רגע של הומור

רגע של הומור../images/Emo151.gif

גבר מספר לחברו שסוף סוף הוא התגרש. שואל החבר -"איך היא קבלה את זה ?" עונה הבחור - "היא קבלה שיתוק" "מה , שואל החבר, היא קבלה את זה כל כך קשה? "כן" אומר הגרוש, SHE TOOK my car SHE TOOK my house SHE TOOK my bank accounts SHE TOOK everything

kagome10

New member
תגידי, את עושה את זה בכוונה?

ברוב המוחלט של הבדיחות שאת מביאה האישה מוצגת בתור מרשעת והגבר בתור קורבן מסכן. וזאת בעולם שבו בדרך כלל הכל הפוך. את על באמת חושבת שזה הגיוני? את על באמת לא חושבת על איך זה משפיע על העולם? על עוד נער שיחשוב שכל הנשים תאבות בצע וזה יתן לו לגיטימציה לפגוע בהן? כאשר רק באתי לפורום הדבר העיקרי שהפריע לי זה ההומור השוביניסטי, ועל באמת שניסיתי להתעלם ממנו. אולם על באמת שאני לא יכולה להתעלם כאשר אני רואה מעשה פוגעני שנעשה נגד עיני, ובמקרה הזה אלו הבדיחות שלך. מקווה שלא תעלבי, אולם המחשבת על כך שאת לוקחת חלק ביצירת הארכיטיפ האישה שרוששה את הגבר בנישואין, במיוחד במדינה לגברים יש זכויות יתר מעוגנות בחוק בנושא הנישואין והגירושין, פשוט מחרידה.

IBP1

New member
סליחה מישהו הזמין כאן נער......?

ובכן מניסיוני למדתי כי נשים מקבלות את הילדים ובעיניי זה המון. החוק נותן את הילדים ובזה העניין מבחינתו סוף פסוק וטעמי זה בצורה פשוטה הסרת האחריות מצידם. לפני שבוע בערך מלאו 20 שנים לטעות האיומה שעשיתי (הכרתי את גרושתי). זו טעות שלא רק אני משלם עליה עד היום אלא גם ביתי ובני. לדעתי הגוף המחוקק צריך לעשות שינויים מרחיקי לכת במגרת החוק כמובן שמי שחושב שזכה בהכל ,יצטרך טיפה להשקיע יותר בגידול הילדים על מנת להצדיק את הרכוש שעובר אליו. במקרה שלי למשפחת גרושתי אין בעיות כלכליות (להם יש בעיה כלכלית אחת שמטרידה אותם [זאת בדיחה פרטית שלהם סילחו לי עליה] "מה לעשות עם כל הכסף?" )... אבל כל זה לא עזר לה לגדל את הילדים באופן נאות. כעת הילדים הם אצלי אומנם......אבל המחיר שהם שילמו ומשלמים על כך לא שווה כלום. אומנם בכל בדיחה יש משהו עצוב אבל אני חושב שמישהו צריך לראות את המעוות ולתקן אותו במהרה לא למען הזוג המתגרש ,אלא למען הילדים שלהם.

kagome10

New member
אבל זה בדיוק העניין

בבדיחה האב לא מלונן על זה שהיא לקחה את הילדים, אלא על זה שהיא לקחה כסף ורכוש, וכמובן שהכסף והרכוש הם הכול. בעוד שבדרך כלל קורה בדיוק ההפך, אומנם האישה זוכה בילדים אולם המצב הכלכלי שלה אחרי הגירושין מורע. זה שהאישה זוכה בילדים תמיד זה גם מצב שוביניסטי, אולם בינתיים אני חושבת שזו הרע הקטן מבין האפשריים. ולו מפני שהרוב המוחלט של הגברים לא טרחו לטפל בילדיהם בהיותם נשואים. לדעתי הילדים צריכים להישאר עם המטפל/ת המרכז/ית שלהם, ולא משנה אם זה האמא או האבא.

