רוטב ארבע גבינות לפסטה

sjarjar

New member
רוטב ארבע גבינות לפסטה

בין שאר ארועי (וארוחות) החג, אחותי "החליטה" שצריך לחגוג את היומולדת שלה, ובחרה בפסטה ברוטב ארבע גבינות. אז מכל המתכונים שמצאנו הרכבנו את המתכון הבא, שיצא מאוזן מאד וטעים מאד: 1-2 כפיות חמאה 1 שן שום גדולה כתושה 2 מיכלים שמנת מתוקה לבישול 15% 60 גרם מהגבינות הבאות מגוררות דק: מוצרלה, צ´דר, רוקפור, פרמזן פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורר ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים שום כתוש ואחריו את השמנת. מחממים לכמעט רתיחה. מוסיפים את הגבינות המגוררות. מערבבים עד להמסה מוחלטת של הגבינות ומבשלים מס´ דקות. מתבלים בפלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט מגורר. הערות: הרוקפור והפרמזן הן נותנות הטעם העיקריות ולכן כדאי לקנות מהן קצת יותר ולהוסיף במידת הצורך לפי הטעם המתקבל (אנחנו שמנו בערך 100 גרם רוקפור בגלל הטעם). כדאי גם להגיש לשולחן קערית עם פרמזן מגורר לפיזור מעל הפסטה. אני גם טיגנתי בחמאה רצועות דקיקות של בצל עד לשקיפות לפני הוספת השום והשמנת (כי אני מאד אוהב בצל ברטבי שמנת).
 

sjarjar

New member
אכן כן

ושימי לב להערה בסוף בדבר בכמויות הסופיות. אגב, הרוטב יוצא בהיר מאד, כמעט לבן לגמרי, והגשנו אותו מעל פסטה 3 צבעים. המנה שהתקבלה מרשימה מאד.
 

שושkה

New member
נשמע מעולה ועכשיו שנרשמתי לסדנאות

של אורן אכין פסטה +רוטב והרוטב שלך נראה לי מעולה בתור התחלה. תודה!
 

שיגריס

New member
הכנתי אתמול פטוצ´יני בשני צבעים

ברוטב שמנת מתוקה ורוקפור. יצא משגע. השתמשתי בטאלייטלה קנויים (בשני צבעים).
 

שיגריס

New member
מצאתי בסופר-סנטר, של חברת Barilla

היו במבצע... אני חושבת שהם לא טאלייאטלה כי הן רחבות יותר אבל הן מגולגלות כמו טלייאטלה והיו בשני צבעים (ירוק ורגיל באותה חבילה).
 
למעלה