רגע,חומד..אמא עוד לא מוכנה למוצקים

רגע,חומד..אמא עוד לא מוכנה למוצקים

אני מרגישה קצת מטופשת עם התחושות האלה שלי אבל... נעם שלי בן 6 וחצי חודשים. לפני 10 ימים בערך התחלנו עם טעימות ומסתבר שהדובון החמוד שלי אוהב לא רק את הציצי של אמא אלא גם דברים אחרים! אז התחלנו עם בננה עם קצת חלב שלי והלך מצוין, המשכנו עם בננה ומלון, קצת ירקות שלא היו ממש להיט אבל נאכלו בכל זאת והיום המתוק הזה אכל מנה שלמה של פירות (אגס + בננה) ודילג לי ככה על הנקה של אחר הצהריים. הלו ? ! רגע, לא הייתי מוכנה לקטע כזה. כלומר, הייתי מבסוטה להאכיל אותו ולראות שהוא נהנה, אבל אני עוד לא ממש מוכנה לדלג על הנקות. בתור שלב ראשון אמרתי שזה מוקדם מדי ואנחנו רק בשלב הטעימות ולא כדאי להמשיך ולתת לו מנות שלמות של מוצקים. אבל ת´אמת? אני לא יודעת אם אני חושבת רק על אם זה טוב בשבילו ולא יגרום לאי נוחות או על... עצמי (?) כמו שאמרתי בהתחלה, אני מרגישה מטופשת. כי אני אמורה לספק את מה שהכי טוב בשבילו. ואם הוא מוכן למוצקים ואוכל ונהנה אז מה בדיוק הבעיה שלי? יש כזה דבר אמא שלא מוכנה עדיין למוצקים? או ליתר דיוק לירידה בכמות ההנקות? סליחה שיצא ארוך. לא ממש התכוונתי. לילה טוב.

מרב.

New member
אוי מתוקה שלי,

כמה אני מבינה- בלי להיות שם. לא יכולה לחשוב על איתם אוכל משהו אחר חוץ ממה שאני יכולה לתת לו, ואם הייתי יכולה, הייתי מניקה כמה שיותר- אבל... הם גדלים, הופכים לאנשים, עם רצונות משל עצמם, עם דרישות ורעיונות. אמא שלא מוכנה למוצקים? בטח, כמו אמא שלא מוכנה לכיתה א´, כמו אמא שלא מוכנה לבר מצווה, כמו אמא שלא מוכנה לגיוס של האפרוח שלה, שרק אתמול עוד ינק
אני די בטוחה שנועם לא יוותר כ"כ מהר על השמנת המתוקה של אמא, כך שבטוח תהיינה לכם כמה הנקות ביום- בלי מוצקים. ותחשבי על הנקודה החיובית- בלי שאיבות יותר! אז מנה אחת של הבנה ממני, מנה וחצי של נשיקות ליפיוף בעל הבלורית ושלוש מנות הצלחה מחר במבחן
(מנות חלב |חלב|, לא מוצקים
)

מאיטאי

New member
אנחנו מכורות הנקה - מה לעשות ../images/Emo35.gif../images/Emo8.gif

אני גם היום עוד לא מוכנה (מאי בת 8 חודשים
). אבל אני ממשיכה לנסות כל יום. כי מה לעשות ? נראה לי שזהו המבחן הראשון בללמוד לשחרר קצת לא ?
המבחן הבא יהיה בלהסכים שתתחתן ? ועם מי כמובן

מצאתי עוד אתר

שכתוב בו בפירוש, שבשנה הראשונה לחייו של תינוק, ארוחות מוצקים אינן אמורות להחליף עדיין ארוחות הנקה, אלא לבוא בנוסף, ולכן כדאי לתת מוצקים רק לאחר הנקה, ולא במקום. האם מישהי יודעת מה ההמלצות בארץ ? נטשה, אמא של נעמי(28/1/2000) ושל יסמין ואלונה (18/7/2002)

מאיטאי

New member
באופן טבעי זה מה שקורה

אם מנסים לתת מוצקים למאי כשהיא רעבה, זה לא הולך. קודם ציצי, אח"כ היא מוכנה לנסות דברים אחרים וכמובן לקינוח היא חייבת ציצי שוב, או לשטוף את הטעם
אני בהלם מאיך שביום אחד הטעימות הפכו ליותר מזה! זה מדהים!! ולכל הלחוצות (כמו שאני הייתי עד לפני כמה ימים) לא לדאוג ! זה מגיע פתאום, בדיוק כמו הזחילה. צריך רק להמשיך להציע ולהתיחס לזה כאל הנאה/משחק/גירוי חדש ולא כאל הכרח פולני.