בוקר טוב קגומה

קראתי את תגובתך והתלבטתי אם לענות כמו בשרשור הקודם שהתלבטנו האם תמיד לדבר,ידעתי שכל תשובה תגרור ויכוח. אולם החלטתי להתייחס בכל זאת. אני מבינה ומכבדת את השקפתך, אולם חושבת אחרת. לדעתי לא צריך ליחס לכל דבר חשיבות יתר, יש הרבה בדיחות על בעלים וגברים, אני לא מסוגלת לבדוק כל בדיחה בפינצטה כדי לדעת על מי היא צוחקת כי בדיחה תמיד פוגעת במישהו לעיתים לא פגיעה אישית אולם בדת שלו או בתחביבים שלו, היה לנו אפילו שרשור על זה. אני חושבת שהומור הוא אחד הדברים שמחזיקים אותנו בחיים. אז עדיף לי לצחוק גם אם זה נוגע בנקודות רגישות (ואני מדגישה חזור והדגש, אין הכוונה כאן לפגיעה ממקום של להלבין פנים או לבייש אדם) אם נבדוק יותר מידי כל דבר שצוחקים עליו נפסיק לצחוק ונחיה בעולם מאוד עצוב וחמור סבר. אני אישית חושבת שעולם כזה גרוע הרבה יותר. איני בוחרת בבדיחה, אני קוראת אותה ואם היא מצחיקה אותי אני מביאה שעוד אנשים ייהנו, אגב הבדיחה הזו למרות שאת רואה בה כהצגת האישה ככלבה ניתן לראות זאת כהצגת האישה כחכמה יותר והגבר כאומלל. קגומה אני מכבדת את דעתך אולם מסרבת לחיות לפיה. אז כבדי גם את דעתי ואם הבדיחות שאני מביאה גורמות לך אי נחת פשוט דלגי עליהן ואל תקראי אותן... אני פחות או יותר מתארת לי את התגובה שלך אז בואי נסכים שלא להסכים

IBP1

New member
הממממממ.......................

אפשר לבקש בקשה קטנה קטנטנה וצנועה...... רוצה עוד בדיחות....המון בדיחות .....המון המון המון בדיחות ועוד....בדיחות....

kagome10

New member
גם אני חשבתי רבות בטרם כתבתי

אולם מרוב הבדיחות השוביניסטיות אני כב מתחילה להרגיש זרה בפורום הזה. את יודעת, כאשר הרוב המוחלט של הבדיחות מופנה נגד גברים זה כבר לא נראה לי מקום שאני, בתור נערה, רוצה להיות בו. וזה מפריע לי. כי פורום הבית שלי לא יכול להיות מקום שהופך את העולם לרע יותר. זה פשוט לא הולך. בנוגע להשפעה על העולם - מאיפה את חושבת שילדים יוצרים את השקפתם על המציאות? הרבה פעמים מהתקשורת. וגם מבדיחות כאלו. אני לא הכרתי את הסטריאוטיפים הגזעניים עד שלא קראתי ושמעתי בדיחות בנושא. לא מזמן קראתי בעיתונות על עוד מקרה של אונס. האנס היה ילד ביסודי. למה את חושבת שהוא עשה זאת? לא מאלימות, אל פשוט כי הוא חשב שזה בסדר, נורמלי. כנראה צפה בסרט פורנו (גיל תחילת הצפיה הממוצע הוא 10), ראה שם אישה שאומרת לא וכביכול רוצה ושם פס על מה שאמרה הילדה הנאנסת. אולם היא לא הייתה היחידה. היו עוד שתיים. ואף אחד לא שם לב. אולי כאשר הילדות הלכו למורה להתלונן על זה שהוא מושך להן בשיער המורה אמרה ש"ככה זה בנים", והבנות למדו שהמורה לא תעשה כלום. בסיפור אחר, עם נערים מבוגרים יותר, האנסים הצעירים אמרו בפירוש שהם קיבלו את ההשראה שלהם מסרט פורנו. את יודעת כמה פעמים אמרו לי שסרטים הם רק סרטים ושסרטי פורנו לא מזיקים? באותה המידה, בדיחות, גם אם במידה פחותה בהרבה, יוצרות הלך רוח בו גזענות ושוביניזם הם לגיטימיים. אולי לא מגדילות את כמותן, אך נותנות להם לגיטימציה. גם את זה ראיתי מניסיוני האישי, בכיתה שלי עכשיו כל מיני אמירות גזעניות נחשבות לגיטימיות, כי זה "בצחוק". על באמת שלא הייתי מתנגדת אילו היית מביאה בדיחות שוביניסטיות בכמות מתונה, או בדיחות גזעניות בהתפלגות מייצגת. אולם לא ראיתי ולו בדיחה אחת שלך שהייתה "פמיניסטית" אולם ראיתי המון המון המון בדיחות שוביניסטיות. אם את על באמת לא באה מתוך כוונה להפיץ את משנת השוביניזם בעולם, אז אולי תסבירי איך זה שהרוב המוחלט של הבדיחות שלך כזה? אני מנסה, באמת מנסה פשוט לא לפתוח הודעות, אולם קורה שאני נתקלת בהן במקום לא צפוי או ב"השעה האחרונה", ואני פשוט לא מרגישה בנוח. כי לך לא נראה שהבדיחות האלו מלבינות פנים, אולם מבחינתי זה לשון הרע. ואני לא יודעת כמה זמן אפשר להישאר בפורום כאשר חלק ממני בטוח שהפורום הזה מביא נזק במובן מסויים, שיכול להיות שבגלל הפורום הזה עוד מקרה בסגנון הקופאית הנדרסת יקרה, או עוד אישה לא תתקבל לעבודה, או "סתם" תהיה עוד כיתה שבה נערים צעירים יעקצו אחרים בגלל עדתם, ולא יבינו שהם עושים משהו פוגעני. כך שאני לא יודעת. ואת לא מודיעה מראש שזו בדיחה שוביניסטית. אולי אני צריכה לנסות למצוא את הספר החפץ חיים, אולי אני אצליח לשכנע אותך. ממש ממש טוב לי פה, ואני על באמת לא רוצה לעזוב.

