רוטב ארבע גבינות לפסטה
בין שאר ארועי (וארוחות) החג, אחותי "החליטה" שצריך לחגוג את היומולדת שלה, ובחרה בפסטה ברוטב ארבע גבינות. אז מכל המתכונים שמצאנו הרכבנו את המתכון הבא, שיצא מאוזן מאד וטעים מאד: 1-2 כפיות חמאה 1 שן שום גדולה כתושה 2 מיכלים שמנת מתוקה לבישול 15% 60 גרם מהגבינות הבאות מגוררות דק: מוצרלה, צ´דר, רוקפור, פרמזן פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורר ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים שום כתוש ואחריו את השמנת. מחממים לכמעט רתיחה. מוסיפים את הגבינות המגוררות. מערבבים עד להמסה מוחלטת של הגבינות ומבשלים מס´ דקות. מתבלים בפלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט מגורר. הערות: הרוקפור והפרמזן הן נותנות הטעם העיקריות ולכן כדאי לקנות מהן קצת יותר ולהוסיף במידת הצורך לפי הטעם המתקבל (אנחנו שמנו בערך 100 גרם רוקפור בגלל הטעם). כדאי גם להגיש לשולחן קערית עם פרמזן מגורר לפיזור מעל הפסטה. אני גם טיגנתי בחמאה רצועות דקיקות של בצל עד לשקיפות לפני הוספת השום והשמנת (כי אני מאד אוהב בצל ברטבי שמנת).
בין שאר ארועי (וארוחות) החג, אחותי "החליטה" שצריך לחגוג את היומולדת שלה, ובחרה בפסטה ברוטב ארבע גבינות. אז מכל המתכונים שמצאנו הרכבנו את המתכון הבא, שיצא מאוזן מאד וטעים מאד: 1-2 כפיות חמאה 1 שן שום גדולה כתושה 2 מיכלים שמנת מתוקה לבישול 15% 60 גרם מהגבינות הבאות מגוררות דק: מוצרלה, צ´דר, רוקפור, פרמזן פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורר ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים שום כתוש ואחריו את השמנת. מחממים לכמעט רתיחה. מוסיפים את הגבינות המגוררות. מערבבים עד להמסה מוחלטת של הגבינות ומבשלים מס´ דקות. מתבלים בפלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט מגורר. הערות: הרוקפור והפרמזן הן נותנות הטעם העיקריות ולכן כדאי לקנות מהן קצת יותר ולהוסיף במידת הצורך לפי הטעם המתקבל (אנחנו שמנו בערך 100 גרם רוקפור בגלל הטעם). כדאי גם להגיש לשולחן קערית עם פרמזן מגורר לפיזור מעל הפסטה. אני גם טיגנתי בחמאה רצועות דקיקות של בצל עד לשקיפות לפני הוספת השום והשמנת (כי אני מאד אוהב בצל ברטבי שמנת).