רגע של גילוי דעת על האיחוד הלאומי

רגע של גילוי דעת על האיחוד הלאומי

חברים יקרים, בימים הקרובים אנו הולכים כולנו אל הקלפי. כידוע לכם, אני חבר "מולדת" ופעיל במפלגה זו כבר מספר שנים. בבחירות 1992, הייתי ב"נוער התחיה". רצתי מבית לבית ומצומת לצומת בכדי לחלק את חומרי התעמולה של "התחיה". אז הייתי מאוד צעיר ואקטיבי והאמנתי מאוד במפלגת הימין "התחיה" שבאה עם קבלות של עשיה. אבל אז לא הבנתי את מה שהבנתי אחרי הבחירות של אותה שנה - שזאת הייתה טעות! טעות נוראית לרוץ מול "מולדת" ו"צומת" ו"הרב לוינגר" ו"הרב מיזרחי" במקום לעשות הכל בכדי להתאחד! הקירבה האידיאולוגית בין המפלגות הללו יכלה להביא לריצה משותפת - אבל בשל מקום על כיסא לגאולה כהן או ללוינגר - רצו מפלגות אלה בניפרד! לאחר בחירות אלה - באה "אוסלו"! עלה רבין ז"ל לשלטון ואוסלו הפציעה לאוויר העולם. היום אני מבקש סליחה. על שאני כפעיל ב"נוער התחיה" הבאתי את אוסלו! כן אני הבאתי את אוסלו! כי אני הייתי חלק מפילוג הימין! בבחירות 1999 הייתי כבר בוגר יותר, בחור אחרי צבא שכבר צבר ניסיון של 7 שנים בפוליטיקה וזוכר את הטעות הנוראית ההיא ב 1992. ואז פעלתי לאיחוד הימין! כעסתי אז על "צומת" שלא הצטרפה ל"איחוד הלאומי" ולכן נטשתי מפלגה זו. אבל היה בי גם רגשי כעס על "מולדת" שלא נילחמה מספיק בשביל שהטרנספר יהיה חלק מהמצע המשותף. אך האיחוד גבר על הכל! היום - בבחירות אלה, בחירות 2003 "מולדת" התבגרה וגם אני! היום לא ויתרנו לא על האידיאולוגיה - לא ויתרנו על הטרנספר! לא ויתרנו על הערכים שלנו. והתאחדנו עם מפלגות הימין האחראיות! קראנו "מולדת", "ישראל ביתנו" ו"תקומה" לכל מפלגות הימין להצטרף לרשימה שלנו. קראנו לאפי איתם אפילו לעמוד בראש הרשימה, אך איתם שרצה להצטרף נגרר אחרי מפלגתו - המפד"ל ולא הצטרף לרשימת הימין המאוחדת. קראנו לנתן שרנסקי להצטרף, קראנו לכל מפלגות הימין היותר קטנות ליטול חלק באיחוד הלאומי. אפילו לקליינר שהתפלג מהאיחוד הלאומי נעשתה פניה. אולם, לבסוף לא הצלחנו. "מולדת", "ישראל ביתנו" ו"תקומה" היחידות במחנה הלאומי שגילו אחריות לאומית והחליטו לרוץ במשותף בשביל למנוע את הקמת מדינת טרור ולהביא ביטחון אישי ולאומי לעם ישראל בארץ-ישראל! אז בבחירות 1992, הימין קיבל יותר קולות בקלפי, אבל השמאל עלה לשלטון כי עשרות אלפי קולות של ימין הלכו לפח האשפה. אל פח האשפה של ההיסטוריה. תארו לכם אם הימין היה רץ במשותף ב 1992? אוסלו לא הייתה באה לאוויר העולם! ערפאת שהיה כבר לא רלבנטי באמת ואש"ף היה על סף התפרקות היו נעלמים! ההתיישבות בכל חלקי המולדת הייתה מתחזקת! אבל שיקולים צרים הביאו לכך שהימין רץ בניפרד ומפולג! היום - אני קורא לכל עם ישראל, לכל אנשי המחנה הלאומי - אל תתנו את קולכם לפלגנים. הסקרים מראים שהימין מנצח - אבל הסקר האמיתי יהיה רק ביום הבחירות! ב 28 לינואר! בסקר זה זיכרו אותי, הילד הצעיר שפעל ב"תחיה" והביא את אוסלו! זיכרו כי אסור לתת יד לפלגנים! אסור לתת יד למפלגות קטנות שלא עוברות את אחוז החסימה. כי כל קול להם יביא לעליית השמאל לשלטון! ושמאל פירושו - מדינה פלשתינית בארץ-ישראל המערבית, כניעה לטרור. רק "האיחוד הלאומי" לוקח אחריות לאומית בשביל עם ישראל וארץ-ישראל ושם את כל שאר השיקולים האחרים בצד. רק "האיחוד הלאומי" רואה לנגד עיניו את טובת כולנו. טובת העם היהודי. אני קורא לכם - ב 28 לינואר, בעוד מספר ימים - לשים ל´ בקלפי. בברכת ארץ-ישראל תמיד נאמן, תומר פרייז

