני יודע שלו זכות הקדימה. אבל הוא, משום מה מאוד מרותק אלי, מסתכל רק אלי, והולך ומאט, תוך שהוא חוסם את הכניסה למעגל ועוצר ליד הרכב שלי אחרי שהוא מטה את האופניים לנתיב הנגדי שלו! רכבי אשר האט כמעט עד כדי עצירה, לא סיפק אותו, הוא רצה שאעצור! מובן שעצרתי כי האדיוט רכב עד אלי עוד ממש על גבול הכניסה לכיכר וחסם את דרכי! החצוף נכנס לי לתוך הנתיב הנגדי בשבילו גם כן, ומעיר לי שאני לא נותן לו זכות קדימה. זה מה שנקרא רוכב אופניים ממורמר. אני מבין מאיפה בא המרמור שלו, אבל הוא מטפס על העצים הלא נכונים בעליל, והגיע הזמן שהמשטרה תסב את תשומת לבה לרכיבה עבריינית של רוכבי אופניים. הם משום מה חושבים ששום חוק לא חל עליהם. דוגמא נוספת, רוכבת אופניים חצופה מתפרצת למעבר חציה עם האופניים שלה ובצעקות צועקת לי לעצור, "הלו יש פה מעבר חצייה!", אני מסביר לה שבמעבר חציה אין לה זכות קדימה ואין לה מה לחפש עליו בכלל, אבל היא מצידה, אומרת עוד שמבחינתה גם בקורקינט היא יכולה לנסוע עליו! אז זהו, קורקינט ממנוע, אופניים, כל כלי הרכב שאינם חייבים ברישוי, הם אלו שנועדו לפורענות הכי גדולה מבחינתי. בלי רישוי רכב ונהיגה, בלי ביטוח ובלי שום הסדרה, בנאדם עולה על איזה "כלי" ומחליט שהוא גם "מכונית" כשנוח לו וגם "כלי מיוחד" כשעוד יותר נוח לו. אני מאמין לכל מילה שהשוטרים אומרים פה על תגובות נהגים כלפיהם, החוצפה וחוסר הבנה בסיסי בחוק שורצים פה בכמויות.
 

unknown9898

New member
בטח שיש זכות קדימה לרוכבי אופניים על מעבר חצי

מעבר חצייה. קח לדוגמא את אבן גבירול, יש שם שביל אופניים לצד מדרכה להולכי רגל, שניהם נקטעים ע"י מעבר חציה וממשיכים בסיומו. מדברייך אני אמור להבין שלרוכב אופניים שרוכב על השביל אין זכות קדימה כשהוא ממשיך קצת הלאה למעבר חציה כמו חברו הולך הרגל? אגב - במדינה שלנו אין תשתית ראויה לרוכבי אופניים אז צריך להיזהר אין מה לעשות.. גם רוכבי האופניים וגם נהגי הרכב.
 
בשום פנים ואופן לא!

מעבר חציה להולכי רגל נועד להולכי רגל בלבד! במקרים שציינת באבן גבירול, יכול להיות שיש "מעבר חצייה לאופניים", הלו הוא תמרור על פני הדרך מס' 812. מדובר במשבצות לבנות בשני טורים הרחוקים זה מזה, שבטווח שלהם לרוכב אופניים זכות קדימה. במעבר חצייה להולכי רגל, זה הידוע והמוכר לכל, אין לרוכב אופניים שום זכות קדימה ועצם המעבר עליהם הוא עבירה! ובקשר להיעדר תשתית, אסכים רק עם כך שכולם צריכים להיזהר ולכבד אחד את השני, אבל בדוגמאות שהבאתי הזלזול ודרישת ה"מגיע לי" שכלל לא צריכה להיות באה מצידם של רוכבי האופניים בלבד! כמו כן תקרא היטב מספר תקנות בנושא: 129. (א) לא ירכב אדם על אופניים על מדרכה או על חלק מהדרך המיועד להולכי רגל בלבד; אולם מותר להולך רגל להסיע אופניים על המדרכה אם אין בכך הפרעה להולכי רגל. "חלק מהדרך המיועד להולכי רגל בלבד" הוא בין היתר מעבר חציה להולכי רגל. "מעבר חציה" - חלק הכביש המסומן כמיועד לחצייתו על-ידי הולכי רגל. (מתוך קטע "פרשנות" בקובץ התקנות).
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יתרה מזאת

לפי התקנות לרוכב אפנים אסור גם להוליך את אפניו במעבר חציה.
 
כן אני יודע

לא רציתי להעלות את הפרט הזה כדי שלא יחשבו שאני קטנוני משהו.. אבל למען הסדר הטוב זה גם נכון בהחלט. אני זוכר גם שאמרת פעם בדיונים קשורים שאם תיתקל בדוח על מקרה כזה זה יהיה הזוי ואני מסכים, רק אני מקווה שלמקרה שבו רוכב אופניים מתפרץ למעבר חצייה תוך רכיבה, משטרת התנועה תדאג לאכוף, כי עובדה היא כזו שאין להם ידע בסיסי בחוק והברדק והמפגעים חוגגים.
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אפשר, בקצת מאמץ, להשתמש בכמה

למשל הפרעה לתנועה - 6245, קיפוח זכות - 3511, כללית - מהחנ"א החדשה הוצאו הסעיפים המיוחדים לאפניים.
 

be_roo

New member
זה אכן ג'ונגל

בתור רוכבת אופניים אני הרבה יותר חוששת מרוכבים אחרים מאשר כלי רכב. רוכבים שלא טורחים לרכב בצד הימני של שביל האופניים כדי לאפשר לרוכבים אחרים עקיפה בטוחה. רוכבים ללא תאורה מינימלית בשעות החשכה, לא מלפנים ולא מאחור. רוכבים שמשנים נתיב נסיעה מבלי לבדוק האם הם חותכים נתיב של אחר. רוכבים שמגיעים ל"צומת" של שני שבילים ולא חושבים להאט. רוכבים שנוסעים בשביל משותף לאופניים והולכי רגל (המצאה ישראלית שצריך להעביר מהעולם), ולא טורחים להאט ולהזהר לידם. רוכבים שמגיעים במהירות גבוהה למעברי חציה וחושבים שנהג רכב יכול להבחין בהם מתקרבים ב-20 קמ"ש ולעצור בזמן. רוכבים שנוסעים על הכביש בניגוד לכיוון התנועה ולא מבינים כמה זה מפתיע נהגים שלא יודעים כיצד להגיב. רוכבים שמתקרבים לצומת כשהרמזור אדום, מסתכלים (לא תמיד), וממשיכים לדווש בצפיה שכלי הרכב יעצרו.
 
למעלה