ייתכן שאת צודקת

כתבתי על זה כבר שאלה, אבל לא קיבלתי תשובה, אז הנה ההזדמנות לשאול שוב. אני זוכרת שקראתי פעם באיזשהו מקום, שכשמתחילים עם המוצקים, יש להקפיד לתת אותם אך ורק לאחר שהתינוק אכל את ארוחת החלב או הפורמולה שלו. זאת על מנת שהמוצקים לא יחליפו את החלב/הפורמולה, אלא יבואו בנוסף. אבל אני כבר לא זוכרת באילו גילאים והתקופות מדובר, ועד מתי צריך להקפיד על זה. אם מישהי יודעת, אני אשמח לקבל תשובה, אם לא - אני אנסה בעצמי לחפש מקורות. בעיניי זה נראה מאוד הגיוני. נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ושל יסמין ואלונה (18/7/2002)

חיפשתי קצת

ובינתיים לא מצאתי משהו ספציפי, אבל בכל זאת מתוך מה שקראתי ראיתי שיש לך אולי סיבה טובה להרגיש כפי שאת מרגישה. למשל, תראי את מה שראיתי באתר אמהות מניקות. נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ושל ימסין ואלונה (18/7/2002)

האמת היא

שאני רואה עכשיו שהם אפילו קצת מרחיקים לכת באתר הזה. הם למעשה אומרים (התרגום שלי): "בשנה הראשונה תמיד הניקי ממש לבפני מתן המוצקים. אל תציעי ארוחות מוצקים בין או לפני ההנקות". זה אולי קצת קיצוני... או שלא ? נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ושל יסמין ואלונה (18/7/2002)

ענבל30

New member
מבינה אותך היטב. ../images/Emo13.gif

אז אני ממליצה על נסיון להתחבר ל"חדוות המוצקים": תחשבי על כל המטעמים שאת אוהבת לאכול, על מאכלים טעימים שכייף לאכול... ותחשבי שהתחלת המוצקים, בצורה מוזרה ביותר, היא הדרך של הילד לאותם מטעמים, ריחות וטעמים מענגים שכולנו צריכות דיאטה בגללם
גם הוא יהנה מהם בסופו של דבר, רק מה - חייבים להתחיל איפשהו... ויש כמה ויתורים בדרך... הנקות זה ויתור אחד, לכלוך עצום ורב זה ויתור שני
והטרחה בבישול והכנת המאכלים היא ויתור שלישי... (אלא אם כן את אוהבת את זה). בקיצור - החיים משתנים ככל שהוא גדל ומתפתח. ושינויים - צריך להסתגל אליהם, מה שלפעמים לוקח קצת זמן... שיהיה לכם בתאבון!

לאה_מ

New member
אהבתי מאד את ההודעה שלך ../images/Emo13.gif

וזה כל כך נכון - כל גדילה שלהם היא גם פרידה שלנו. וזה לא קל. אבל גם מאד מרגש ומלא תקוות לעתיד. חכי שנעם ילך לגן בפעם הראשונה... חכי שהוא ירד למטה עם החברים לשחק כדורגל... חכי שהוא יבקש את המפתחות של האוטו...

Shellylove

New member
איזו הודעה מקסימה

ממש העלית חיוך על שפתיי. כן, עברתם עוד שלב, עוד קצת חבל לשחרר, איך אני מבינה! את יודעת? כשאנחנו התחלנו מוצקים הרגשתי: אוף, מה צריך את זה? עם ההנקה תמיד סמכתי עליה שהיא אוכלת לפי צורכה, הרגשתי שהגוף שלי מאוזן עם הצורך שלה ופתאום "נכנסו משתנים זרים למשוואה". פתאום לא ידעתי אם היא אוכלת הרבה או מעט, מספיק או לא מספיק. עם הזמן למדתי גם לסמוך עליה במוצקים (שהיא יודעת מה היא רוצה), אבל ההתחלה הייתה קשה.

אני איתך../images/Emo70.gif

גילעד מחר (עברי) בן 7 חודשים. נתתי לו טעימות בערך, אההם, פעמיים? שלוש? כל-כך הרבה יותר פשוט וכיף לשלוף ולהניק. בעיניו הקטע הזה דווקא די מצא-חן. לי אין יותר מידי חשק להתעסק עם כל זה (כשיש תחליף כל-כך זמין...) אנחנו מגיעים הביתה בסביבות 18:00-19:00 כל יום. להתחיל עם מוצקים בערב? נשארו סופי-שבוע. וחצי מהפעמים (לפחות) אנחנו נוסעים. אז מתי??? (תירוצים של אמא עצלה)

למעלה