רוטב סויה

צופיה**

New member
רוטב סויה

אז ככה, אכלתי אצל אמא שלי אאטריות סיניות ומאוד אהבתי. אתמול הלכתי לסופר וקניתי עבור זה רוטב סויה. שאלתי היא באיזה מאכלים אני יכולה לשים רוטב סויה? רוטב סויה זה ממש חדש בשבילי - קניתי רק עבור המתכון מאימי אבל למה אני יכולה עוד להשתמש ברוטב זה? תתנו לי בבקשה הצעות למאכלים ואחפשם ב"חיפוש". תודה מראש
 

תוכי

New member
היי צופיה ../images/Emo41.gif

אני שמה בדר"כ רוטב סויה בירקות מוקפצים או כשאני מכינה עוף בתנור עם ירקות אז ע"ג הירקות אני מפזרת את הרוטב הסויה מתאימה בדר"כ לכל מיני דברים מוקפצים בהצלחה זהבית
 

צופיה**

New member
מקפיצה לתוכי

תתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת וווווווווווווווווווווווווווו כככככככככככככככככככככככככככככככככככ יייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי או שעלי לומר: זזזזזזזזזזזזז הההההההההההההההה בבבבבבבבבבבבבבבבבבבב יייייייייייייייייייייייי תתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת
 

בורקס

New member
תנסי את העוף ותפוחי אדמה אפויים

של אמירה. ממש מוצלח. (רק כדאי להפחית מעט מכמות רוטב הסויה שכתוב. הרוטב בו השתמשתי היה מסוג מרוכז מעט, ולכן הפחתתי.)
 

sjarjar

New member
עשי חיפוש לפי "סויה" במנוע חיפוש

ותגלי שכל מה שתקבלי (למעט אחד או שניים) הם מתכונים המכילים רוטב סויה. בעיקרון רוטב סויה הוא תבלין מלוח בעל טעם סיני פיקנטי ומתאים לכל דבר שתחשבי עליו אם תאהבי את הטעם: מאוכל מוקפץ סיני-תילאנדי ועד להוספה לביצה של השניצל. אחד הרטבים האהובים עלי להרבה שימושים של בישול מהיר הוא יין אדום יבש, רוטב סויה ודבש, בכמויות משתנות לפי התוצאה שאני רוצה להשיג. פשוט עשי נסיונות וקטלגי אותו "במגירת הטעמים" שלך. בהצלחה. שי
 

adigreen

New member
אנחנו נוהגים להוסיף תבלין סויה

שהוא מרוכז יותר ובלתי מתובל למרק עוף מוכן. כל אחד מוסיף לצלחת שלו על פי טעמו. ממש לא אוכלים מרקים בלי התבלין הזה אלעד
 

עטרה ב ט

New member
אני מוסיפה רוטב סויה לכל דבר שאני

עושה. ירקות בכל צורה, עוף, בשר, רטבים, דגים, פשוט ה-כל רק דבר אחד חשוב לומר: זה לא רוטב בטעם סויה אלא רוטב סויה תמרי או קיקומן אמיתי.
 

yaron1

New member
חזה עוף בשום סויה דבש וחרדל

חזה עוף בסויה שום חרדל ודבש מצרכים: 2 חזות עוף פרפר, מנוקים משומן עצמות וגידים חצויים לשתי אונות. הרעיון פה הוא לקבל נתח עבה כך שלא להשתמש בחתיכות חזה עוף שיועדו לשניצל. למשרה: 2 כפות רוטב סויה מאיכות טובה 2 כפות יין לבן 1 כף חרדל דיז´ון לא גרגירי 1 כף דבש 2 שיני שום קטנות כתושות 1/8 כפית פלפל שחור אופן ההכנה: לערבב את כל חומרי המשרה לתערובת חלקה, להשרות את החזות במשרה למשך של כ 4 שעות במקרר (להפוך מידי פעם). לחמם מעט שמן במחבת לסטייק עם פסים, לנער ולנקז את המשרה מהחזות, לטגן את החזות במחבת החם 3 דקות מכל צד. להעביר לצלחת הגשה להמתין כ 2 דקות ולאכול. הדרך היחידה להרוס חזה עוף היא לטגנו יותר מידי אז הוא יוצא קשה וסיבי, יש לקחת בחשבון שהבשר העדין הזה ממשיך להתבשל בחום של עצמו גם לאחר הוצאתו מהמחבת.
 

הילית*

New member
אני משתמשת ברוטב סויה

לירקות מוקפצים עם חזה עוף לנודלס לכל מאכל סיני לסלט כרוב
 
למעלה