benif

New member
לא הפילוג מענין אותך אלא שוב הקולות

אם הפילוג מענין אותך אז המפדל היא לא הכתובת. כי מהמפדל עזבו חבריך באיחוד בבחירות הקודמות. הצטרפו לעוד 2 מפלגות. ומ- 7 ירדו ל-4. והמפדל חיה וקיימת עם 5 למרות שעזבו אותה 2 ח"כים. היום המפדל בסקרים יש לה בין 4 ל-6 מנדטים. ולדעתי עד הבחירות נגיע ל-7. ואני מתפלל שגם יגאל ביבי מס´ 8 יכנס. כאן אין איבוד קולות. וגם באיחוד אין איבוד קולות. כאן יש ערכים נוספים שבאיחוד חסרים כגון אמונתם של המועמדם שלא ברורה. מי מבטיח שהמועמדים של ישראל ביתנו לא יעברו לתמוך בשמאל כמו אלה מצומת. כשאין חיוב מן השמים אז אין יראת שמים וכשאין יראת שמים בן אדם מסוגל לכל. לכן רוב רובם של הרבנים תומכים דווקא ברשימה דתית. אם חשוב לך איבוד קולות תפנה לתומכי חרות, צומת , באגד ואהבת ישראל. שם יש לי ספק עם חרות אבל השאר בטוח לא עוברים.

benif

New member
לא הפילוג מענין אותך אלא שוב הקולות

אם הפילוג מענין אותך אז המפדל היא לא הכתובת. כי מהמפדל עזבו חבריך באיחוד בבחירות הקודמות. הצטרפו לעוד 2 מפלגות. ומ- 7 ירדו ל-4. והמפדל חיה וקיימת עם 5 למרות שעזבו אותה 2 ח"כים. היום המפדל בסקרים יש לה בין 4 ל-6 מנדטים. ולדעתי עד הבחירות נגיע ל-7. ואני מתפלל שגם יגאל ביבי מס´ 8 יכנס. כאן אין איבוד קולות. וגם באיחוד אין איבוד קולות. כאן יש ערכים נוספים שבאיחוד חסרים כגון אמונתם של המועמדם שלא ברורה. מי מבטיח שהמועמדים של ישראל ביתנו לא יעברו לתמוך בשמאל כמו אלה מצומת. כשאין חיוב מן השמים אז אין יראת שמים וכשאין יראת שמים בן אדם מסוגל לכל. לכן רוב רובם של הרבנים תומכים דווקא ברשימה דתית. אם חשוב לך איבוד קולות תפנה לתומכי חרות, צומת , באגד ואהבת ישראל. שם יש לי ספק עם חרות אבל השאר בטוח לא עוברים.

פרפרפר

New member
דתי לאומי אינו יכול להצביע לאיחוד

תומר שלום פנייתך חשובה אולם תידחה כנראה ע"י רוב הציבור הדתי לאומי מהסיבות הבאות: 1. המפד"ל בשונה ממפלגות אחרות עוברת את אחוז החסימה ועל כך אין חולקים. 2. הצטרפות המפד"ל בראשות אפי איתם לאיחוד היתה גורמת לציבור דתי לאומי רב שלא להצביע למפלגה המאוחדת, ואף להצביע למפלגות ימניות פחות. 3. למפד"ל דגלים רבים נוספים חוץ משלמות הארץ (שאני כמו הח"כים של המפד"ל תומכים בה). למשל: חינוך יהודי, תמיכה במוסדות הציונות הדתית, מתן שירותי דת, חקיקה חברתית ועוד. 4. המפד"ל הינה מפלגה אחראית, ובניגוד למרכיבי האיחוד הלאומי לא תפיל ממשלת ימין (עם כל הביקורת המוצדקת עליה), כאשר האופציות האחרות אינן ברורות כל צרכן. ראה החשש שהיה עד לאחרונה (ואולי הוא עדיין קיים) מהקמת ממשלת עבודה-שינוי. האם היית לוקח עוד "הסכם אוסלו" על הכתפיים הצרות שלך?! אולי תחליט עכשיו להצטרף לתנועה שקולה יותר, המשיגה מטרותיה לא פחות טוב מהמפלגה אותה אתה מדברר?! חזור בך. לא מאוחר.

למעלה