גם אני חשבתי רבות בטרם כתבתי
אולם מרוב הבדיחות השוביניסטיות אני כב מתחילה להרגיש זרה בפורום הזה. את יודעת, כאשר הרוב המוחלט של הבדיחות מופנה נגד גברים זה כבר לא נראה לי מקום שאני, בתור נערה, רוצה להיות בו. וזה מפריע לי. כי פורום הבית שלי לא יכול להיות מקום שהופך את העולם לרע יותר. זה פשוט לא הולך. בנוגע להשפעה על העולם - מאיפה את חושבת שילדים יוצרים את השקפתם על המציאות? הרבה פעמים מהתקשורת. וגם מבדיחות כאלו. אני לא הכרתי את הסטריאוטיפים הגזעניים עד שלא קראתי ושמעתי בדיחות בנושא. לא מזמן קראתי בעיתונות על עוד מקרה של אונס. האנס היה ילד ביסודי. למה את חושבת שהוא עשה זאת? לא מאלימות, אל פשוט כי הוא חשב שזה בסדר, נורמלי. כנראה צפה בסרט פורנו (גיל תחילת הצפיה הממוצע הוא 10), ראה שם אישה שאומרת לא וכביכול רוצה ושם פס על מה שאמרה הילדה הנאנסת. אולם היא לא הייתה היחידה. היו עוד שתיים. ואף אחד לא שם לב. אולי כאשר הילדות הלכו למורה להתלונן על זה שהוא מושך להן בשיער המורה אמרה ש"ככה זה בנים", והבנות למדו שהמורה לא תעשה כלום. בסיפור אחר, עם נערים מבוגרים יותר, האנסים הצעירים אמרו בפירוש שהם קיבלו את ההשראה שלהם מסרט פורנו. את יודעת כמה פעמים אמרו לי שסרטים הם רק סרטים ושסרטי פורנו לא מזיקים? באותה המידה, בדיחות, גם אם במידה פחותה בהרבה, יוצרות הלך רוח בו גזענות ושוביניזם הם לגיטימיים. אולי לא מגדילות את כמותן, אך נותנות להם לגיטימציה. גם את זה ראיתי מניסיוני האישי, בכיתה שלי עכשיו כל מיני אמירות גזעניות נחשבות לגיטימיות, כי זה "בצחוק". על באמת שלא הייתי מתנגדת אילו היית מביאה בדיחות שוביניסטיות בכמות מתונה, או בדיחות גזעניות בהתפלגות מייצגת. אולם לא ראיתי ולו בדיחה אחת שלך שהייתה "פמיניסטית" אולם ראיתי המון המון המון בדיחות שוביניסטיות. אם את על באמת לא באה מתוך כוונה להפיץ את משנת השוביניזם בעולם, אז אולי תסבירי איך זה שהרוב המוחלט של הבדיחות שלך כזה? אני מנסה, באמת מנסה פשוט לא לפתוח הודעות, אולם קורה שאני נתקלת בהן במקום לא צפוי או ב"השעה האחרונה", ואני פשוט לא מרגישה בנוח. כי לך לא נראה שהבדיחות האלו מלבינות פנים, אולם מבחינתי זה לשון הרע. ואני לא יודעת כמה זמן אפשר להישאר בפורום כאשר חלק ממני בטוח שהפורום הזה מביא נזק במובן מסויים, שיכול להיות שבגלל הפורום הזה עוד מקרה בסגנון הקופאית הנדרסת יקרה, או עוד אישה לא תתקבל לעבודה, או "סתם" תהיה עוד כיתה שבה נערים צעירים יעקצו אחרים בגלל עדתם, ולא יבינו שהם עושים משהו פוגעני. כך שאני לא יודעת. ואת לא מודיעה מראש שזו בדיחה שוביניסטית. אולי אני צריכה לנסות למצוא את הספר החפץ חיים, אולי אני אצליח לשכנע אותך. ממש ממש טוב לי פה, ואני על באמת לא רוצה לעזוב.