אני חייבת לומר

שמה שכתבת קומם אותי, מכמה סיבות 1. את תייגת אותי כבוחרת במכוון???? בדיחות שוביניסטיות כאילו אני מחפשת דווקא אותן בעוד שאני מביאה את כל סוגי הבדיחות, אולי קיימים יותר בדיחות מהסוג הזה, לא יודעת ולא מתעסקת עם זה, הומור הוא הומור למרות שלא תמיד הוא לטעמנו. זו דעתי. 2.פורום הוא מקום בו כל הדעות המנוגדות יכולות לבוא לידי ביטוי, דברים שלא מתאימים לנו אנו פשוט לא קוראים או מתעלמים ממנו, כשקראתי את מה שכתבת הרגשתי שאת מנסה להכתיב לי מה לכתוב, דווקא את שכל כך נלחמת בשביל חופש הביטוי לכל אחד ולכל מיעוט. חוסמת ומנסה לשלוט על אחרים כשזה נוגד את השקפתך. לא חסרים כאן אנשים דתיים, נניח שהיה בא אדם דתי ואומר לך לא לכתוב על אמונותייך הפגניות כי זה פוגע בו ובאמונותיו, מה היית עושה? האם היית שומעת לו או נלחמת על זכותך לכתוב כרצונך ומי שלא מתאים לו יעזוב, ןאם היו מצטרפים לבקשתו אני מאמינה שלא היית מוכנה להישאר במקום כזה. 3.את אפילו משתמשת באיום של עזיבת הפורום אם לא "אתיישר" בהתאם לתכתיבייך, אני לא יכולה לבחור בשבילך היכן להיות, ואם את מחליטה שבגלל אדם אחד שכותב בניגוד לדעתך את עוזבת זו החלטתך בלבד, אצטער אם תעזבי, אולם איני מוכנה שיכתיבו לי איך לדבר או מה לחשוב. ממך לא ציפיתי לזה. מצטערת, בשבילי בית הוא מקום לכולם ולא רק לאלה שחושבים כמוני.

kagome10

New member
שוף כל סוף תגובה רגשית!

