רוגלך. הילדים מתלוננים

דiיד

New member
רוגלך. הילדים מתלוננים

אני עושה בצק שמרים וחותך למשולשים ממלא שוקולד השחר והילדים אומרים שהם מרגישים שאוכלים לחם עם שוקולד ולא עוגה. אולי יש לכם בצק טוב שירגישו עוגה
 

ToryMaster

New member
אולי הבעיה היא במילוי

יועיל אם תיתן פה את המתכון שאתה משתמש בו.
 

MAGIG

New member
רוגאלך - מתכון מעולה של הנס ברטלה

הסוד הוא לרדד דך מאוד (הבצק יתפח בדרך לאפיה ובאפיה משום שזהו בצק שמרים). מקור מתכון הבצק: הנס ברטלה 1 ק"ג קמח 300 מ"ל חלב חמים 15 גר' שמרים יבשים = כף וחצי 150 גר' סוכר = כ-3/4 כוס 10 גר' מלח = כף אחת שטוחה 4 ביצים 1 כפית תמצית וניל קליפה מגוררת מלימון אחד (אני לא שמה) 200 גר' חמאה רכה 1 ביצה + 1 כף חלב = לבלול היטב. לסירופ: 1 כוס מים 1 כוס סוכר להביא להרתחה ולבשל עוד 3-4 דקות. לכבות אש ולצנן במיקסר לשים את כל החומרים למעט החמאה במשך כדקה. מוסיפ את החמאה ולשים במהירות איטית כ-2-3 דקות. בעזרת מרית מנקים את דפנות הקערה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה). מוצאים אויר בעזרת אגרוף ומגלגלים את הבצק לכדור, מכסים ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות. לחתוך חלק מהבצק ולרדד למלבן גדול ודק מאוד. למרוח כל סוג ממרח שאוהבים. לחתוך למשולשים ארוכים (כ-20 ס"מ אורך) כשהבסיס הוא משהו בסביבות 5-6 ס"מ. לגלגל בעדינות מתחילת הבסיס ועד הסוף. להניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. למרוח את הרוגאלך בביצה בלולה. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לאפות כעשרים דקות או עד שמזהיב. להוציא מהתבנית ומיד למרוח בעזרת מברשת בסירופ. על חלק מהרוגלאך מרחתי שוקולד לבן מומס (לבקשת החברים בבית) ונרשמה הצלחה רבה. מגי
 

PaDF00t

New member
יש משהו שיכול להחליף את החלב אם אני

רוצה להכין את זה פרווה??
 

pilpelet4u

New member
וואו נראה כ"כ מגרה !!

יש אפשרות ללוש את הבצק הספציפי הזה ביד או שחייב במיקסר ? אשמח גם לשמוע מתכון למילוי שוקולד...
 

MAGIG

New member
אפשר בהחלט ללוש ביד ולא צריך מיקסר (שרק מקל

את העבודה ומונע מהשרירים שלנו מלהפוך למסוקסים). אפשר למלא בכל ממרח שוקולד שאת אוהבת (השחר, נוטלה, עלית וכד') או שאפשר להכין ממרח המורכב מחמאה + קקאו + סוכר. מגי
 

pilpelet4u

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

יש לך הערכה כמה זמן צריך ללוש אותו ביד ?
 

frige

New member
ואני הכנתי מהבצק סינרולים

יצא מעולה. סינרולים עם נוטלה. תודה מגי על המתכון.
 

MAGIG

New member
את מקסימה את ../images/Emo140.gif ובכלל אני שמחה שחזרת אלינו

עם התוצרים המשגעים שלך. אני מבינה שינון הוא יורש העצר הג'וניור. מגי
 

frige

New member
כן, כן, ינון הוא הבייבי החדש שלנו

וחזרתי כן. מקווה להישאר. לא הפסקתי לבשל כמובן, אבל עכשיו אני גם בפורום סוף סוף. הנה תמונה משפחתית חדשה מיום חמישי האחרון, רגע לפני שיצאנו לחתונה של אח שלי.
 

א אוהל

New member
את נראית ../images/Emo59.gif

עם 4 ילדים וזמן קצר כ"כ אחרי הלידה...
על התוספת המשפחתית החדשה וברוך שובך לפורום
 

חוזרת א

New member
וואו בשעה טובה

אזיה יופי את נראית... יינון והילדים נראים מתוקים ביותר- כיף לראות את התוצרים שלך. חחח גם אני נולדתי ב9.10 רק טיפונת יותר גדולה... מזל טוב ותגדלי אותם בנחת ובשמחה
 
למעלה