הסוד הוא לרדד דך מאוד (הבצק יתפח בדרך לאפיה ובאפיה משום שזהו בצק שמרים). מקור מתכון הבצק: הנס ברטלה 1 ק"ג קמח 300 מ"ל חלב חמים 15 גר' שמרים יבשים = כף וחצי 150 גר' סוכר = כ-3/4 כוס 10 גר' מלח = כף אחת שטוחה 4 ביצים 1 כפית תמצית וניל קליפה מגוררת מלימון אחד (אני לא שמה) 200 גר' חמאה רכה 1 ביצה + 1 כף חלב = לבלול היטב. לסירופ: 1 כוס מים 1 כוס סוכר להביא להרתחה ולבשל עוד 3-4 דקות. לכבות אש ולצנן במיקסר לשים את כל החומרים למעט החמאה במשך כדקה. מוסיפ את החמאה ולשים במהירות איטית כ-2-3 דקות. בעזרת מרית מנקים את דפנות הקערה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה). מוצאים אויר בעזרת אגרוף ומגלגלים את הבצק לכדור, מכסים ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות. לחתוך חלק מהבצק ולרדד למלבן גדול ודק מאוד. למרוח כל סוג ממרח שאוהבים. לחתוך למשולשים ארוכים (כ-20 ס"מ אורך) כשהבסיס הוא משהו בסביבות 5-6 ס"מ. לגלגל בעדינות מתחילת הבסיס ועד הסוף. להניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. למרוח את הרוגאלך בביצה בלולה. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לאפות כעשרים דקות או עד שמזהיב. להוציא מהתבנית ומיד למרוח בעזרת מברשת בסירופ. על חלק מהרוגלאך מרחתי שוקולד לבן מומס (לבקשת החברים בבית) ונרשמה הצלחה רבה. מגי
את העבודה ומונע מהשרירים שלנו מלהפוך למסוקסים). אפשר למלא בכל ממרח שוקולד שאת אוהבת (השחר, נוטלה, עלית וכד') או שאפשר להכין ממרח המורכב מחמאה + קקאו + סוכר. מגי
וחזרתי כן. מקווה להישאר. לא הפסקתי לבשל כמובן, אבל עכשיו אני גם בפורום סוף סוף. הנה תמונה משפחתית חדשה מיום חמישי האחרון, רגע לפני שיצאנו לחתונה של אח שלי.
אזיה יופי את נראית... יינון והילדים נראים מתוקים ביותר- כיף לראות את התוצרים שלך. חחח גם אני נולדתי ב9.10 רק טיפונת יותר גדולה... מזל טוב ותגדלי אותם בנחת ובשמחה