קודם כל, אני מעדיפה התקוממות מאדישות. 1. אני לא תייגתי, אני ציינתי עובדה. גם בחירה להתעלם מהמשמעות של הבדיחות זו עובדה. לו היה כאן מישהו שבא ואומר שבדיחות בנושא יהדות או חרדים פוגעות בו אז הייתי חושבת על זה ובדיחה שפעם העלתי כאן הייתה נפסלת מבחינתי כפוגעת בו. לו לא הייתי בודקת אם הבדיחה פוגעת בו אז הייתי אשמה, כי הבחירה לא לבחור היא גם בחירה. אני הערתי לך, מהרגע בו הערתי לך ואמרתי שזה מפריע לי הייתה לך אפשרות לשים לזה לב. א לא עשית זאת זו בחירה שלך. 2. פה מבחינתי יש שני גבולות. הגבול של זכויות שיש לאדם, והגבול של חובות שאדם לוקח על עצמו, עקרונות מוסריים שהוא מקבל עליו מבחירה. למשל, יש לי זכות לומר לילד מהכיתה שלי שלדעתי הוא טיפש. על פי חופש הביטוי. אולם זה לא מעשה שראוי לעשותו, על פי העקרון המוסרי של לשון הרע. ניתן לכפות על אדם לציית לגבולות הראשונים, אך לא לגבולות השניים, כי הגבולות השניים הם גבולות המצפון שיש לכל אחד בעצמו. אני לא ניסיתי לכפות עליך בשום צורה לעשות כרצוני, אני ביקשתי ממך זאת, פניתי למצפון שלך, ניסיתי לשכנע. בדוגמא שאת נתת יש לי הזכות להישאר בפורום הזה כל עוד כללי הפורום לא נוגדים זאת (יש פורומים עם אג'נדה ברורה, אני לא אכנס לפורום הומואים ואומר להם שהם חולים ושהם צריכים להיות סטרייטים). על פי גבולות המוסר האישיים שלי לא הייתי מדברת על אמונותי בפורום ההוא, הייתי נענית לבקשה. אולי הייתי נשארת לכתוב בו ואולי לא, זה כבר תלוי בהקשר. 3. איפה את רואה פה איום? אני לא מאיימת, אני פשוט הולכת לפי הדוגמא שנתת ב-2. אני לא נלחמת על זכותי לפורום נקי משוביניזם. אני מבקשת ומנסה לשכנע, אם אינני מצליחה אני עוזבת את המקום הזה. זה לא איום, פשוט אני לא נמצאת במקומות שפוגעים בי. אם את בחרת לפרש זאת כאיום זו בחירה שלך. 4. בשבילי בית זה מקום שבו אני יכולה להרגיש בטוחה. מקום שבאופן עקיף מעודד שוביניזם הוא לא מקום כזה. כאשר אני קוראת שרשור בדיחות שרובן ככולן בדיחות גזעניות ו/או שוביניסטיות אני לא מרגישה בטוח. מסיבה זו הפורום הזה הוא כבר לא הבית שלי, ואני אבחר פורום אחר לפורום הבית שלי, זה הכול. בישבילי בית זה לא מקום שבו מאפשרים פגיעה באחרים, אפילו בשם חופש הדעה. אני לא אקבע כביתי פורום אם מישהו שפיטר עובד מהעבודה כי הוא ערבי, למשל נמצא שם באופן קבוע וזוכה לתמיכת הרוב. אני לא אקבע כביתי פורום שיש בו בעיקר מלחמות אגו. אני לא אקבע כביתי פורום שמקבל ומעודד באופן עקיף פגיעה באחרים, שמכיר בה כלגיטימית. שוב, אני לא מאיימת ולא דורשת ממך דבר. אני פועלת לפי העקרונות שלי, משום שאין לי ברירה אחרת. ואני מודיעה על כך בפומבי, משום שזה נראה לי הוגן. זה הכול. BLESSED BE

nataly36

New member
התפספס לי משהו או שהיה סך הכל מדובר בבדיחה?

