רגע לפני שאני עפה, נושא חשוב בימים אלה

seelinewoman

New member
רגע לפני שאני עפה, נושא חשוב בימים אלה

משהו שידעתי והרגשתי תמיד: יש הדרה חיובית הכרחית, של בנות מבנים בכיתות, בעיקר כשלומדים מתמטיקה ומדעים. אולי כדאי להודות בשוני בינינו במקומות שבהם זה עוזר ומקדם דווקא? מה דעתכם?

halulyanit

New member
למדתי רק עם בנות

זה בהחלט פיקס אותי יותר, ואני חושבת שהייתה אווירה לימודית חיובית יותר. ברם, לקח לי הרבה מאד זמן אחרי סיום התיכון להרגיש בנוח ליד בנים, לראות בנים כחברים-ידידים. בית הספר היה מעורב, והייתה אפשרות להכיר בנים בהפסקות וכו'- אבל כולם נראו לי תינוקות, ואף פעם לא עשיתי מאמץ. בכלל, הדיבור היה שאני לסבית.. מאחר והייתי נורא נבוכה, אבל זה התפרש כסנוביזם וחוסר עניין. בכל מקרה, התמקדות בלימודים בחברה נשית, פוגמת באספקטים אחרים. אבל כמו שאמרו לנו כבר אז- בנים לא בורחים לשום מקוםםם :)

ושוב אני יוצאת דופן?? מה נסגר

אני דווקא הכי התחברתי לבנים בלימודים, לא ממש מתחברת לרוב הבנות, לא מתחברת לפקצתיות של רובן, וחוץ מזה תמיד הרגשתי עם בנות אחרות מין תחרות סמויה וחוסר פרגון. עם בנים אין את הקטע הזה. איזה באסה שבחוג שלי יש אולי 2% גברים השאר בנות. מעצבן לאללה.

halulyanit

New member
ועדיין, רוב המרצים הם זכרים

למען הדיוק, 86% מהסגל הבכיר. תהני.

אני למדתי בכיתה שכולה היתה בנות

בעצם... היה בן אחד אבל הוא התמזג איתנו מצויין. קן צרעות! ולעניין המתמטיקה והמדעים - גם אם הייתי לומדת בחדר מבודד - עדיין הייתי נכשלת. מודה - אנחנו שונים! ביולוגית, מנטלית, אינטלקטואלית, פונקציונאלית - אבל מה שהכי מרגיז אותי הוא כשגבר ואשה נמצאים בדיוק באותה עמדה ומעמד - עדיין משכורתו תהיה גבוהה ממשכורתה, עדיין יסתכלו עליו בהערכה גדולה יותר (כמה נשמות טובות יגידו שהוא "הזדיין" את דרכו למעלה?), לא הוא יהיה זה שישאר בבית עם ילד חולה/ילך לאסיפת הורים/יאפה עוגה ליומולדת... סליחה אם פגעתי במישהו, אבל אני חוששת, לצערי, שלרוב זה יהיה המצב.

wild orchid

New member
אני בדיוק ההפך. לשים אותי בכיתה של בנות

שווה ערך לעינוי סיני. בשנה הראשונה של לימודיי לקחתי קורס ש-98% ממנו היו נשים, סבלתי כל שנייה. על קורס ההמשך בסמסטר ב' וויתרתי בלי לחשוב פעמיים. אני לא מסתדרת בחברה נשית, לא מסתדרת עם המנטליות, לא עם ההתנהגות. גדלתי עם בנים, כל החברים טובים שלי הם גברים ואני מרגישה מאוד נוח בחברת גברים. זו גם הסיבה שסירבתי להירשם לחדר כושר לנשים בלבד. אני מרגישה הרבה יותר בנוח להתאמן בין גברים מאשר בין נשים (ולא אכפת לי שהם בוהים לי בישבן או מפשיטים אותי בעיניים
)

למעלה