למה כזאת כבדות. נכון שהומור משקף משהו - אך לעולם לא שינה משהו. זו דרך התמודדות לאדם . לאנושות. וכאשר בגטאות היו מתבדחים על המצב העגום בהם היו שרויים? על ערמות הגופות ? (היו אכן מופעי הומור שכאלה) האם זה אומר שהם הסכימו עם מה שאמרו???!!! או עם מה שצחקו???!!! ברור שלא!!!!! ההומור רק שימש דרך התמודדות. אפשרות לשחרר לחץ. להביט על מציאות בצורה יותר משוחררת.
בהחלט אחד הדברים היותר כייפים... ובריאים!!!

kagome10

New member
סורי

אבל אני יודעת מניסיוני האישי שבדיחות כן משנות משהו. אני לא מתכוונת לנסות להוכיח את מה שקרה לי במציאות. אולם בדיחות כן משנות לי, אם הן כל כך לא משנות מה הבעיה אל לספר אותן? או שהן בעצם כן משנות? אין לי כוח להסביר שוב על המסר שמועבר בבדיחות, אם את רוצה תחפשי את מה שכבר הסברתי. אולם אני לא מרגישה בנוח כאשר במקרה הרוב המוחלט של הבדיחות הן שוביניסטיות. כי זה יוצר אווירה שוביניסטית שלא נעימה לי. אז כן, לצחוק זה טוב, לפגוע באנשים אחרים זה לא טוב.

nataly36

New member
אכן, לצחוק זה טוב, לפגוע באנשים אחרים זה לא

אכן, מסכימה איתך. אבל למה את חשה פגיעה? בעצם כל הבדיחות על עדות סטייל "פרסי רומני וצרפתי עלו לרכבת....." - זה גם פגיעה בעינייך? אני צרפתיה במקור... ואף פעם לא חשתי שזה נוגע אליי!!!

kagome10

New member
אני לא נפגעת אישית

אני נפגעת כי בדיחות כאלו מעודדות גזענות ושוביניזם בחברה. כי לולא היו הבדיחות האלו, לפחות כיתה אחת בעולם שלנו הייתה חושבת שגזענות זה רע, ועכשיו אפשר לפגוע באדם ולומר "זה רק בצחוק". כי מבחינתי בדיחות שצוחקות על החלש ומחלישות אותו עוד יותר זה לשון הרע. ואני מתרחקת מלשון הרע, לפחות מנסה, כמה שיותר.

IBP1

New member
עם? מה יש מדינת בלונדיניות ?

למה לא מספרים לי דברים שכאלה ......

ערב טוב אנשים יפים../images/Emo24.gif

אנימבינה שכל השרשור הזה נולד מבדיחה חביבה שהביאה רונית, ואגב, צחקתי מאד כשקראתי אותה. אני מציעה במקום להתווכח, להביא בדיחות נוספות, אולי כאלה שנוגדות את הבדיחה הקודמת, אולי כאלה שמעלות את הגברים ומורידות את הנשים, ולהא המציאות לא ממש מתקיימת מתוך הבדיחות הללו, מהחינתי הן רק עוד דרך לפרוק מעלינו עוד יום עמוס או לא יודעת מה, הדגש הוא על "לפרוק", וכמה שיותר בדיחות, מבורך יותר בעיני, מבלי להיכנס בכלל לנושא או כאלה. גם לי יש קוים שאני לא חוצה, למשלך הומור שחור זה משהו שאני לא מסתדרת איתו באופן אישי, אז מדלגת על הבדיחות האלה, פשוט ממשיכה הלאה. מי שהביא את הבדיחה לא המציא אותה ואין לי עניין איתו, אם כבר יכול היה להיות לי עניין עם מי שכתב... וגם אז, ספק אם הייתי מתווכחת איתו, משום שזה להתווכח עם עולם שלם של מושגים ועוד כל מיני שהאדם מכיל והביא אותולכתוב את הבדיחה, בדיוק כמו שאני עולם מלא בפני עצמו... אוהבת את כולכם,
|חיבהוק|

תודה לכם נטלי וגילי שהחזרתם את השפיות../images/Emo25.gif

אוהבת אתכם על כך,
האמת שהרגשתי מדוכדכת בגלל המחשבה שכל בדיחה או הומור שאביא לכאן יגררו אחריהם נזיפות ותוכחות, לי אישית קשה לחיות במקום שאי אפשר להתפרק בקצת צחוק להגיד מה שמתחשק, לבחון לפעמים את גבולותינו. דבר שמצחיק אותי, אני מביאה כדי לגרום הנאה גם לכם, ואם על כל בדיחה מטופשת אני אצטרך להתנצל, בסוף אפסיק עם זה ואז המקום יהפוך בשבילי, במקום לבית, לאזור נימוסין ופוליטיקלי קורקט בו אסור להשתולל ולהתפרע, לצחוק ולהשתגע לדון ברצינות ולהתווכח בהתלהבות. קגומה צר לי שאת מרגישה מתוסכלת מהבדיחות וההומור אולם גם אני לא מסוגלת להיות במקום שתמיד צריך להתנהג בו כראוי בית זה לא מוזיאון וזה הבית של כולנו. אני מקווה שתקבלי בהבנה את הצורך שלי בהומור שמצחיק אותי אני תמיד מציינת בכותרת כשמדובר בבדיחה פשוט אל תקראי את הבדיחות שאני כותבת וכך לא תרגישי פגועה או נעלבת.

nataly36

New member
ואני דווקא אוהבת הומור שחור!

אולי בגלל שמילדותי האחים שלי היו "מפוצצים" את בית הוריי בבדיחות שחורות.... אבל באמת שזה מצחיק אותי. מאפשר להתמודד - עם מה שאי אפשר אחרת!!!

../images/Emo151.gifטיפים לחיי נישואין טובים../images/Emo151.gif

1. פעמיים בשבוע אנחנו הולכים למסעדה טובה, עם קצת יין נחמד, אוכל טוב ואווירה נהדרת. היא הולכת בימי שלישי, אני מעדיף בשישי. 2. אנחנו גם ישנים במיטות נפרדות. שלה בירושלים, שלי בחיפה. 3. אני לוקח אותה לכל מקום אפשרי. אבל היא תמיד מוצאת את דרכה הביתה. 4. שאלתי אותה לאן היא רוצה ללכת לכבוד יום הנישואין שלנו, היא אמרה: "במקום שלא הייתי הרבה זמן!", הצעתי את המטבח. 5. אנחנו תמיד מחזיקים ידיים. אם אני ארפה היא תברח לעשות שופינג. 6. יש לה בלנדר חשמלי, טוסטר חשמלי ומצנם חשמלי, והיא עוד מתלוננת שיש מכשירים רבים מדי בבית ואין מקום לשבת. אז קניתי לה גם כיסא חשמלי. 7. היא לקחה יום אחד את האוטו וחזרה במונית, שאלתי מה קרה, היא אמרה שהיא הזמינה גרר כי יש לרכב בעיות. אמרתי שלא יכול להיות, השבוע הוא היה בטיפול יסודי. היא אמרה שיש מים בקרבורטור, שאלתי מאיפה היא מבינה בזה בכלל, היא ענתה: "נכנסתי איתו לאגם". 8. יש לה מסיכת בוץ, וזה באמת עוזר לפנים שלה להראות טוב יותר. ואז היא מורידה את הבוץ. 9. כשמשאית הזבל הייתה בחוץ ועמדה לנסוע, היא שאלה אותי אם מאוחר מדי להכניס לשם את האשפה. אמרתי לה מה פתאום, קפצי מהר. 10. סטטיסטית: 100% ממקרי הגירושים נבעו מנישואים. 11. ידעתי שאני מתחתן עם גברת "צודקת", רק לא ידעתי ששמה הפרטי הוא "תמיד". 12. לא מזמן יצא שלא דיברתי איתה שנה וחצי. אני לא רוצה להפריע לה באמצע. 13. הריב האחרון היה באשמתי, מודה. היא שאלה מה יש בטלוויזיה, אמרתי שבעיקר אבק. 14. בראשית ברא אלוהים את השמיים ונח. ואז אלוהים ברא את האדם ונח. ואז אלוהים ברא את האישה, ומאז לא אלוהים ולא האדם נחו. 15. הסיבה שגברים בד"כ מתים לפני הנשים שלהם, היא כי הם רוצים.

למעלה